Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość amatorszczyzna1234

aparat robi zdjęcia ,czy fotograf?jak to jest :)

Polecane posty

Gość amatorszczyzna1234

Mam znajomą co ma beznadziejne zdjecia na plfoto i tłumaczyła się zawsze tym,że ma beznadziejną lustrzanke,dlatego zdjecia sa jakie są.Teraz kupiła lustrzanke zdjęcia są nadal beznadziejne ,tylko,że ostrzejsze,lepsza jakość ot tyle. DlATEGO śmiesza mnie ludzie,ktorzy twierdzą,ze liczy się sprzet,a nie dobre oko fotografa.

Gość amatorszczyzna1234
sorki za błąd merytoryczny ,ona twierdziła,ze robi benadziejne zdjecia,bo ma beznadziejną cyfrówkę;)

Gość Sylwiunka
Osoba robi zdjecia aparatem a fotograf je wywołuje ;) hehe Ale jak aparat jest źle ustawiony to i zdjecia bedą lipne a tez do robienia zdejc trzeba miec tak zwaną smykałkę ;)

Gość no cóż - nie kazdy jest taki
inteligentny, błyskotliwy i zdolny jak ty :P musisz jakoś z tym żyć.

Gość amatorszczyzna1234
znacie jakis "debili " fotograficznych,ktorzy kompletnie nie maja tego spojrzenia na świat,ze ich zdjecia są nieciekawe,więc zakrywają to ilościa kupionego sprzętu

Gość Sylwiunka
Znalazła bym takich kilku ;)

Gość oczywiście że fotograf!
mam znajomą, która nawet beznadziejnym aparatem zrobi fajne zdjęcia, nie mam pojęcia jak ona to robi :D ale jak dorwie się do aparatu to potem od razu widać,które zdjęcia robiła ona a które np ja

aparat, jest tylko narzędziem, przy pomocy młotka, można rozwalić kamień na kawałki, a Michał Anioł zrobił z kamienia rzeźbę Dawida, albo kilka innych....

Gość amatorszczyzna1234
nie jestem ani inteligentna,ani błyskotliwa,po prostu spostrzegawcza,skoro ktos ma galerie zdjęc na plfoto i jest tam z 80 zdjęć,a wszystkie sa nudne,ze nikt ich nie komentuje inie wywołuja zadnych emocji,zdjecia są banalne i o niczym i ludzie przeciez to widza,dlatego nie ma pod nimi zadnych komentarzy,a jak są to negatywne. Chodzi mi o to,ze smiesza mnie osoby,ktore nie maja talentu ani smykałki,a robią sie na "wielkich fotografow",kupia najtansza lustrzanke i myslą,ze sa "artystami".Artystą sie człowiek rodzi ,a nie ze to chwilowa jakas zachcianka

Gość amatorszczyzna1234
no i przeraza mnie bezkrytycznosc ludzi wobec siebie ,ktos wrzuca 80 zdjęc,wszystkie gnioty,a on mysli,ze sa zayebiste,nie daje w dodatku sobie powiedziec,nic zadnej krytyki nie przyjmuje,bo przeciez "on wielkim artysta jest",a takich sie nie krytykuje,tylko podziwia i stawia im pomniki,ludzie to jest przeciez smieszne i osmieszaja sie ci ludzie,pełno takich na digarcie,fotografuja kwiatki,nic nie przekazuja swoja fotografia zadnych tresci i czekaja tylko na słitaśne pochwały:) digart to taka nasza-klasa wsrod portali fotograficznych Ta moja znajoma,ma totalnie beznadziejny gust i zdjecia ,nikomu jej zdjecia sie nie podobaja,a ona postanowiła isc do szkoły fotograficznej,chociaz jest dobra w całkiem innej dziedzinie,nie wiem po co to robi i czemu ludzie sa tak bezkrytyczni wobec siebie,szczegolnie beztalencia

Wystarczy trochę poczytać w necie , ABC jak fotografować i próbować ćwiczyć ...

Gość amatorszczyzna1234
mkol63 czyli wg ciebie fotografia to rzemiosło,skoro twierdzisz,ze mozna sie nauczyc,jasne ze zasad mozna sie nauczyc,ale pewne rzeczy człowiek ma wrodzone np, talent,tego sie nie da nauczyc na kursie,moim zdaniem kazdy człowiek ma jakis talent,ale nie kazdy moze byc fotografem,bo nie kazdy ma akurat ten talent

