Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość aristaa80

zakazenie chlamydia-mozliwe?

Polecane posty

Gość aristaa80

Zanim poznalam mojego meza (jakies 8 lat temu) mialam pare takich przygodnych zwiazkow w czasie ktorych nie bylam ostrozna. Kiedy zdalam sobie sprawe z mojej glupoty zrobilam badania na HIV, HPV i jako ze wyszly negatywny odetchnelam z ulga. Jakis czas pozniej poznalam mego obecnego malzonka i po jakims czasie zostalismy rodzicami zdrowej coreczki. Ciaza przebiegla bez zadnych komplikacji. Niedawno zaczelismy sie zastanawiac nad drugim dzieckiem. Wczoraj ogladalam jakis film i tam byla mowa o chlamydii. No i naszedl mnie strach czy przypadkiem ja sie tego nie nabawilam w czasach mojej glupoty. Choroba ta czesto nie daje zadnych objawow. Z tego co sie potem dowiedzialam bakteria ta moze spowodowac bezplodnosc, poronienie lub ciezkie wady plodu. Ja zadnego poronienia nie mialam, o ciaze staralismy sie dlugo ale byla bez zadnych komplikacji, corka urodzila sie o terminie i zdrowa. Boje sie jednak w kontekscie ewentualnej drugiej ciazy. Myslicie, ze to mozliwe? Z drugiej strony jednak gdybym miala ta chlamydie myslicie, ze moj ginekolog bylby w stanie ja wykryc bez specjalnych testow? Jeszcze przed ciaza mialam robiona cytologie, w ciazy pod koniec mialam robiony wymaz zeby wykryc paciorkowca, wynik na szczescie negatywny. Oczywiscie w tygodniu i tak zadzwonie do mojego gina jednak ta mysl o chlamydii nie daje mi spokoju. Boje sie strasznie zeby w razie czego moje drugie dziecko nie placilo za moja wczesniejsza nierozwage. Z drugiej strony jednak skoro z moim pierwszym dzieckiem jest okey, ciaza wzorowa bez komplikacji to moze jednak to tylko nieuzasadniony strach z mojej strony? Jak jest wedlug was?

Gość ale suchar
zrób test, są odpowiednie testy wystarczy wymaz z pochwy lub badanie na przeciwciała z krwi leczenie nie jest trudne, to leczy się antybiotykiem, ale leczyć muszą się oboje partnerzy objawem chlamydii są zielonożółte upłaty (podobnie jak w rzęsistku) nieleczona może powodować zrosty w jajowodach, nadżerkę szyjki macicy, poronienia

Gość ale suchar
miało być "UPŁAWY"