Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zmartwionaxcóreczka

jak pomóc mamie w...

Polecane posty

Gość zmartwionaxcóreczka

depresji? chodzila do psychologa byla nawet na wizytach u psychiatry i nic....nie ma ochoty na nic najchetniej lezalaby calymi dniami w lozku i nic pozatym.nic jej nie cieszy nie czerpie zadnej radosci z zycia...ja niestety nie mieszkam z rodzicami dzieli nas 250km odleglosci.z relacji ojca wiem ze czasami jest lepiej a czasami gorzej.tata wszystko robi w domu gotuje prasuje sprzata robi zakupy i niestety zaczal zagladac do kieliszka...jak im pomoc? dodam ze ja juz mam wlasna rodzine wlasne dziecko i chocbym chciala nie moge z nimi zamieszkac zeby mamie pomoc...a niestety wiem ze moja obecnosc wiele moglaby pomoc... moze macie wlasne doswiadczenia....?i rady MĄDRE rady

Słuchaj - nie pomożesz. Musi się leczyć. Znajdź innego lekarza. Lepszego. Może oddział w szpitalu. Sama nic nie zrobisz. Mówię z własnego doświadczenia:(

Gość zmartwionaxcóreczka
niestety byla juz na oddziale psychiatrycznym brala leki i nic....martwie sie strasznie o nia....mloda babka 49 lat ma dopiero a juz jej nic nie cieszy i boje sie ze ja tez taka bede.... :(

Gość zmartwionaxcóreczka
zgadza sie....nawet nie cieszy jej moje nowo narodzone dziecko....a ja cierpie bo nieumiem pomoc....

Gość kaucja
najwazniejsze zeby mama brala leki,jesli bierze i jej nie pomagaja to nalezaloby albo zmienic lekarza albo obecnego poprosic o zmiane lekow.

I nie pomożesz. Twoja mama się poddała. To nie jej wina. Uważajcie na nią, bo często taki stan kończy się samobójstwem.

A jeszcze jedno - piszę o tym poddaniu się. Moja matka też miała depresję. Byłam dzieckiem wtedy. i jako dziecko odniosłam wrażenie, że ona nie chce, żeby jej te leki pomogły:o

Gość zmartwionaxcóreczka
zmartwilas mnie tym stwierdzeniem o samobojstwie.... a tym bardziej bede sie teraz bac bo wiem ze jej ciotka targnela sie na zycie i najgorsze ze skutecznie..... ;(