Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zapyyyytajnik

AutoCAD - czy to trudny program, zna ktoś?

Polecane posty

Gość gość
AutoCAD to jeden z najpotężniejszych programów i na pewno nie opanujesz go w rok-dwa. Może podstawy, ale nie cały prog. Są łatwiejsze programy jak np Google Sketchup które również mają kolosalne możliwości.

Gość WojtkowiakS
Ja od kilku miesięcy przerzuciłem się na ZwCad 2017+ i mogę zdecydowanie polecić jeżeli ktoś szuka nowych rozwiązań i wysokiej funkcjonalności. Mają genialnie przygotowane nakładki jak ZwTraffic, ZwMetric, ZwGeo itd. także może właśnie sprawdź go wcześniej ;)

Gość Ilyushin
Do czego tak w ogóle używacie CAD'a? Budownictwo?

Gość Maciej Wolczek
Zdziwiłbyś się do jak wielu zadań służy Cad :) Ja kupiłem licencję ZwCad 2018 ze względu na bardzo dobrą funkcjonalność i bogatą ofertę nakładek do projektów drogowych m.in Zwtraffic oraz fajną obsługę w razie jakichkolwiek wątpliwości i pytań z mojej strony :)

Gość gość
ja na studiach uczyłem się AutoCADa, ale zaraz po przerzuciłem się na program GstarCAD. Potrzebowałem wykupić licencję i naturalnie szukałem tańszych opcji :P Na początku bałem się, że będzie mi się ciężko przestawić, ale na szczęście te programy są do siebei bardzo podobne

Gość CADrysunki
AutoCAD 2D służy głównie do wykonywania rysunków technicznych czyli płaskich rzutów natomiast AutoCAD 3D pozwala wykonywać projekty trójwymiarowe czyli bryły. Nauka podstawowych rysunków typu prostokąt, okrąg itp jest samodzielnie do opanowania. Natomiast jakiekolwiek próba edycji rysunku bez posiadania książki, video, kursu jest trudna. Samodzielnie można częściowo się nauczyć na podstawie video na youtubie, poradaników które można też znależć w internecie. Jeśli chcesz nauczyć się rysunków płaskich to mogę polecić swoją stronę www.cadrysunki.pl

Gość Robik44

Wszystko zależy tak naprawdę od podejścia oraz początkowej wiedzy, jeżeli już jakąś masz to nie będzie tak trudno. W moim przypadku świetnie sprawdza się ZwCad 2019 który śmiało polecam sprawdzić jeżeli szukasz porządnego i stabilnego CAD-a do pracy. Do tego dostępny jest w dobrej cenie i w pakiecie również zapewniają szkolenie z podstaw obsługi. Dokładnie o najnowszej wersji możesz dowiedzieć się tutaj www.zwcad.pl/zwcad-2019-wersja-oficjalna.html 

Gość olgak

Najlepiej na początku zapisać się na szkolenie z autocada, tutaj np. masz na poziomie podstawowym https://cadsoft.pl/szkolenia-autodesk/, program ogólnie nie jest trudny, ale napewno łatwiej jak ktoś Ci wytłumaczy co i jak

Gość plus

to jest w sumie podstawowy program... ja już od dawna pracuje w programie gstarcad (taki tańszy zamiennik, ale bardzo podobny), ale uczyłem się faktycznie na autocadzie

Gość plus

to jest w sumie podstawowy program... ja już od dawna pracuje w programie gstarcad (taki tańszy zamiennik, ale bardzo podobny), ale uczyłem się faktycznie na autocadzie

Gość Enzo

Ja także postawiłbym na ZwCAD  i moja opinia na ich temat się nie zmienia. Stabilność działania, dobra funkcjonalność i do tego możliwość sprawdzenia go na miesięcznej wersji próbnej. Pozdrawiam i przede wszystkim życzę, abyście podjęli jak najlepszą decyzję!