Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Olka1992

Pomocy!!! pomyliłam tabletki antykoncepcyjne!!!

Polecane posty

Gość Olka1992

Mam problem, pomyliłam dni biorąc tabletki antykoncepcyjne. Swoje gdzieś zapodziałam i wzięłam z opakowania koleżanki, tylko zamiast dawki sobotniej wzięłam niedzielną. To ostatni trzeci rząd już był. NIe wiem teraz czy dzisiaj powinnam znów powtórzyć niedzielą czy pominąć całkiem. Bardzo się boję, że mogę zajść w ciążę, bo 2h wcześniej kochałam się z chłopakiem. Co mam robić?

Gość nic takiego
wszystko zależy od tabletek jeśli są jednofazowe czgli wszystkie takie same w opakowaniu to nie ma zanczenia czy zamieniłaś tabletki bo wszystkie mają identyczny skład inaczej ma sie sprawa jeśli bierzesz tabletki które różnią się składem jakie beirzesz tabsy ? przeczytaj ulotkę

Gość Olka1992
Naraya. Jest napisane, że jednofazowe. Powinnam zamienić kolejność i wziąć dzisiaj sobotę czy powtórzyć niedzielną dawkę?

Gość nic takiego
Jeśli koleżanka bierze te same pigułki co ty, to absolutnie nie ma znaczenia czy weźmiesz tabletkę z pon, piątku czy niedzieli, bo wszystkie mają identyczny skład ważne tylko żeby Ci się nie pomyliło i byś wzieła wszystkie 21 w danym cyklu no i ważne by kumpela też nie omineła żadnej tabletki jeśli bierzesz tabsy regularnie, o tej samej porze dnia i nie ominiesz żadnej, jesteś chroniona przed ciążą następnym razem nie panikuj tylko czytaj dokładnie ulotkę, tam wszystko jest opisane jeśli nie masz ulotki, zawsze możesz znaleźć ją w formie elektronicznej w internecie, wystarczy wpisać w google

Gość nic takiego
jeśli wziełaś już tabletkę przeznaczoną na dzisiejszy dzień to po co masz brać drugą ? następną weźmiesz jutro

Mam w domu szufladę, w której trzymam Z lewej - amfetamina, z prawej - aspiryna Żona wczoraj biegała jak oszalała Pomyliła się chyba i proszki pomieszała

Gość nic takiego
bierzesz jedną tabletkę dziennie oznaczenie dniami tygodnia na opakowaniu jest właśnie po to by się nie mylić jeśli ktoś zapomniał czy wziął tabletkę wyznaczoną na dany dzień.... no ale jak widać nawet takie ułatwienie nie pomaga jak ktoś jest roztrzepany

Gość Olka1992
Pomaga pod warunkiem, że ma się swoje opakowanie. Tak koleżanka bierze te same tabletki. Dziękuję Ci bardzo za pomoc :)

Gość Olka1992
Dzisiaj jeszcze nie brałam. Biorę o 21 i wczoraj wzięłam tabletkę niedzielną, więc dzisiaj o 21 wezmę sobotnią, żeby nie ominąć żadnej z 21. Jeszcze raz wielkie dzięki

Gość oszaleje
olka bierzesz to samo co ja i dzisiaj bym przez to zawału dostała dobrze ze był tu ten post bo bym chyba ocipiała podwójnie