Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość justyna8709

brylanty czy zwykłe cyrkonie ?

Polecane posty

Gość justyna8709

Witajcie, ostatnio oswiadczył się dla mnie mój facet i zastanawiam się jakie kamienie są w moim pierścionku? Wiem, że najłatwiej jest iść do jubilera i spytać, ale może wy się znacie. Mogłabym się też go spytać i tak zrobiłam, ale nie sądzę, że powiedział prawdę. Powiedział, że to diamenty z tym że II klasa. Szukałam w internecie troche na ten temat i nie znalazlam nic co wskazywałoby na to, ze jest coś takiego jak brylabt drugiego gotunku. Moim zdaniem to zwykle cyrkonie, znalazlam bardzo podobny pierścionek w intenrecie. Brylanty podobno rysują na szkle z tym, ze tam są tak osadzone te kamienie ze nie da się tego sprawdzić. Jakie jest wasze zdanie? Po czym można jeszcze poznać prawdziwy brylant ?

Gość brylanty wytwarza sie
tez sztucznie i to jubilerskie moze o to chodzilo lub naturalne ze skazami

Gość żadna praca nie hańbi
a jakie to ma znaczenie?? jak się okaże, że to cyrkonie to zerwiesz zaręczyny ?

Gość justyna8709
Nie wiem sama, moim zdaniem jakby to byly brylanty to szktowalyby fortune. Nie sądzę, aby to były brylanty nawet ze skazami, bo 8 sztuk w pierscionku to naprawde bylby duzy koszt... Jak pisalam znalazlam bardzo podobny z cyrkoniami i niedrogi...

Nie no, laska jest ciekawa po prostu. Jak masz ultrafiolet, taki jak do sprawdzania banknotów to poświeć na kamień. Diament świeci na jakiś tam kolor (zabij, nie pamiętam...), cyrkonia nie świeci w ogóle.

Gość justyna8709
Oczywiście, że nie zerwe, ale to chyba normalne że jestem ciekawa... Każda kobieta chcialaby wiedziec jakie kamienie ma w swoim pierscionku zareczynowym, a jak nie kazda to prawie kazda...

Gość dghdghgh
8sztyk w pierscionku kosztuje 1000- 2000 zł wiec nie dużo, jakby to były brylanty to byś miała na to certyfikat ze sklepu

Gość justyna8709
możliwe, że był i certyfikat, ale dał mi sam pierścionek beż zadnych papierków, nałożył na palec noi mam pudełko, nic wiecej :)

Gość a jak niby to IP sprawdzą
ty najpierw zacznij rozrozniac brylanty od diamentow a dopiero pozniej pytaj :P

Gość głupie baby nie zasługują
oświadczył się dla Ciebie ? a Ty oświadczyny przyjełaś: A) dla niego B) od niego C) dla pierścionka /brylantów ?!

Gość justyna8709
brylant to oszlifowany diament podobno, znalazlam na wikipedii ;)