Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość chyba skoczę!

Czy słyszałyście o takim zabobonie? Wierzycie w to?

Polecane posty

Gość chyba skoczę!

Że jeżeli nam się przyśni zmarła osoba, która nas przytula lub spożywamy z tą osobą posiłek to oznacza, że niedługo sami umrzemy? Chyba zaczynam w to wierzyć i popełnię samobója :O

Gość to będzie
Nie wierzę w takie coś.

Pomyśl, ilu ludzi rozumując w ten sposób co Ty powinno popełnić samobójstwo??? Każdemu coś się tam przyśni ale nie ma sensu doszukiwać się w tym czegoś "nadprzyrodzonego". Sen to sen a życie to życie i jedno z drugim ma niewiele wspólnego.

Gość XXI wiek mamy kobieto!!!!!!

Gość chyba skoczę!
Zostałam trochę źle zrozumiana. Moje myśli samobójcze nie są wynikiem snu. Po prostu mam je z innego powodu i w związki z tym przypomniałam sobie te sny interpretacje, które ostatnio mnie nawiedzają

To wymysł Twojej podświadomości i ucieczka od problemów. To najgorsze co możesz zrobić. Najłatwiejsze, ale i najgorsze.

Gość chyba skoczę!
Dokładnie. To jest ucieczka od probemów, których mam w tym momencie sporo. Nie wiem czy to jest najgorszy pomysł, bo jeżeli sama nie skoczę to i tak jutro zginę niechlubną śmiercią, więc chyba to drugie jest gorsze :P

niedobre jest takie myślenie, bo przyciąga negatywne emocje. Jeden z aktorów, nie pamiętam nazwiska, grał Supermena, grał jako zdrowy, faceta sparaliżowanego jeżdżącego na wózku. Tak bardzo wszedł w rolę, że poświadomość spowodowała, że spadł z konia i został sparaliżowany od szyi w dół. Nawet w Pismie św, pisze,że stanie się to czego sie spodziewamy i o czym myślimy.

Gość 444444444444444
lecz sie na mozg

Gość chyba skoczę!
A propos tego aktora, który grał supermena, to słyszałam, że wszystkich aktorów, którzy wcielali się w postać tego bohatera spotykały nieszczęścia. Ogólnie rola supermena jest osnuta złą sławą. Może też dlatego nie zrobiono jeszcze kolejnego remake :P

możliwe, że tak, o serialu Bonanza słyszałem to samo, ale myślę, że to taki chwyt reklamy, żeby wzbudzic zainteresowanie.

Gość sabia
totalna bzdura, po prostu pomódl się za tą zmarłą osobę - przypomina o sobie....

Gość chyba skoczę!
Byłam już na cmentarzu, postawiłam znicze ale nadal mi się śnią. Już się w sumie do tego przyzwyczaiłam.

to zacznij ćwiczyć świadome śnienie, i porozmawiaj z nimi czego oczekują od ciebie, jak przyłaża nocą i po ciemku...

Gość sabia
nie doszukuj się powodu dla którego Ci się śnią, na prawdę... swoim myśleniem możesz przywoływać takie sny

Gość miss Deutschland 2011/12
to chyba jakas psychoza

Gość chyba skoczę!
Hmm, kiedyś potrafiłam świadomie śnić, ale nie wiem dlaczego uległo to zmianie. Jeżeli mamy przyjmować, że zmarli którzy mi się śnią faktycznie chcą się ze mną porozumieć, a nie są wytworem mojej psychiki, to mogę się domyślać czego chce mój ojciec... Wczoraj miały być jego urodziny. Normalnie bym o tym zapomniała gdyby mi się nie przyśnił dzień wcześniej, gdzie hmmm ożył i obchodziliśmy jego urodziny. Bardzo często pojawia się przy większych okazjach i świętach. Inni nie wiem czego mogą chcieć. Np moja babcia, której nigdy nie widziałam na oczy... W tym momencie możecie się śmiać, ale śni mi się też w kółko mój zmarły pies...

ten sen co innego oznacza ze jest w czyscy i cierpi a tylko twoje modlitwy pomoga jej ulżyć cierpieniu