Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

tajemnica_on

Dlaczego kobiety się tym chwalą?

Polecane posty

Gość wódz dzielnych małp
miało być nie mogę znaleźć źródła z opisem konkretnych przypadków

"zła anna Kulturowo, Izrael to przedsionek Europy, przecież to kraj zbudowany przez europejskich Żydów i jedyny autentycznie demokratyczny na Bliskim Wschodzie" Och! Dobrze, że nie powiedziałeś, że Polska jest drugim Izraelem... Bo chyba o Polsce mówiliśmy prawda?

Gość mialam jeden pochrzaniony
wyjatki istnieja, ale na wlasne zyczenie to zupelnie inna sprawa. sa kobiety, ktore maja np. zwiekszony testosteron, nie chca miec dzieci i decyduja sie na wojsko, ale to odstepstwo od reguly. jeszcze z roznic: "Prawo dotyczące służby obronie kraju wymaga, aby każdy obywatel, po wypełnieniu swojej służby wojskowej, pozostawał w stanie gotowości do powołania ponownego na wypadek wojny (miluim), co pewien czas wzywany jest na ćwiczenia w bazach wojskowych do wieku 51 lat. Bardzo niewiele kobiet zmuszonych jest do wypełniania tego obowiązku, u nich górna granica wieku to 34 lata i wymagany brak dzieci. " nie robmy z ludzmi obu plci obojniakow, kobiety i mezczyzni roznia sie pod wzgledem biologii i nie da sie oszukac natury (pomijam odchyly)

Gość wódz dzielnych małp
W Polsce kobiety służą w armii w jednostkach bojowych.

Gość wódz dzielnych małp
mialam jeden ależ ja sie z Tobą zgadzam! mnie się obecność kobiet w armii nie podoba, co oczywiście nie znaczy, że kobiety nie sprawdzają się jako dobrzy żołnierze, czego obyśmy nie musieli już sprawdzać

a kobieca kadra oficerska dotyczy zasadniczo kobiet, ktore zostaja "kierowcami, pielęgniarkami, radiooperatorkami, kontrolerkami lotów, instruktorkami kursów."

wiem, ze sluza w Polsce, ale w jakich proporcjach do mezczyzn:-D? to sa tylko i wylacznie pojedyncze przypadki

Gość wódz dzielnych małp
w Izraelu idea jest taka, żeby każdy miał pojęcie o obronności, w wypadku wojny totalnej pomijając rolę kobiet, zazdroszczę im tak świetnej armii, która oczywiście kosztuje i za którą w dużej mierze płacą USA

Gość wódz dzielnych małp
są pojedyncze ale widziałem w tv panią prowadzącą czołg z pewnością testoseron nie był u niej zawyżony :D i mam nadzieję, że pozostaną pojedyncze nie chce mi się już drążyc tego tematu ani szukać źródeł ja mówię pass

Gość wódz dzielnych małp
jestem jebnięty :D

Gość wódz dzielnych małp
drogi podszywaczu, potwierdzam!

""Każdy pracodawca ma prawo zatrudnić kogo chce." I zgadnij kogo wybiera? Wybiera kogoś, kto się faktycznie nadaje do tego. Jeśli praca wymaga siły wybierze mężczyznę" to sa stereotypy - tak samo jak pracodawca jesli szuka mlodej osoby (w ogloszeniu wieku nie poda) a faktycznie wybierze mloda osoba - to ze stereotypami trzeba walczyc "Jednak wszelkie narażenia i powikłania spadają tylko na kobiece, a taki lęk zawsze towarzyszy komuś o zdrowych zmysłach. No i nie oszukujmy się, która jest zadowolona z rozstępów etc? pewnie tak, ale to tak jakby do wysokich miec pretensje ....ze latwiej im zdjac cos z gornej polki;-) sa kobiety kt chca miec dzieci i nie powstrzymaja je zadne rozstepy;-) " Jeśli w kolejce po pracę stanie kobieta i kilku facetów, to jakie są szanse, że właśnie ją przyjmą? to zalezy od zawodu - nie wszedzie dyskryminuja - i zalezy od wykonywanej pracy. czesto tez przyjma lepszego;-) . "" Ale to jednak prawda, płeć mi tu przeszkadza, bo mimo, że jem za 20 to jestem krucha i mała. Nie udźwignę, chociaż bym padła, hehe" nie kazdy sie nadaje do kazdej pracy - z lekiem wysokosci tez trudno zostac pilotem. taka prawda. "Jednak ciężko znaleźć pana, który zechce przejąć wszystkie te obowiązki. Można wybrać opcję nauki, ale to też nie jest chop-siup. Dochodzą tu jeszcze przyzwyczajanie i zwyczajnie- natura. Sama biologia wystarczy i cechy dziedziczne" nie zgodze sie ze jest to trudne - pewnym kobietom przychodzi to latwiej, innym trudnym. Mowiac na podtswie panow kt poznalam (nie jest to statystyka) to zalezy od srodowiska w jakim sie obraczasz. Zle formulujesz zdanie - przejac obowiazki domowe - czyli ze co? przejac je od kobiet? ja jako kobieta nigdy ich na siebie nie bralam wiec nie bylo niczego do przejmowania;-)

