Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość monimonimonika

CO NA OBIAD?? :)

Polecane posty

Gość monimonimonika

dajcie jakieś pomyły na smaczny i szybki obiad.. nie mam pojęcia co by dziś zroić.. jakieś propozycje? :)

Gość jeju dziewczyny skad wy się
ja dzisiaj zupa z kapusty bialej i ziemniaki w plasterki z jajkiem...

Gość Kafeteriuszkaa
Ja mam dzisiaj urodziny i chłopak powiedzial,ze zamowimy pizze:P

Gość szybki to rosół a z udka
a na drugie opanieruj to udko z rosołu i usmaż. Do tego ziemniaki i sałatka

kurze cycki filety salatka gyros spaghetti placki ziemniaczane bitki w sosie ziemniaki salatka z pora risotto cebulowa zapiekanka makaronowa zap[iekanka ziemniaczana lasagne

Gość monimonimonika
gołąbki bym zjadła :) ale to za dużo roboty :(

Gość kituś bajduśśś
Ja też nie mam pojęcia co dziś zrobic, zwłaszcza, że jest piątek, a my w piątek miesa nie jadamy... Macie jakieś pomysły?

jajko sadzone z korniszonami cebulka ziemniaczki nalesniki placki ziemniaczane apiekanka makaronowa ze szpinakiem

Gość szybki to rosół a z udka
kituś to może jajka na twardo, ziemniaki i to wszystko polane sosem koperkowym :) Pycha

ugotowany makaron podsmaz na patelni dodaj cebule czerwona i biala pomidora ser zolty pora zasmaz wszystko pyszota i sycace :)

pizza wegetarianska pomidor ser szczypiorek jajko papryka zielona i czerwona pieczarki

piatek ale rybke chyba mozna zjesc wez maslo pora sandacza zoltko i 1/3 kieliszka bialego wina wytrawnego lub polwytrwanego z przypraw pieprz bialy sol szczypta ziol np prowansalskich pora pokrajaj w cieniutkie plasterki podsmaz na maselku na wolnym ogniu zoltko wymieszaj z bialym winem dodaj do pora sandacza przypraw i uloz na porach przykryj max trzymaj na ogniu 10 minut do tego ryz lub pire :)

Kopsnij sie do sklepu po pomysl na...rybe w sosie smietanowo-koperkowym, zrob jak na opakowaniu, ugotuj do tego ryz albo ziemniaki, salatka i jest.

fuj pomysl na nie uzywam podobnie jak kostek zadnych bulionetek ziarenek smaku itp

Gość retreetetr
na piatek to moze brokuły zapiekane w beszamelu? albo makaron w sosoe serowym ze smietana? moze nalesniki? albo cabonare bez boczku?

Gość u mnie są ruskie na obiedzie
:):) pierogi oczywiście :) Uwielbiam :)

Gość u mnie są ruskie na obiedzie
do tego surówka z kiszonej kapusty na pierwsze zupa jarzynowa

a tak w ogole to uwielbiam bitki w sosiku do tego albo salatka z pora ze smietana albo poszatkowany drobno ogorek kiszony z cebulka ;) no uwielbiam to do tego ziemnaczki z maslem smietana ajj jutro to chyba zrobie bo az mam slinotok :D

Gość monimonimonika
kurde tyle ponysłów, że aż nie wiem co wybrać mam

te pierozki warzywne sa ok farsz to roboty chwila szatkujesz drobniutko cebule biala i czerwona dodajesz drobno pisiekanego pora i paluszki surimi :) wszystko podsmazasz na patelni farsz ladujesz w pierogi gotujesz i ok. tylko uwaga nie jesz gotowanych ukladasz tak aby sie nies tykalay bo te lubia sie lepic czekasz az przestygna i podsmaza na maselku az sie zrumienia mozesz posypac startym ostrym zoltym serem do tego sos sojowy lub slodko-pikantny ja uzywam tao tao :)

a farsz do pierozkow przyprawiam sola ziolowa pieprzem kolorowym i papryka ostra ;)