Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość anita_35

jak wyglądają wasze niedzielne śniadania?

Polecane posty

Gość anita_35

Celebrujecie je jakoś? Dla mojej rodziny to jedyne śniadanie w tygodniu, które jemy wspólnie, dlatego zawsze robię coś dobrego, np. twarożek, do tego świeże pomidory, ogórki i sałata, albo kolorowe kanapki, czy pyszne tosty z żółtym serem i szynką... Do tego do picia dla dorosłych dobra kawa, a dla dzieci kakao... A po śniadaniu kawałek ciasta, które piekę zawsze w sobotę ;) A co wy jecie w niedzielę na śniadanie?

Gość aafisia fisia
U mnie w niedzielę, jak jeszcze śpię mama robi placki ziemniaczane i tak od kilku lat, jutro pewnie też będą, ale ja je lubię, więc ok.

Gość .NATALA..............
W niedzielę tradycyjna jajecznica z cała rodziną Uwielbiam ten dzień

Gość taka roznicadla niektorych
ze moga je zjesc wspolnie, widocznie ty albo tego nie masz (wspoluczcia) albo nie potrzebujesz (podwojnie..)

Gość a ja uwielbiam sniadania
ja jem codziennie sama, wiec bez roznicy czy to pn czy niedziela, jutro zjem tradycyjnie płatki z mlekiem (od kilku tygodni taki jadlospis, niedlugo pewnie sie przerzuce na musli z jogurtem naturalnym), juz sie nie moge doczekac, lubie sniadania:)

no własnie taka, że raz czy dwa (w sobotę) można zjeść wspólnie śniadanie ja mam zwykle na ciepło, przewaznie parówki z różnymi dodatkami albo jajecznica lub jajka na miękko, albo gofry z dżemem, czasem ryba wędzona picie - herbata, każdy zwykle inną pije, ja zieloną, M. czarną, młody ostatnio tą z patyków... mate

Gość sabia
Jeszcze jak mieszkałam z rodzicami i siostrą to zawsze rano w niedziele był przepyszny rosół w wykonaniu mamy :) A teraz kiedy mieszkam sama to tak jak kolega wyżej - kawa i 4 fajki , śniadanie ok 12 - raczej co popadnie, w godzinach popołudniowych dopiero coś gotuję. Ale zmieni sie to jak będe miała własną rodzinę, heh i juz nawet wiem, że to bedzie rosół :)

Gość Marcin Tokarek
sabia a kiedy bedziesz miala wlasna rodzine?

nie jem śniadań, a jak jem to przed dvd, albo w terenie/ studia/ jakieś wypady... niedziela nie ma dla mnie żadnego znaczenia, połowa rodziny i tak wtedy pracuje :/

Gość sabia
Mam nadzieję, że jak najszybciej..... :)

Gość oiuh
ja zazwyczaj w sobotę gdzies sie włuczę po klubach (dzsiaj w domu bo chory jestem:() to w niedziele wstaje na obiad ale u autorki to miło brzmi jak kiedys bedę mial zone i dzieci to tez bym tak chcial

jest fajnie, razem i rodzinnie, jakis twraozej, jajka w sosie tatarskim, pomidorki, szyneczka, grzybki itp wszystko na talerzyku, nie na kanapkach , jakos tak milej, i nie jest to obludne, czasem jajeczniczka na boczku, itp, w sumie nie wazne co ale wazne jak i z kim :P

Gość kawa kawa i jeszcze raz kawa
niedziela - dzien jak co dzien,tez jadam sama,ostatniemi czasy do kawy z mlekiem dorzucam bulke z miodem.nawet pasuje.no i fajka na trawienie :D

Gość sabia
ale z tym ciastem - jak wspomniała autorka - też mam miłe wspomnienia. Mama zawsze w sobotę piekła - ja z nią oczywiście:) Ten zapach...mmm.. takie rzeczy sie pamięta i są bardzo cenne:)

a u mnie każdy wstaje o innej porze wiec ciezko byloby zjesc razem (i szczerze nie czuje takiej potrzeby) :D

Gość Igulka 26 01 1977
Śniadania to albo jajko na miekko albo paróweczka, za to obiad niedzielny od zawsze u nas jest wydarzeniem. Zawsze o 13, przystrojone telerze owocami i warzywami, koniecznie minimum trzy dodatki, kotlecik i ziemniaczki, potem kawa ciasto i familiada :)

Gość Kasia Doooooo
Ja rano wstaje gotuje parowy i mleko miksuje to razem w garze dosypuje troche soli smaze i jem z musztarda pysznosci mniam

w sobotę mąż zwykle pracuje, więc takie wspólne śniadania mamy w wybrany dzien w tygodniu (kiedy wypada mu wolne - ja poki co zaczynam pozniej wiec moge zjesc wowczas z nim), no i niedziela:D co jemy? przeważnie: - jajecznica na bekonie (najlepszy - angielski), do tego pokrojony ogorek swiezy, pomidory w ziołach - naleśniki z dżemem/konfiturami:) - muesli z mlekiem, a potem po muffinie borowkowym:D - różne sery, twarożki z warzywami, czasem parówka plus sery - chrupiące bagietki na ciepło, z pieczarkami, wędliną, pomidorem, oregano staram sie, żeby co niedzielę wypadło coś innego:) do picia: obowiązkowo kawa z mlekiem, czasem herbata z sokiem malinowym albo owocowa, kakao

Gość anita bo mnie na wymioty zbier
Naczelny-Cham-Kafe kawa i 3 fajki tylko!!!

Gość anita bo mnie na wymioty zbier
a co by sie zdarzylo jakby pomidory byly nieswieze???