Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

jagoda369

MROZENIE WARZYW

Polecane posty

Witajcie :) Mam bardzo duzo marchewki ktora chcialbym zamrozic. Jednak pierwsza partia ktora poszla do mrozenia jest niesmaczna. Marcheww nie ma smaku i jest gumowa. Zaznaczam ze przed zamrozeniem jej nie blanszowalm ani nie gotowalam po prostu pokroilam w kosteczke potem do woreczka i do zamrazarki. Byc moze zrobilam blad nie gotujac jej wczesniej... Jak myslicie???

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Jagoda...ja mam marchewke zamrożoną, nie zblanszowaną, tylko pokrojoną i jest smaczna, naprawdę :/ nie wiem o co u ciebie chodzi

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
No wlasnie tez sie zatsanawiam dlaczego tak jest :( Mam przez siebie wychgodowana marchewke 100% ekologiczna bez zadnych nawozow sztucznych :P a i tak wychodzi pozniej gumiasta :P Prosze o wypowiedzi. :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość a moze sproboj nie obierac
i nie kroic.Zamroz w calosci

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ojojojojojojojoj....
no to następną partię marchewki lekko zblanszuj (tak na 1-1,5 minuty wrzuć do gotującej się wody) i wtedy wrzuć do zamrażalki. Potem zobacz czy będzie lepsza, słyszałam, że generalnie każde warzywo powinno się zblanszować przed mrożeniem, ale sądzę, że więcej zależy od zamrażalki jaką posiadasz. A z tego co piszesz, że po odmrożeniu świeżej marchewki wychodzi guma, to zapewne posiadasz zamrażalnik no-frost, klimat w takiej zamrażalce jest suchy by żywność nie szroniła się,przez co jest sucha, zblanszowanie powinno utrzymać wilgoć w Twojej ekologicznej marchewce :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×