"A dlaczego kiedyś panowie musieli iść na 2 lata do wojska, a panie nie musiały? Gdzie tutaj równouprawnienie?" masz racje to brak rownouprawnienia - i to razacy

"Zła Anna Ja bym poszła do tego woja i wcale nie wyszła po 2 latach, pięłabym się do góry, aż bym osiągnęła dostatecznie wysoki stopień. Dostałabym mieszkanie, wysoką wypłatę i jeszcze szybką emeryture" co stoi na przeszkodzie? odkad jestesmy w NATO kobiety sa w wojsku;-)

"W Izraelu? Co Wy za przykłady podajecie?" wedlug mnie to b.trafny przyklad "To może rzucę przykładem jak Islamiści traktują kobiety?" nie wiem dlaczego skojarzylas Izrael z islamem;-) ale skoro juz mowa o islamie - to widze male roznice (poza oczywista moda/strojem) pomiedzy traktowaniem kobiet przez katolikow i muzulmanow;/

"Izrael to inna religia, inne idee, inne wychowanie, cały tryb życia inny" pytanie zasadnicze brzmi: od czego inny i dla kogo?;-)

ROR chce poprostu przejac wszystkie zadania meskie, a jejfacet te damskie:-D a za Ciebie tez bedzie rodzil czy nie decydujecie sie na rodzine:-D?

Gość wódz dzielnych małp
ROR ciekawi mnie ile Ty masz lat i jak wyglądasz i inne takie :D chodzi mi o to, czy jako osoba w tzw realu (cóż za naiwność! bracia Wachowscy ujawnili prawdę o rzeczywistości, a my używamy nic nie znaczących określeń real - wirtual :D) sprawiasz podobne wrażenie jak tutaj, nieco ironicznej, zdystansowanej, pogodnej i nieagresywnej

Gość wódz dzielnych małp
ROR bez demagogii :D gdy porównujesz pozycję kobiet w Katolicyzmie i Islamie.

ja nie uznaje podzialu zadan na meskie ani damskie;-) moj facet rozniez - bo jak sadze odnisoles sie do faktu ze tylko on gotuje (o czym na forum wspominalam)? grunt to znalezc odpowiedniego partnera /partnerke a pyatnie o porod? niedorzeczne - moja facet - jak cala reszta nie posiada macicy - wiec z nas dwojga tylko sluze do rodzenia i jest mi z tym ok;-) nawet bardzo oki;-)

"ROR ciekawi mnie ile Ty masz lat i jak wyglądasz i inne takie chodzi mi o to, czy jako osoba w tzw realu (cóż za naiwność! bracia Wachowscy ujawnili prawdę o rzeczywistości, a my używamy nic nie znaczących określeń real - wirtual ) sprawiasz podobne wrażenie jak tutaj, nieco ironicznej, zdystansowanej, pogodnej i nieagresywnej" nie podaje swoich danych osobowych na forum i nie lubie wycieczek prywatnych;-) ale ciekawosc to cecha kt cenie;-) coz Ci moge powiedziec jaka jestem w tzw. "realu"? to moga ocenic inni - falszywa skromnosc nie pozwala mi mowic o sobie samej;-) sadzisz ze w realu jestesm zalekniona, agresywna i malteretowana?:-) z dugiejs strony jak powiem ze cenie sobie dystans zawsze i wszedzie - to taka odp bedzie cie zatysfakcjonowac?;-)

