Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość karin1234

adopcja tak czy nie?

Polecane posty

Gość karin1234

Czy uważacie, że adoptowane dziecko można pokochać jak własne ? Czy ktoś adoptował dziecko niech się wypowie. Osobiście uważam, że takie dziecko kocha się jeszcze bardziej dlatego że wiemy że je ktoś porzucił, nie chciał. Inni nie zgadzaj się ze mną mówią ze czyjegoś dziecka nie można pokochać. Nie wierze w to jeśli ktoś bardzo pragnie mieć dziecko a nie może to adopcja jest lepsza niż cale lata leczenia. Co o tym myślicie?

tak,ja nawet chyba bym wolała zaadoptować bo nie chce być w ciąży.Dziwi mnie kombinowanie z in vitro,jak wystarczy zaadoptować dziecko,tyle jest potrzebujących...a ludzie bezpłodni to rozpaczają jak nie wiem co,a nawet nie biorą często pod uwagę adopcji...smutne to i dla mnie dziwne...

Gość moralny dylemat
w którym tak naprawdę nie ma dobrych odpowiedzi.Każdy musi odpowiedzieć sobie we własnym sumieniu,Piętnuję tylko takie zachowanie,gdzie ludzie adoptują dzieci a później je poniżają,wykorzystują itp.Ja akurat mam taki plan-urodzić jedno własne dziecko i jedno adoptować i nie wydaje mi się że będę kochała,któreś bardziej lub mniej,ale ludzie są różni.

Gość karin1234
ludzie często myślą, że jak dziecko dorośnie i zrobi coś złego to wina zrzucana jest na jego pochodzenie, to z jakiej rodziny pochodzi. Uważają naprzyklad ze jego rodzice pili to i on tez będzie pil. A to chyba wszystko zależy od tego jak my go wychowamy a nie w jakim domu się urodził ?