Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Seaman

Morze

Polecane posty

Jestem Studentem Akademii Morskiej, już teraz gdy mam choć trochę wolnego płynę w rejs za motorzystę żeby zarobić jakieś pieniądze i odłożyć je na jakiś nowszy samochód. W morzu dużo myślę o życiu, o przyszłości jak to będzie jak już będę pływał na rejsy 2-3 miesięczne i wracał do rodziny. Czy kobiety potrafią wytrzymać tyle czasu bez chłopaka? Aktualnie powstają coraz to lepsze ofert pływania np. 1 miesiąc w morzu/1 miesiąc w domu. Mimo wszystko mam wątpliwości i wiem z czym się trzeba liczyć w rodzinie marynarzy. Sam mam ojca marynarza i myślę, że z mamą się świetnie dobrali i obojgu pasuje taki układ jaki jest. Nie mam żadnych nałogów,jestem młody,inteligentny studiuję na dobrej uczelni po której zdobędę dwa tytuły:lądowy-inżynier i morski-oficer, ale wiążę się z życiem na morzu, chociaż mogę bez problemu po wydziale mechanicznym za inżyniera szukać dobrej pracy na lądzie. Druga kwestia jest taka, że na morzu za oficera zarobię 10 razy więcej, ale możliwe, że nie będę miał życia rodzinnego, bo każda młoda kobieta chce korzystać z życia. Jak na razie jestem człowiekiem , który jest szczęśliwy z wyboru kierunku życia, ale jednocześnie zastanawiam się co robić i co wybrać po studiach czy rozwijać się stabilnie i "rodzinnie" na lądzie , czy wybrać morze i liczyć się z różnego rodzaju rozterkami z tym związanymi, ale zarabiać spore pieniądze. Myślę, że pierw popływać zarobić na jakiś dom, dobry samochód, a potem ustabilizować się na lądzie i wieść spokojne życie.. Co wy o tym myślicie??