Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

anisia_1986

pomocy!

Polecane posty

Witam Was kobietki;* otóż męczy mnie pewien problem,,, od28.09do 7.10 miałam okres! dziś jest 17.10 ,od jakiś dwóch dni strasznie boli mnie podbrzusze,i mam bolące,oraz nabrzmiałe sutki! nigdy ''tak''nie miałam,zwłaszcza tak wcześnie,po okresie. Wiecie może,co może być tego powodem,C I Ą Ż A ?

Gość klasiaaaaaa
A pękła Wam prezerwatywa, zapomniałaś zjeść tabletki, jednym słowem obawa przed ciążą jest uzasadniona?

Gość Atomówka79
Czasem w ciązy można mieć plamienie więc może ciąża nie jest wykluczona.Ale na Twoim miejscu biegłabym do gina bo skoro jesteś po leczeniu ginekologicznym to coś może być nie tak.Ale skoro starcie sie o dzidzię to życzę żeby to było plamienie a nie okres i fasolka była w brzuchu:)Pozdr.

wg mnie są to objawy zbliżającej się owulacji, nigdy nie miałaś żadnych objawów owu, może nie miałaś wcześniej owu, na co byłaś leczona?

Może i masz rację,bo właśnie na jej brak bylam leczona.,kochałam się właśnie w te dni! Czy jest szansa,że zaszłam ciążę?! no a dzisiaj już mi nic nie dolega! Dzięki bardzo za odpowiedzi. POZDRAWIAM i czekam za odpowiedziami....

14.10 byłam na usg,ginek stwierdził,że była owul,bo znajdowały się krwinki,i może jestem w ciąży ,ale za wcześnie,żeby ''ją'' wykryć ,mam przyjśc 4 .11 ,na usg! To skąd ten ból ,parę dni temu?! już nic ,nie wiem! TAK MAM NAMIESZANE W GŁOWIE!

Gość svsycgtr
po co aladasz taki topic. skoro gin nie powiedział ci ze jestes w ciazy to skad my mamy to wiedziec???? Ja wiem co chcialabys usłyszec no ale bez przesady!!! to moze byc szystko i nic...

Ci doradzic to cierpliwosc. Niestety nie da sie nic przyspieszyc ;) Postaraj sie nie myslec o ciazy ani nie szukac w necie ew. objawow bo kobieca psycha jest taka ze nie zaleznie czy jestes czy nie bedziesz je czula ;) Trzymam kciuki za to by bylo po Twojej mysli :)

Gość spoko jeża zapa
a może masz wzdęcia? pierdziałaś dzisiaj ?? jakiego rodzaju to były bąki?

Gość anisia_986
kto ma pisać bzdury,niech nie piszę wcale,,,dzięki kobietki z normalnymi odpowiedziami;d

Kochana, jeśli masz potwierdzoną owu jest szansa że się udało, ale to jest zdecydowanie za wcześnie żeby to stwierdzić, musisz poczekać do daty spodziewanej miesiączki wtedy możesz zrobić test, usg wykryje dopiero 6 tygodniową ciążę, 14.10 lekarz stwierdził że była owulacja, pamiętaj że zagnieżdżanie się zarodka trwa kilka dni, jeśli Ci się udało możesz być dopiero co po implantacji zarodka, jeśli te bóle nie ustąpią zgłoś się do lekarza, tyle mogę Ci poradzić.

Wernera ;-) tylko ,że ja mam nadal nie regularne miesiączki ;/ od 24 do34 dni ! może rzeczywiście te bóle,to na jajeczkowanie!!! i ciężko mi policzyć moje dni płodne ! zobaczymy co powie ginek ! CHOCIAŻ MYŚLĘ ,ŻE W KOŃCU SIĘ UDA ,I BĘDZIE DZIDZIA! dzięki za pomoc;*

Dlugosc cyklu zalezna jest od fazy folikularnej poniewaz faza lutealna jest stala/niezmienna tj. ma taka sama ilosc dni w kazdym cyklu (14-16dni). Owulacja a wiec dni plodne sa ok. 14-16 dni przed pierwszym dniem nastepnego okresu ;)

