Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Klara574

Imię dla dziewczynki. Pomocy

Polecane posty

Poszukuje imienia dla dziewczynki. Doradźcie bo ja już mam mętlik w głowie. Liczę na wasze pomysły:)

Gość piekne imie
Może Berenika albo Xenia

Gość brzuchatka5678
Mariola

Ada, Adriana, Amanda, Antonia, Antonina, Berenika, Bianka, Dagmara, Daniela, Diana, Dorota, Ewa, Helena, Jaśmina, Joanna, Judyta, Kalina, Kaja, Kasia, Klara, Kornelia, Ksenia, Lea, Leonia, Liwia, Łucja, Liliana, Magdalena, Matylda, Marta, Michalina, Michaela, Monika, Natasza, Olimpia, Paulina, Pola, Róża, Sabina, Sandra Stefania, Może napisz twoje propozycje łatwiej będzie doradzić l)

Gość trushi
a mi się podoba Ewelinka

Gość samatakajaka
Uleńka tylko i wyłącznie:)

Gość karrollina5543
polecam imie Cipeczka :classic_cool:

Gość aafisia fisia
Oliwia , i skrót ładny jest od tego imienia- Oliwka

pewnie by się jeszcze jakieś znalazły, może napisz jakie imiona preferujesz ? bardziej retro.. popularne czy mniej? może wypiszesz więcej imion,które ci się podoba?

Gość Ewelina fajne imie

Gość jhgkf,hgk
Rozalia ładnie, zresztą jakiekolwiek byle nie oliwia, julia, hanna, amelia bo tych to jak psów

Ja myślałam o Juli, Klarze, Joannie, Edycie, Oliwi, Mai, Jowicie, Małgorzacie, Lenie(Milenie), Karinie, Dari, Indze, Patrycji......

Gość jhgkf,hgk
o jeszcze maja jest oklepane aż do obrzydzenia

Gość aafisia fisia
Maja też ładnie, Joanny lepiej nie, bo "Aś" dużo w Polsce jest

Gość aafisia fisia
ewentualnie z tych wymienionych Karina ładne

Gość jhgkf,hgk
z tych które wymieniłaś zastanawiałabym się między klarą a edytą, abo z popularniejszych joasia i gosia, reszta odpada

To robimy wykreślankę. Zostaje Edyta, Klara, Jowita, Małgorzata, Lena, Karina, Daria, Inga, Patrycja. I dopisujemy Eweline. Co jeszcze odradzacie a co proponujęcie dopisać do listy?

oj no to dużo masz tych propozycji ;) Julie bym zdecydowanie odrzuciła - od jakiś 10 lat jest to najczęściej nadawane imię, gdzie nie spojrzeć tam Julka Maję bym odrzuciła z tego samego powodu - jest 2 na liście najczęstszych imion i staje sie coraz popularniejsza właśnie dlatego że Julie się już trochę przejadły Klara bardzo ładne imię Joanna j.w. miejsce 39 Edyta - ok Oliwia - także popularne - miejsce 5 , przez niektórych odbierane jako pretensjonalne, ale mnie sie podoba Jowita - hmm sama nie wiem wolę Judytę ;p Małgorzata - jakos nie przepadam, troche za bardzo osłuchane w starszym pokoleniu ( w 2009 roku miejsce 35) Milena - ok, jeśli chcesz zdrabniac do Leny to może zginąć w tłumie Len mających taką pełną formę imienia, Helen, Marlen itd ( miejsce 25 Lena miejsce 9) Daria - ok, zniechęca mnie tylko zdrobnienie Darka ( miejsce 36) Inga - nie przepadam Patrycja - ok ale dość popularne już od dłuższego czasu ( miejsce 26) Z twoich propozycji najbardziej podoba mi się Klara i Joanna

czyli widze trochę już wykreśliłaś w tym Asię więc jak dla mnie Klara najładniej ;)

Ewleina i Edyta żle mis ię kojarzą, Joanna też ma taką samą historię, ale to też moej imie więc ogólnie wygrywa:P

Co prawda Klara bardzo mi się podoba, ale jest takie trochę... stare? Nie chce żeby później rówieśnicy śmiali się że rodzice nadali mu jakieś dziwne imię. Ale Dziękuję za wszystkie rady. Pomogły mi. Ale jeśli ktoś ma jakieś inne propozycje to z chęcią posłucham

Gość aafisia fisia
Edyta to takie "twardo" brzmiące, i zdrobnienie "Edzia" nie specjalne

Gość no to może ja
Iga, Adela, Elżbieta. To też zależy od tego jak masz na nazwisko bo zawsze ma znaczenie. Bo na przykład Adelajda Kiełbasa brzmi głupio ale np Adela Kiełbasa już trochę inaczej :) Tylko błagam, żadna Dżesika, Nikola, Kludia, wiktoria, Oliwka i temu podobne :o