Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość niebieskaszczoteczka

Depilowanie ... od kiedy?

Polecane posty

Witam. Jak myślicie , czy 15 lat to odpowiedni wiek na depilowanie miejsc intymnych , czy to nie za wcześnie? Dodam , że nie mam zamiaru uprawiać jeszcze seksu. Proszę o mądre , konkretne wypowiedzi

Gość ajijss
A masz juz co depilowac? Pytam serio.

Gość mucha nie lata
jeżeli owłosienie ci przeszkadza to czemu nie

Tak , mam xD . Chodzi mi o to , że jak bym poszła np na basen lepiej bym się czuła .

Gość zakochana_pieknooka_22
niebieska szczoreczko mysle ze skoro masz 15 lat to jest to odpowiedni wiek aby zaczac depilowac miejsca intymne i bikini. Powiem ci sama, ja np nie robie tego tylko dla sexu ale glownie ze wzgledow higienicznych. Aby nie bylo nieprzyjemnego zapachu, zeby nie byly miejscem siedlisk bakterii, jak masz np okres to wiadomo ze wtedy strasznie leci z ciebie i te wloski na waginie sie sklejaja, smierdzi--. chodzi poprostu o higiene. Tylko musisz wiedziec jedno, ze jak zaczniesz sie depilowac to juz musisz robic to regularnie bo wloski odrastaja szybko i bedzie ciebie swedzialo. jezeli nigdy nie golilas waginy to warto przed takim goleniem sciac troszke wloskow nozyczkami aby nie byly takie dlugie bo bedzie ciezko je zgolic i zebys sobie podraznien nie narobila.

No i wiadomo jak zdecydujesz sie na golenie to warto poczytac troche jak prawidlowo sie golic aby nie bylo podraznien i krostek, bo wiele kobiet ma z tym problemy. Bo wiesz zgolisz wlosy w nieumiejetny sposob to pojaia sie krostki i tez nie bedziesz sie czula komfortowo np na basenie. Dlatego warto zaopatrzyc sie w dobry zel do golenia, ja polecam gillete satin care o zapachu lawendy i dobre jednorazowki , ja uzywam wilkinsona xtreme 3 beauty. Warto zaopatrzyc sie w dobre kosmetyki, nie laszczyc sie na najtansze bo pozniej bedziesz sie meczyla z podraznieniami. I bedziesz zakladala watki jak pozbyc sie uporczywych krostek po goleniu. No i obowiazkowo nie golic sie nigdy pod wlos, bo wtedy podraznienie gwarantowane.

Tak podczas okresu to jest najgorsze. Dziękuje za twoje rady zakochana pieknooka 22 :) na pewno skorzystam.

No wlasnie , dlatego ja sie zdecydowalam na golenie. Demerwowalo mnie jak sklejaly mi sie wloski, pozatym jak sie zalatwiasz, robisz siku to tak samo to zostaje na tych wlosach , moze smierdziec, ktos moze poczuc no to nie jest przyjemne a tym bardziej w okresie menstruacji. Pozatym to idealne miejsce na siedlisko bakterii. A bakterie moga wywolywac stany zapalne , podraznienia. Ciesze sie ze moglam pomoc.