Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bvdshjgjf

babcia rozpieszcza moje dziecko

Polecane posty

Gość bvdshjgjf

nie mam juz sily reagowac na zachowanie babci mojego dziecka, byc moze jestem niekonsekwentna...(mały ma 2 latka) babcia daje mojemu dziecku wszystko co chce, ostatnio mały był w krzesełku patrzył na telewizje akurat lecialy jakies reklamy to sie zaiteresowal, babcia siedziala obok niego. w tym samym czasie musialam podejsc do telewizora i spisac cos z notesu(lezal obok) a ta do mnie "odsun sie, nie widzisz jak mały musi sie przechylac zeby cos ujrzec" "wynos sie" itp, no i padam, nie nadążam za jej tekstami/

Gość chyba pomylilas pojecia
chyba pomylilas pojecia - nie to, ze rozpieszcza twoje dziecko, tylko zwyczajnie cie nie szanuje - a ty nie umiesz jej powiedziec, zeby nie mowila tak do ciebie a juz szczegolnie przy dziecku? mieszkacie z babcia dziecka? bo jesli nie, to warto w ostatecznosci rozwazyc ukrocenie kontaktow, jesli kilkakrotne zwrocenie uwagi nie bedzie skuteczne skonczy sie tak, ze za kilka lat twoje dziecko bedzie sie odzywac do ciebie tak samo, pytam wiec, czemu sobie na to pozwalasz?

Gość dziadkowie z reguly sa od
rozpieszczania. Chociaz przeklinania nigdy nie akceptowalam. To wg mnie brak kultury, a nie rozpieszczanie.

Gość MamaOliwki123
widzisz ja dzisiaj zrobilam jazde o to mojej matce ,ale ona na domiar tego wszystkiego to jeszcze mowi ze ona jest jej matka a ja siedze i rycze ze jestem zla matka ....Postanowilam ograniczyc kontakty do minimum z nia tyle ze ja mieszkam z nia w jednym dou wiec bedziemy musialy sie gniezdzic w jednym pokoju.....

Gość Malenkie pytanko..
Nie daj sie potem bedzie nie dolega zyciuowa bo babunia wszystko robi i bedzie mial babcie za wzor i w nosie nakazy..przerabialam to..

następnym razem powiedz co Ci nie pasuje-wal prosto z mostu,albo jak będzie taka sytuacja to odpowiedz,jak ja bym coś takiego usłyszała to bym powiedziała "a niech się przechyla" :) no chyba dziecko ma kij w plecach ;)

Gość tęczówkowa
Musisz zareagować, bo małe dziecko wbrew pozorom szybko się uczy. Mam młodszego brata i moi rodzice są w niego zapatrzeni tak, że kiedy jest w pobliżu to nie widzą poza nim już niczego. Pomijam fakt, że czasami jestem zazdrosna chociaż między mną a moim bratem jest spora różnica wieku. Przez to, że wszyscy mu ustępują zrobił się nie do zniesienia. Kiedy mu coś nie wychodzi, denerwuje się i krzyczy. Musi mieć wszystko zaraz, nie ma szacunku do drugiej osoby. Podnosi głos na wszystkich w rodzinie. Więc radzę Ci zareagować, pozdrawiam!