Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ratunku ratunku...............

POMOCY-KTO WIE CO TO MOZE BYĆ??!!!

Polecane posty

Od dłuższego czasu boli mnie w lewej, dolnej części brzucha-wydaje mi się że to coś z jelitami, bo mam długoletni problem z zaparciami, których nie potrafie zwalczyć. Ból jest tępy i strasznie męczący. Dodam że jak macam brzuch to wyczuwam ręką taki wałek -nie wiem czy możliwe żeby jelito było aż tak wyczuwalne.. Najczęściej mnie to dopada po stresujących wydarzeniach ale nie wiem czy to ma znaczenie. No i zaparcia-wypróżnianie się raz na dwa tygodnie. Próbowałam doslownie wszystkiego: siemie lniane, otręby w wielkich ilościach, sliwki, aktivie nawet ostatnio kupiłam senes i nic. Dramat.

Gość a ja na swoim
Lekarz, lekarz , lekarz...

oj, tak to chyba moze byc niestety Twoje jelito, to mozna wyczuc palcami, o ile sie nie mysle wlasnie po lewej stronie brzucha. idz do lekarza skoro nic Ci nie pomaga, zycze zdrowia

Jelito jeśli jest przez dłuższy czas mało drożne może być tak spęczniałe... Idź najlepiej do kliku lekarzy bo internista i tak pewnie nie będzie wiedział co to jest. i jak już jesz tyle błonnika to pamiętaj o dużej podaży płynów bo zatka Cie jeszcze bardziej. Ewentualnie jeśli to jest w stresujących sytuacjach to być może jest to zespół jelita drażliwego, ale jest to ciężkie to zidentyfikowania

Dzięki za odzew:)No tak faktycznie.. ograniczam trochę ilość płynów żeby nie ganiać w pracy sikać zbyt często i możliwe że te zabójcze ilości błonnika przyniosły odwrotny skutek... Przed lekarzem mam lęk paniczny więc dopóki nie bede umierać z bólu to się nie zmusze. Pójscie nawet po wypisanie recepty jest dla mnie koszmarem ...brr a co dopiero z problemem kałowym... mam tylko nadzieję, że to nie rak., W sumie mam 24 lata ale teraz rak dopada w coraz młodszym wieku ludzi. cholera oszaleje z tego stresu...

Gość a jesteś kobieta czy mężczyzna
??

Gość ratunku........
Kobietą.. swoją drogą jeśli używam sformułowania np.kupiłAM to raczej mężczyzną nie jestem....