Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość oszczędzaczek___

JAK OSZUKAĆ LICZNIK ENERGETYCZNY

Polecane posty

Gość necik plecik
to płacisz rachunek za siebie i sąsiada :)

Gość necik plecik
doj...b sąsiadowi to może sie przyzna :p a tak swoja drogą to elektrownia ma to e dupie że ci kradną najważniejsze że oni mają więcej kasy placone i tyle

Gość najfajniejsza lodzianka
ale jaja z jakiego miasta jesteś? ja mam bardzo podobną sytuacje i wszyscy mają to gdzieś :( szlak człowiek juz trafia

Gość nefretete---
IDZ DO ZAKLADU ENERGETYCZNEGO I POWIEDZ JAKI JEST PROBLEM ONI SIE Z NIM UPORAJA ..........JESTEM BOSKI!!!....

Gość oszczędzaczek___
O widzę,że znów się temat poruszył :) mieszkam w centralnej POlsce do kolegi wyżej- to nie jest tak,że idziesz mówisz w energetyce jaki masz problem i oni biegną z pomocą To nie ich problem tylko w tym przypadku mój,jak ktoś mi kradna to oni zarabiają na tym bo ja za to płacę :( Ja już nie mam siły sie użerać-mamy takie zasrane Państwo,że ten kto płaci to jest nikim a tym lumpom przysługują większe prawa TAK PRAWDA :(

to tak jak ja centralna Polska :) Masz racje ten co płaci nie ma żadnych praw,tam gdzie mieszkam te jeb..ne lumpy mają większe prawa a poznałam to z autopsji własnej :( Nic tylko w łeb sobie strzelić

Gość o matko boska....
....ale macie problem ha ha gdybyscie tyle nie zuzywali pradu to rachunki byly by mniejsze ja pracowac nie musze od pieniedzy jest MOPS :P:P

no własnie jak jest się takim nieudacznikiem życiowym to tylko żebry w MOPS-ie i chwalisz się tym prostaku,zabierasz pieniądze tym którze naprawdę ich potrzebują a rusz to dups....o do roboty !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Gość oszczędzaczek___
i właśnie ja mam takiego sąsiada do pracy lewe rączki ale do opieki to lata jak poparzony ach szkoda nerwów na takich ludzi

Gość bajka bujka i brawurka
LUMPY POD MOST !!!! :p

i proszę nawet takich mops-owców stac na internet kosztem innych żenada ! jak chcesz pobiegać to zapraszam do siebie :)

Do oszczędzaczek ja będę jutro to opisze CI po krótce moja historię może dojdziemy razem do jakiegos wniosku :) miłej nocki

Gość oszczędzaczek___
ok do juterka podam Ci moj adres @ bo tu robi się nie zaciekawie :):):)

Gość nabuki
A nie lepiej zakupić licznik, który pomaga mierzyć energię? Np. coś takiego jak tutaj: http://www.conrad.pl/Licznik-koszt%C3%B3w-energii-Voltcraft-Energy-Logger-4000.htm?websale7=conrad&pi=125449&Ctx={ver%2F7%2Fver}{st%2F3ec%2Fst}{cmd%2F0%2Fcmd}{m%2Fwebsale%2Fm}{s%2Fconrad%2Fs}{l%2F01-aa%2Fl}{sf%2F%3Cs1%3Emiernik+energii%3C%2Fs1%3E%2Fsf}{p1%2Fe87c823636df7d725bc8a4282e5813ec%2Fp1}{md5%2F72dd93134bf6a90fa3a6615248ca8ce1%2Fmd5}

Gość Grzegorz S
Witam Czemu czepiacie się Zakładu Energetycznego (Elektrowni)? Instalacja elektryczna do śrub w liczniku do mieszkania należy do właściciela mieszkania i on odpowiada za jej stan. Sprawą właściciela jest pilnowanie jej stanu, pilnowanie czy ktoś się nie podłączył i nie kradnie nam prądu (to jest nasz prąd nie Zakładu Energetycznego), jego naprawa. Prawdopodobnie ktoś się podpiął do przewody który jest ułożony od licznika do mieszkania lub do instalacji w mieszkaniu. Należało by odłączyć w mieszkaniu kabel wchodzący z klatki schodowej i sprawdzić czy licznik się kręci. Jeżeli się kręci to należy ułożyć nowy kabel od licznika do mieszkania i to w taki sposób aby uniemożliwić komukolwiek się podłączenie (np. w rurach stalowych). Jeżeli się nie kręci to należy szukać w mieszkaniu odłączając kolejne odcinki instalacji. Jeżeli znajdziemy sami złodzieja wtedy możemy zgłosić to do organów ścigania. Nikt za darmo nie będzie sprawdzał naszej prywatnej instalacji elektrycznej.

Gość gość
ot polaczkowe śmiecie złodziejskie. dziady. wysiedlać z mieszkań bo potrzebne uczciwym Uchodżcom

Gość gość
nic nie kombinowac tylko zajebać licznik i zgłosić na policje ,że ktoś ukradł prąd z licznikiem!

Nie da się oszukać, to są za mocne maszyny. Kiedyś się dało oszukać indukcyjne, ale inteligentne są zbyt... inteligentne xD Tu znalazłem różne informacje na ten temat: https://www.mojeplatnosci.pl/poradnik/liczniki-pge-energa-enea-tauron-jak-wybrac-najlepszy Liczniki prepaid łączą się z elektrownią w dowolnym momencie. Monitorują Cię na bieżąco, więc nie da się ukryć zużycia. Da się oczywiście jakoś zmanipulować licznik, ale wszystko będzie widoczne i elektrownia łatwo to wykryje.

Gość Terni

Przy podejrzeniu podpięcia się pod instalację domową przez sąsiada nie ma innego wyjścia jak tylko zerwać starą instalację elektryczną i ułożyć nową. Może przy tym się okazać że to nie sąsiad jest winny tylko przebicie. U mnie tak było. Gwóźdź wbity w ścianę uszkodził przewód elektryczny w murze i prąd spierniczał po murze do ziemi.