Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zapyyyytajnik

AutoCAD - czy to trudny program, zna ktoś?

Polecane posty

Gość zapyyyytajnik

zna go ktos? korzysta? jak dlugo sie uczyliscie go?

Gość Ja znam ale z widzenia - nie
nauczylam sie bo dla mnie jest zajebiscie trudny

jest bardzo trudny, wymaga zaawansowanych umiejętności obsługi komputera i rysunku technicznego. nie nauczysz się go w tydzień ani nawet miesiąc.

No ja nienawidze liczenia wektorow. Jakos znam Illustratora, Photoshopa, Corela, Worda i Power Pointa, ale Auto Cada nie dalam rady

Nic nie poradze, Auto Cad mi nie lezy. Zaczelam sie go uczyc jakies 4 lata temu, mam stara wersje, ale sie wkurzylam i olalam. Wydawal mi sie za bardzo matematyczny :)

Gość bon appetitt
wg mnie też ps jest trudniejszy, autocad jest tak samo prosty jak archicad. ale dla kogoś kto je już zna...

Pytanie tylko co checie robić na CADzie? Bo do narysowania kwadratu wystarczy minuta nauki. Natomiast żeby robić projekty, za które ktokolwiek zechce wam zapłacić pieniądze, to jednak te kilka miesięcy trzeba się intensywnie pouczyć.

ale Photoshopa nie znam perfect, tylko tu cienie tu kontrasty, tam cos dodac, tam zamazac, tam zastemplowac, tam obciac :) nie znam w 100% wszystkich jego funkcji. A to co pamietam z Cada to obliczanie jakichs wspolrzednych, no i szlag mnie trafil :) Serio mowisz, ze Cad jest prosty? TO moze jeszcze z nim powalcze :P

E tam, kwadrat to sobie moge narysowac w Corelu, Illustratorze, Photoshopie, Wordzie i Paincie :) W Cadzie, to jesli to ma miec sens, to na przyklad projekt posadzki lazienkowej w perspektywie?

WIesz, on dla mnie byl odstreczajacy. Ale skoro tak piszesz to moze sie pobawie :) pewnie sie do czegos przyda. A 3DMAXA ktos zna? Warto sie za toto zabrac?

Gość a co mi tam i tak jestem idiot
Używałam go kiedyś. Nie jest jakiś super trudny do wyuczenia.

Gość dzifny
ale warto w jakim sensie? jak potrafisz cos w tym zrobic to warto :D jak sie chcesz sama uczyc od zera to ... a po co ci to?

Gość truskawkowapolewa
Moim zdaniem zdobywanie dodatkowych umiejętności jest bardzo ważne. Dlatego sama chciałabym dokładniej poznać AutoCada. Wiem,że takie kursy organizowane są w szkole Axon i wydaje mi się, że jest to najłatwiejszy sposób nauki.

Gość oszalały prawik
autocad banał, jak ktoś zna corela czy indesign to nie wiem w czym widzi trudność..

Gość oszalały prawik
poza tym sama obsługa programu to jeszcze trochę mało, trzeba jeszcze wiedzieć co z nim zrobić, umiejętność pisania liter poety jeszcze nie czyni..

Gość gość
Polecam ci program BricsCAD. Wielu moich znajomych architektów z niego korzysta i są bardzo zadowoleni. Cena jest naprawdę przystępna jak na taki program. Sprawdź na www.vectorsoft.pl.

Gość gość
Polecam ci program BricsCAD. Wielu moich znajomych architektów z niego korzysta i są bardzo zadowoleni. Cena jest naprawdę przystępna jak na taki program. Sprawdź na www.vectorsoft.pl.

Gość gość
Nikt jeszcze nie wspomniał o BricsCADzie, a program jest naprawdę dobry i warty uwagi. Zajrzyj sobie na www.vectorsoft.pl. Może się przekonasz.

Gość gość
Polecam ci BricsCAD. Świetny programik w konkurencyjnej cenie. Sprawdź na www.vectorsoft.pl.

Gość Technikara
Ja się uczyłam z kursów na stronie mepi, może mój poziom nie jest wysoki, ale za to podstawy znam i mam na to papier (certyfikat dostałam, po zrobieniu projektu i przesłaniu do nich).

Gość gość
Osobiście korzystam z BricsCAD’a. Złego słowa nie mogę powiedzieć. Możesz wejść na www.vectorsoft.pl i sprawdzić sam.

Gość KarolinaYy
Ja na ten moment jednak zmieniłam go na ZwCad 2017. Dużo bardziej funkcjonalny jak dla mnie i szybki. Obrazy rastrowe i bloki dynamiczne w nim to nie problem jest też kompatybilny z innymi programami CAD. Na początku masz w cenie też kurs z podstaw obsługi, więc spokojnie go ogarniesz ;)

Gość JarekBit
Co do CAD-ów to ja pracuję obecnie na ZwCAD 2017 i powiem Wam, że to jedna z najlepszych opcji na jaką mogłem sobie pozwolić. Jest kompatybilny z innymi programami, szybki, obsługuje bloki dynamiczne i obrazy rastrowe a do tego jest dostępny w wersji 64Bit-owej. Na wersji 30 dniowej można sobie sprawdzić ;)

Gość gość
Hej , skończyłem SGGW 20 lat temu , prowadzę firmę ogrodniczą . www.dobrenawadnianie.pl potrzebuje osoby która pomoze mi wrzucić projekt systemu nawadniającego a kartki papieru do AutoCada .syssem mieści sie na powierzchni A2. kontakt Daniel 501 444 556

Początki z tym programem gdy jest obcy nastręcza trudności. Trzeba ćwiczyć ćwiczyć ....I jeszcze raz ćwiczyć. Potem może rysowanie wydawać banalne jak ktoś tu się wypowiedział. Sama umiejętność rysowania to jedno ważne też tempo pracy by miało to sens. W projekcie dodatkowo dochodzi wiedza którą trzeba przelać na papier.

Gość KlaudiaEdik
Ja ogólnie nie przepadałam za pracą na tych programie i postanowiłam poszukać czegoś innego ze względu na funkcjonalność. W tym roku pojawił się Zwcad 2017 i postanowiłam go sprawdzić w pełnej wersji testowej na 30dni. Ogólnie bardzo przypadł mi do gustu ze względu na płynność pracy w wersji 64 bit-owej. Funkcjonalności w razie wątpliwości mają bardzo dobrze przygotowany poradnik co i jak zrobić. Tak się przyjął, że kupiłam pełną wersję i już działam na nim od 6 miesięcy :)