Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość novynetteee22

Przesunięcie okresu za pomocą tabl antykoncepcyjnych

Polecane posty

Gość novynetteee22

Mam pytanie. Wczoraj ginekolog wypisała mi moje pierwsze opakowanie tabletek antykoncepcyjnych w życiu. Nazywają się Nowynette. Chciałabym przesunąć sobie okres lub jakoś wywołać teraz? Chodzi o to, że zawsze dostaje jakoś 28.. a 1listopada lecę do Hiszpani do cioci. Nie bardzo chcę męczyć się wtedy z okresem. Jadę na 8 dni, do 8.11. Drogie forumowiczki czy znacie jakieś sposoby żeby przesunąć okres, ale przy pierwszym opakowaniu tabletek? Albo żeby dostac go np teraz? Bądź żeby go skrócić i żeby trwał od 28 do 1 góra? Zazwyczaj mam jakoś 6 dni miesiączkę. Bardzo proszę o pomoc.

znaczy masz okres dostać 28 października ? i wtedy pierwszego dnia okresu bierzesz odpowiednio oznaczoną tabletkę i tak 21 tabletek i wtedy nie musisz robić 7 dniowej przerwy i bierzesz następne opakowanie ( często nie jest wskazane )

Gość novynetteee22
ja wiem, że żeby przesunąc miesiaczke trzeba wziąść dwa opakowania pod rzad.. ale ja biore swoje pierwsze i mam dostać okres 28, a chciałabym, coś zrobić żeby dostać go trzy dni wcześniej, bo wtedy już 1.11 nie będę miała.

Gość novynetteee22
a nie znasz może żadnych sposobów na to żeby dostać okres trzy dni przed terminem? albo możesz mi coś poradzić? a może gdybym zaczeła te pierwsze opakowanie brać właśnie trzy dni przed okresem spodziewanym to on by się jakoś skrócił? bardzo mi zależy żebym na wyjazd go nie miała :) pewnie sama wiesz czemu, męczyć się z podpaskami i bólem brzucha nie jest miło

Gość natuska85
novynetteee chcesz przekombinować, a ja tego nie polecam. Powinnaś wziąć pierwszą pigułkę w pierwszym dniu okresu, a nie kiedy Ci pasuje, bo wtedy wszystko będzie regularnie tak jak powinno i zabezpieczenie od pierwszej tabletki. Tabletkami i tak na początku robisz sobie małą burzę w organizmie, a rozpoczynając je w nie wiadomo którym dniu cyklu uważam, że możesz narobić sobie szkody. Jeszcze jak dołączy się do tego zmianę klimatu(mam na myśli Twój wyjazd) to w ogóle. To po pierwsze. Po drugie bardzo często się zdarza, że ten okres podczas rozpoczęcia pigułek się skraca, więc są jakieś szanse, że będzie tym razem lżejszy. Przykro mi, ale poza tym nie możesz za wiele zrobić. Możesz spróbować najczęściej radzonych w takim wypadku gorących kąpieli a do tego czerwone wino.