Gość amatorszczyzna1234
ja wygrałam kilka konkursow fotograficznych i pracuje w tym zawodzie od lat ,fotografuje głownie mode,ale czasem wchodz ena digart sie posmiac z ludzi i ich bezkrytycznosci,powiem szczerze ja fotografowałam od zawsze,wydaje mi sie,ze sie z tym moim aparatem juz urodziłam,szkolę sie owszem,ale uwazam,ze niektorzy nie potrzebnie sie pchaja w fotografia ,osmieszaja sie,myslicie ze moja kolezanka,robi to dlatego,zeby ze mna rywalizowac?. ja nie skonczyłam zadnej szkoły fotograficznej,jestem kims innym z zawodu,a mimo to moje fotografie sa cenione, a zasad fotografii wcale nie stosuje,wymyslam swoje własne

Gość amatorszczyzna1234
fotografia jest sztuką,ale niektórym sie wydaje,ze wystarczy wziąć aparat do ręki i już sie jest artystą.. pełno rzemieślników dookoła podaje się za fotografów ślubnych

Gość amatorszczyzna1234
to moze pytanie powinno brzmieć , w ile procentach zdjęcie robi aparat, a w ilu fotograf?:)

Gość krowajedna
powiem tak posiadanie lustrzanki nie uczyniło jeszcze z nikogo dobrego fotografa,czy tez artysty jak zwał tak zwał:)Znam boagtych ludzi,ktorych stac na zarabiste lustrzanki ,najdroższe mają je,ale zdjecia robia nieładne

Gość krowajedna
a jak myślisz dla jakich "idiotów" są kursy fotograficzne,dla tych co chca być wielkimi fotografami,a w ogole sie nei nadaja,wiec wymsylaja sobie,ze musza isc na kurs,albo do szkoły fotograficznej, a dla dyrektorow tej szkoły to nabijanie kabzy przy popomocy naiwniakow

aparat to narzędzie do robinia zdjęć a osoba robi zdjęcia. tak samo jak np. mechanik on używa narzędzi do naprawy samochodu ale bez mechanika same narzędzia nie naprawią samochodu

Gość amatorszczyzna12345
czasem aparat robi zdjecie ,a fotograf nic nie robi,bo nie umie

Gość amatorszczyzna12345
pierwszym moim aparatem była zwykła ruska,gówniania cmiena,ale i z niej dało sie cos wycisnąc:)

Gość lplplpppiuiummhjhjh
ojoj... no nie wiem czy wszyscy, ktorzy lapia sie za aparat z wyzszej polki uwazaja sie za artystow. moze po prostu chca sprobowac swoich sie, jakos sie w tym rozwijac, nie robia najlepszych pod sloncem zdjec, ale lubia to robic, takie maja hobby. ja tez lubie robic zdjecia, szczegolnie makro, mam zamiar sobie kupic lustrzanke Nikon D3100, co o niej sadzisz? pytam, bo ja sie nie znam za bardzo i za te pieniadze nie chce kupic jakiegos bubla, zdaje sobie sprawe, ze "mercedes" wsrod aparatow to tez nie jest, ale cos w tym przedziale cenowym mnie interesuje i zastanawiam sie nad tym Nikonem wlasnie.

Gość lplplpppiuiummhjhjh
uciekla chyba...

Gość 2222222222222222222222222222
podnosze bo ciekawe

nikon D3100 to bardzo dobry aparat ;) różni się od najnowszych mniejszą rozdzielczością i brakiem paru bajerów ;)

Gość lplplpppiuiummhjhjh
dzieki, no zobaczymy:)

Gość amatorszczyzna12345
nikon D3100,to dobry wybór na pewno będziesz zadowolona,rozdzielczość i bajery nie są wbrew pozorom najwięcej warte w aparacie ,liczy się matryca Naprawdę porządnie wykonany aparat, ale dla ludzi którzy wiedzą jak robić zdjęcia i jak wykorzystać możliwości takiego aparatu. Dla innych polecam niższe modele. Jako pstrykacz za drogi.Jesli jednak dla czegos wiece niz do zwykłego pstrykania to owszem polecam. Aparat uniwersalny w sam raz dla kogoś, kto miał już kiedyś styczność z fotografią cyfrową i wie co to jest AF, balans bieli czy przesłona ;-) aparat do najtanszych nie nalezy, ale za te cene Nikon zaoferowal cos co do tej pory bylo osiagalne tylko dla nielicznych. mam tu na mysli model D2Hx. matryca CMOS o duzej rozdzielczosci, solidne wykonanie, ergonomia i latwosc obslugi to duze plusy tego aparatu! D300 wart jest swojej ceny bez dwoch zdan! kupuj bedziesz zadowolona

Nie jest sztuką używać najdroższych aparatów i udawać że umie się nimi robić zdjęcia. Nikon to świetne lustrzanki bez zbędnych efektów specjalnych, które osobom początkującym mogą tylko nienaturalnie przyozdabiać zdjęcie. Najlepiej się uczyć na dobrych aparatach a nie bajerach jakie posiada sprzęt z najwyższej półki cenowej.