Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niech mi ktos pomoże

Mam mysli samobójcze - pomocy

Polecane posty

Mam depresję i czasem mysle, żw chciałabym się zabić. Wiem, że to głupie. boje się, że pewnego dnia zrobię coś głupiego :/

Miał już ktoś tak? Jak mam sobie pomóc? Psychoterapia? Nie mam na nic siły. Leżę w łóżku, wokól mnie jest bałagan. Nie mam nawet siły się za siebie wziać. Jutro do pracy, a ja nie wiem czy dam radę wstać.

Gość jak sobie sama nie pomozesz
to nikt ci nie pomoże. musisz znaleźć w sobie wewnętrzną siłe. bez niej ani rusz!

Ale skąd ja wziąć? Szukam jej już od roku czasu i nic. Jest coraz gorzej.

Gość jak to skad
ze środka. Wyjdź do ludzi. Znajdź hobby. Nie siedź w domu. Posprzątaj syf. I postaraj się coś w końcu zrobić. A przede wszystkim idź do lekarza. Bo jak tak dalej pójdzie to na pewno sobie coś zrobisz :(

Gość Dmxdgp
Na mysli tego typu oraz depresje i wiele innych lekarstwem jest Rozaniec odmow a sie przekonasz wpisz w google "jak odmawiac Rozaniec" oraz "obietnice Rozanca" w obietnicach Rozanca znajdziesz informacje co otrzymuje czlowiek odmawiajacy Ta potezna modlitwe. Ja sam jestem tego przykladem bo bylem na samym dnie a Rozaniec odmawiany z wiara zmienil wszystko

Gość SPIERDALAJJJJJJ
SPERDALAJ,WYPIERDALAJ z tym różancem, to kosciól jest głównym powodem zła , złoczynstwa, gwałtow, pedofili, i namawia do przemocy Jest onsprawca zła i depresji ludzi

Gość kitkat555
Hej. Jakiś czas temu przechodziłam przez to samo. Właściwie to ten stan wraca co jakiś czas- jak pieprzony bumerang. Najgorzej jest jak coś nie idzie zgodnie z moim planem. Lekarka zdiagnozowała u mnie depresję. Nie wiem czy to prawda ale coś musi być na rzeczy. Wystarczy drobne niepowodzenie, żeby mnie z równowagi wyprowadzić. Przede wszystkim musisz się czymś zająć. Nie rezygnuj z pracy. Jak będziesz siedzieć w domu będzie jeszcze gorzej- wiem, bo też tak miałam. Z jednej strony cieszyłam się, że nie muszę z nikim gadać, ani udawać że jest ok, kiedy nie było. A z drugiej im dłużej siedziałam sama, tym gorzej się czułam. Człowiek wariuje w czterech ścianach. Znajdź sobie jakieś zainteresowania: sztuka, film, muzyka, kuchnia, książki. Zacznij też uprawiać sport- naukowo udowodniono, że ćwiczenia rozładowują napięcie i uwalniają endorfiny. idź koniecznie do lekarza. To nie musi być od razu psychoterapeuta. Mi na przykład moja lekarka pierwszego kontaktu przepisała (na początek) leki przeciwdepresyjne- Aurorix. Biorę i jest lepiej. Zobaczymy co dalej. I zastanów się przede wszystkim co powoduje u Ciebie ten stan. Jakieś konkretne wydarzenie? Czy tak po prostu zaczęło to któregoś dnia narastać? Może po prostu straciłaś cel życiowy? Tak się mówi- celem człowieka jest: najpierw się bawić, później uczyć, i w końcu pracować. I rzeczywiście można wpaść w deprechę z powodu takiej rutyny. Dlatego właśnie tak ważne jest, żeby znaleźć jakieś hobby. Trzeba mieć odskocznię. Zadzwoń do znajomych, umów się na piwko albo na imprezę. I myśl pozytywnie. Najlepiej powtarzaj sobie w myślach jak mantre codziennie rano i przed snem hasła typu: "Jestem zadowolona, spokojna. Mam szczęście. Jestem pewna siebie, mogę pokonać swoje słabości" itd. Podobno takie działanie na podświadomość daje efekty jak się to powtarza.

Gość Dmxdgp
W tym co napisalem nie ma grama podstepu czy nienawisci za to Twoj post ocieka jadem oraz nienawiscia widzisz to?

Gość różaniec buhahhaha
dobre sobie, a co ma rózaniec do myśli samobójczych???????

Dmxdgp----różaniec, pomaga tak samo jak każda pozytywna mantra, i skąd jad widzisz w mojej wypowiedzi. No może skrajny antyklerykalizm, to tak zgadzam się.

Gość kto nie chce nie
musi nikomu wierzyc. polecam Nowenne Pompejanska

"Woda poddana działaniu pozytywnych myśli zmieniła kształt i strukturę molekularną, stała się piękna. Powiedziano tam tez, że woda jest najbardziej podatnym na wpływy żywiołem, zaś nasze ciała w niemal 90% składają się z wody. I całość opatrzono komentarzem: „Jeśli myśli mogą to zrobić z wodą, wyobraź sobie, co mogą zrobić z nami?." a tu link skąd wziąłem (warto przeczytać i oglądnąć film) http://www.goldenline.pl/forum/1876396/jako-w-srodku-tak-i-na-zewnatrz

Gość i tu kolego
zdaniem ksiezy wszedles w bagno

Gość potegi podswiadomosci i inne
sa grzechem, gdyz nie ufa sie Bogu, chce sie sprowadzic Boga do tego, zeby spelnial nasze zachcianki a jeszcze trzeba sie liczyc z Jego wola

ja już próbowałam wszystkiego, afirmacji, czytałam potęgę podświadomości inne. wiem co jest przyczyną mojej depresji. bo zawsze musi byc ku temu przyczyna, niestety.