Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nika223

Objawy przedporodowe

Polecane posty

Gość nika223

Witam! Jestem dopiero na początku 37 tc. Wg USG 39tc. Od poniedziałku zaczęło się dziać coś dziwnego z moim ciałem.. tzn: obniżył mi się troszkę brzuch... we wtorek odszedł mi czop śluzowy i od tamtej pory towarzyszy mi właściwie bez przerwy ból taki jak przed okresem. Skurcze mam rzadko, nieregularne, słabe ale nieprzyjemne.. no i ból w krzyżu, co utrudnia mi szczególnie spanie.. A przez całą ciążę nie miałam takich dolegliwości. Ostatnią wizytę u gina miałam w poniedziałek, kiedy to powiedział, że główka jest już nisko w kanale.. dziecko jest duże wymiarowo, ale orientacyjna waga to tylko 2700g. Czy to nie za mało? Takie maleństwo? A ja nie wiem, czy szykować się psychicznie do porodu? Czy jeszcze daleko mi do tego.. Jak myślicie?

Gość mamaJuleczkii
Na moje oko, poród już tuŻ tuż. Ja miałam podobne objawy na kilka dni przed porodem. A czop odszedł mi na tydzień przed. Później bóle jak na okres i plamienie na dobe przed porodem. Życzę powodzenia i wytrwałosci. A waga 2700g w 37 tc jest w normie, już nie takie dzieciaczki się rodziły.

Gość ja też myśle
ze poród blisko

Gość Grzeszczak
oj blizutko ten poród...mi czop odszedł 2 tyg przed porodem...a sam poród zaczął się niespodziewanie...posprzątałam dom, spakowałam torbę(był to 1 dzień 38 tc więc uznałam ze juz czas), wzięłam kąpiel i położyłam się i ogłądałam tv gdy nagle zrobiło się mokro:) 6 godz później miałam juz syna przy sobie:) miałam robione usg tydzień wcześniej i lekarz mówił że waży ok 3 kg w prywach3300 g a jak się urodził to tylko...4000g;) tak więc się nie martw i odpoczywaj!!!

Gość olusiajjj
Szykuj się kobieto do porodu :) Ja miałam podobne objawy jak Ty i po 5 dniach od odejścia czopu urodziłam w 36tc córeczkę 2550 g.

Gość pradddaaa
no ja tez mialam takie objawy skurcze tez byly silne ale dopiero po tygodniu urodzilam powodzenia

Gość olusiajjj
Bliziutko ten poród :D obstawiam, że do jutra urodzisz :) a chłopak czy dziewczynka?

Gość :/;/
..wywróżymy ci z fusów czy poród już blisko:/

to juz chyba niedlugo czas.. :) zazdroszcze.. :) ja sie jeszcze troszke musze pomeczyc.. Powodzenia!

Gość baaaardzo
blisko! urodzisz jeszcze dziś w nocy :)