Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość matrynoszka234

KTÓRE KIERUNKI STUDIÓW PRODUKUJĄ BEZROBOTNYCH????

Polecane posty

Gość matrynoszka234

innymi słowy czego dzisiaj nie warto studiować?????

Jak ktos idzie studiowac cos z zamilowania i jest zdeterminowany to znajdzie prace, inna bajka to moda na studia wyższe i studiowanie po 3 kierunkow, ktore nie sa ze soba powiazane.

Gość fdgdfgdfg
napewno ekonomia i informatyka

Gość ART900
filozofia filologia polska ekonomia

Gość ART900
Carrie - a co to za praca?

Gość ART900
No dobra. Ale takich, którym się udało znaleźć pracę w zawodzie jest bardzo mało. Po filologii naprawdę ciężko o pracę.

U mnie kilka osob na roku pracuje w wydawnictwie, a biorac pod uwage, ze nie skonczyliśmy jeszcze studiow to jest moim zdaniem zayebiscie. :classic_cool: Czesc co prawda chce zostac nauczycielami, a garstka planuje zostac na uczelni.

Gość fdgdfgdfg
SOS wszyscy wiedza ze jestes facetem po photoshopie

Gość do Poradnika Działkowca

Gość matrynoszka234
a jak jest z zarządzniem które niedawno zostało nazwane za najbardziej uniwersalny kierunek??? wydaje mi sie ze warto, ale to jeszcze zależy od specjalizacji ???? bo są naprzykład specjalizacje gdzie sa lektoraty z 2 języków!!!

Gość matrynoszka234
ale tak szczerze co myslicie o tym zarządzaniu???(nie mam na myśli kierunku zarządzanie i marketing!) osobiście studiuje zarządzanie firma na rynku międzynarodowym!!!!

Carrie - studiowałam przez jakiś czas filologię polską o specjalności dziennikarskiej i gdyby nie to, że po jakimś czasie straciłam cierpliwość przy egzaminach z gramatyki opisowej, to może bym tam wytrwała do dzisiaj. Wybrałm jednak drugi kierunek, historię i póki co nie żałuję, chociaż myślę, że na ostateczną ocenę będę mogła pozwolić sobie dopiero po studiach.

Ja to tylko nie mialam zdrowia do łaciny, gramatyka to tam chooj, ale jak Nam wbijali do łbów łacine na pierwszym roku, nikt jej nie znal na dobra sprawe, a oni po 2 miesiacach kazali Nam wszystko rozumiec, umiec pisać etc to była dla mnie istna masakra. :O

Ja tam łacinę lubiłam. Jako przyszły historyk często się z nią stykam, więc znajomość jest wręcz konieczna. Najbardziej lubiłam na filo historię literatury staropolskiej, na którą większość narzekała, a ja wręcz ubóstwiałam. Ile ja się nawzdychałam na tą "Bogurodzicą" i Kadłubkiem - to tylko moja mamusia wie po rachunkach, jakie płaciła za prąd:P Co innego gramatyka...Dwa razy podchodziłam do egzaminu, za trzecim już sobie odpuściłam.

Ja hlp ze staropolski tez nawet lubiłam :P Ale i tak najbardziej ubóstwiam pozytywizm. :P Jeszcze nie ogarniałam literatury klasycznej, dla mnie to była nuda w chooj, najwieksza katorgę przeżywałam na tych zajęciach 😭