Do podstawowych symptomów dni płodnych zaliczamy: 1. Podwyższenie temperatury ciała w czasie owulacji następuje skok temperatury o co najmniej 2 kreski (0,2 stopnia Celsjusza). Jeśli kobieta mierzy regularnie temperaturę to z pewnością taki wzrost zauważy. Pamiętajmy jednak, że pomiar temperatury może być zafałszowany podczas przeziębienia czy wystąpienia stanu zapalnego. Metoda ta nie sprawdza się także po nieprzespanej nocy, gdy jesteśmy przemęczone, w okresie poporodowym i podczas karmienia piersią. 2. Zmiany śluzu szyjkowego podczas owulacji zmienia się ilość i konsystencja śluzu. Staje się on przezroczysty, szklisty i ciągliwy, a konsystencją przypomina surowe białko jaja kurzego. Podczas dni niepłodnych albo go nie ma, albo jest mętny, lepki i nierozciągliwy. Zasada jest prosta, gdy jest ślisko i mokro występują dni płodne. Gdy jest sucho dni niepłodne. 3. Zmiany szyjki macicy podczas dni płodnych szyjka jest miękka, rozpulchniona i lekko uniesiona do przodu. Zewnętrzne ujście szyjki macicy jest otwarte. W czasie dni niepłodnych jest z kolei twarda, skierowana ku tyłowi, a jej ujście jest zamknięte. Zmiany następujące w szyjce kobieta może badać samodzielnie poprzez włożenie dwóch palców do pochwy. Oprócz podstawowych objawów wymienionych powyżej, można zaobserwować także: * wrażliwość piersi wywołana wzrostem estrogenów * plamienie owulacyjne w czasie owulacji w śluzie może pojawić się niewielka ilość krwi * ból owulacyjny ból po jednej lub drugiej stronie podbrzusza O ile podstawowe symptomy owulacji występują u każdej kobiety, o tyle te dodatkowe nie każda z nas ma szansę zaobserwować. Jednak dokładne wyznaczenie dni płodnych sprawą łatwą wcale nie jest. Bo ciało potrafi niejednokrotnie spłatać nam figla i pod wpływem różnych zewnętrznych czynników przesunąć nieco ten istotny proces. ;)

a jeszcze jedno pytanko mam, ile czasu po jajeczkowaniu ,można się "kochać",żeby zajść w ciążę ?! bo chyba mam problem ,ponieważ MĘŻA mojego nie ma codziennie w domciu!

Podstawowa zasada to kochac sie dla przyjemnosci a nie dla tego zeby zrobic dzidzie ;) Ogolnie dni płodne sa 3 dni przed owu w dniu owu i jeden dzien po niej. Najwieksze szanse na zaplodnienie sa przed i wczasie owu poniewaz plemniki po wytrysku w ciagu paru min. znajduja sie w maccicy to aby zaplodnic jajeczko potrzebuja 6h aby "dojżeć" po za tym jajeczko jest zdolne do zaplodnienia przez ok 12-24h od momentu pekniecia pecherzyka. Ogolnie najlepiej jest sie kochac co 2 dni ;) Tyle potrzeba aby nasienie partnera sie zregenerowalo ;) Dodatkowo plemniki potrafia w dogodnych warunkach (np.sluz plodny) przezyc i przeczekac na jajeczko nawet do 72h.

No kochamy się dla przyjemnośći i jakieś 2lata staramy się o dzidzie,,, i nic,I leczę siE też od jakiś 3 lat,,,ponieważ mam nieregularne miesiączki,i bezowulacyjne .''kupę" kasy wydałam! .LEKARZ zapisał mi tabletki na owulację , niby była ! Kochałam sie w te dni,,, i 4.11 przekonam się czy jest "NOWE ŻYCIE" we mnie ! w co wątpię!!!

właśnie od soboty miałam bóle w podbrzuszu i nabrzmiałe sutki! i dzisiaj też wystąpiły,,,,myslałam może ,że to ciążą,,,, ale raczej jajeczkowanie!