Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość uni

utrzymujaca sie temperatura

Polecane posty

Gość uni

Od ponad pol roku staramy sie o dzidzie.. mam owulacje co drugi cykl, bo lewy jajnik nie dziala:/ W tym cyklu temp. przed owulacja utrzymywala sie srednio na 36.4 ze skokami w dol do 36.1 lub w gore do 36.6 po owulacji 36.7 36.7 36.7 36.7 37.0 37.2 36.8 36.8 36.8 36.8 36.8 nigdy nie mialam tak wysokiej temp. poza tym przed okresem juz tydzien wczesniej bola mnie jajniki, a teraz 35dc jutro powinnam dostac @.. wczoraj troche w krzyzu no i jajniki troche poza tym nic.. czy moge miec nadzieje?

w normalnym cyklu faza lutealna powinna trwać od 10 do 16dni, a średnio 14 czyli tyle czasu powinna utrzymywać się wysoka temperatura jeśli wcześniej to było mniej niż 10 dni to źle a co znaczy, że lewy jajnik "nie działa"?

Gość uni
mam cykle owulacyjne tylko z prawego jajnika:/ lewy daje bezowulacyjne, mam szanse na zajscie w ciaze tylko co drugi miesiac:(

ale co to znaczy? Jajowód jest niedrożny? Są zabiegi "uruchamiające" jajniki i trzeba wziąć się za diagnostykę i leczenie. I to wcale nie znaczy, że masz owulację co drugi miesiąc, bo do owulacji nie zawsze dochodzi na zmianę. Po czym lekarz stwierdził, że cykle są bezowulacyjne? Pęcherzyki ni e pękają? Powstają torbiele?

Gość uni
mialam monitoring i wyszlo, ze pecherzyk graffa nie pęka tworzy sie torbiel duzo bolu przy chodzeniu, kichaniu czy nawet smianiu sie:( Dostalam luteine na 3-4 mies, od 16 do 25 dc.. nic nie pomoglo teraz czekam na nastepny termin wizyty 26.11

Gość uni
.. ja pytalam o temperature, a nie o jajnik:( o jajniku to mi juz wszystko lekarz wytlumaczyl.. nawet dwoch.

no to Ci odpowiedziałam: "w normalnym cyklu faza lutealna powinna trwać od 10 do 16dni, a średnio 14 czyli tyle czasu powinna utrzymywać się wysoka temperatura" radziłabym zmienić lekarza, bo są skuteczne sposoby radzenia sobie z takimi problemami. Powodzenia