niedorzeczne, bo nie masz argumentow:-D nie ma rownosci miedzy kobieta i mezczyzna, bo z natury jestesmy inni i nie da sie tego oszukac, zreszta po co - to jest wlasnie fascynujace :p kolejne pytanie, jestes tak samo silna, szybka (fizycznie) jak twoj facet:-D?

"ROR bez demagogii gdy porównujesz pozycję kobiet w Katolicyzmie i Islamie" to akurat nie demagogia - tak wlasnie uwazam - a tak sie sklada ze obydwie religie (stety lub nie) mialam okazje poznac w podobnym stopniu i zauwazylam ze katolikow zawsze dotyka to (nie wiedziec czemu) jak ich sie przyrownuje do muzulmaninow - zwlaszcza w np. kwestii traktowania kobiet. Nie rozumiem tego - bo w druga strone tak to nie dziala

"niedorzeczne, bo nie masz argumentow nie ma rownosci miedzy kobieta i mezczyzna, bo z natury jestesmy inni i nie da sie tego oszukac, zreszta po co" troche nie zrozumialam - czy ja mowie ze kobieta i mezczyzna sa tacy sami?? nie - aj tylko powiedzialam ze we wspolczesnym swiecie moga pelnic podobne funkcje;-) "to jest wlasnie fascynujace kolejne pytanie, jestes tak samo silna, szybka (fizycznie) jak twoj facet ?" po pierwsez nie bede odp na pytania natury osobistej, po drugie ja nie stanowie sama w sobie o zadnym trendzie, a wracajac - maz mojej kolezanki jest od niej slabszy fizycznie, jeste tez troch e nizszy (a moze i lzejszy:-)) - tylko co z tego wynika? chyba niewiele dla ogolu

Gość wódz dzielnych małp
tak :) chociaż czuję niedosyt ;) rzecz w tym, że Twoje odpowiedzi i wypowiedzi, to jak je formułujesz, nasuwają mi myśl, jak to wygląda na żywo? a dokładnie, gdy z dystansem, zaprawionym ciepłą ironią (nie złośliwością, którą raczej zachowujesz dla tępych chamów, jeśli staną Ci na drodze) i logicznie, wykładasz swoje racje, zapewne budzisz w pewnych typach osób, irytację :D znałem kiedyś pewną dziewczynę, której podejście do ludzi było bardzo podobne, przy tym była niewysoka i niezwykle spokojna zabawnie było obserwować, jak doprowadza do szału, całkiem bystre osoby :D Ty działasz na podobnych zasadach..?

"zapewne budzisz w pewnych typach osób, irytację " wiesz ja uwazam - ze irytacji ulega tylko pewny typ ludzi....slabych (mowie o takim pospolitym pieniactwem), tacy ludzie nie moga zniesc wszystkiego co inne - i to mnie nie przestaje fascynowac ;-) ogolnie wychodze z zalozenia - ze jak nam samych ze soba dobrze- to innym tez jest dobrze z nami, ajak ktos jest sfrustrowany z jakiegos powodu to wtedy ma zastosowanie przyslowie "uderz w stol a nozyce sie odezwa" podam przyklad na innym topicu - "flirtowalam" (bo dyskusja nie miala tam miejsca ani zastosowania) na temat aborcji i w pewnym momemncie uzylam slow "penic i pochwa" (w dosadnym opisie) - po czym jakas dziewczyna napisala ze po tej wypowiedzi jest pewna ze mam problem ze soba. Doprawdy? ;-) ja czy....moze ona z jakichs powodow miala problem z przeczytaniem tych slow?;-) a w ogole lubie siebie i moglabym tak jeszcze dlugo ze "ja, ja, ja";-) of course, miewam "dylematy" jak kazdy - ale wydaje mi sie ze fajnie i sprawnie je rozwiazuje co nieustannie nie przestaje mnie cieszyc;-)