Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość HelloKitty32

Dobra,w tym cyklu musi sie udać!!Kto ze mną???

Polecane posty

Gość HelloKitty32
To samo przechodziłam,człowiek może sobie wszystko wmówić:)Jak tylko sobie przypomnę...:)to aż mi się śmiać z siebie chce. Mam nadzieję,że wy juz wmawiać sobie nie musicie,zobaczycie fasolki na monitorach,gin założy kartę ciąży i będzie tak jak miało być.Będzie dobrze,inaczej nie może być:)Przecież w tym miesiącu ma się udać na bank,co?:)I już:) Pozdrawiam!

Do czarnej-m: Nie chce odbierać nadziei, ale tak się robi w przypadku, kiedy w ciąży się nie jest, gdybyś była - to miałabyś dwie kreski, ewentualnie tą druga nieco jaśniejszą. Bynajmniej ja tak miałam, tzn. w pierwszym cyklu- to o czym piszesz,a w drugim (tym, kiedy kochaliśmy się dopiero w owulację - centralnie w ten dzień)- dwie różowe krechy. Niestety moja ciąża prawdopodobnie obumarła na wczesnym etapie, ponieważ w 8 tyg. stwierdzono puste jajo płodowe( w 5 tyg. było ok.). Teraz czekamy do marca i zaczynamy od nowa - mam nadzieję, że pójdzie szybko. Przepraszam, jeśli zabrałam nadzieję, ale w Twoim przypadku niekoniecznie musi tak być. Może test za wcześnie wykonałaś???Pozdrawiam i powodzenia życzę.

Gość HelloKitty32
Hej, termin moich starań się zbliża:)Jeszcze ok 5 dni i jazdaaa!Mam nadzieję,że będzie dobrze.A u Was cos wiadomo nowego?Jakies dobre wieści?Buziaki!

Witam serdecznie;) To nasz 4 cykl starań - raczej nie udany. Czekam na wasze dobre wieści. Trzymam kciuki.... I juz nie mogę doczekać się naszych kolejnych starań;)

Gość HelloKitty32
Trochę nadziei, z góry zakładacie ,że sie nie udało.Ja mam teraz problem z określeniem kiedy mam owul bo wszystko mi sie ostatnio rozregulowało.Lece kupić testy owul.Zacznę robić od dzisiaj:)Powodzenia!

mnie oczywiscie nerwy zżarły i zrobiłam dzisiaj test, zupelnie niepotrzebnie, negatywny.. :(

ja też si przyłączam,własnie mam okres a za tydzien mniej więcej dni płodne,więc ruszamy pełną para.Mam za sobą dwa cykle starań:)

Gość HelloKitty32
Sisetka,może za wczesnie zrobiłaś ,poczekaj kilka dni i zrób jeszcze raz. Ja kupiłam testy owu,licze na ich pomoc.Jeszcze kilka dni, tym razem nie idę na tzw spontan bo to tej pory nie działało.Teraz sie przygotuję i musi sie udać.Zobaczycie,że niedługo spotkamy sie na porodówce.Nie ma siły!:)Sisetka,nie łam się,za wcześnie zrobiłś ale wiem,nerwy nie wytrzymują,chciałoby się wiedzieć od razu!Najlepiej zaraz po staraniach a tu masz ci los..trza czekac!Poczekaj trochę!

Gość Piegusek 27
Chyba powinnam przyłączyć się do Was dziewczyny ;) My swoje starania rozpoczęliśmy od stycznia i jak na razie bez rezultatu :( Nie robiliśmy żadnych badań bo dajemy sobie czas do końca roku - lekarz powiedział, że nie ma przeciwwskazań do zajścia w ciążę więc mamy nadzieję, że do końca roku nam się uda :) Niestety mam strasznie nieregularne cykle od 32 do 37 dni, dlatego też dostałam duphaston na wyregulowanie po którym strasznie bolą mnie piersi. Od 16 dnia zażywam po 1 tabletce, a przy okazji może pomoże w zajściu w ciążę :-) Ale..! W tym miesiącu nie czuję owulacji, brak śluzu, bólu jajników. Zastosowałam testy owulacyjne i w jednym dniu były dwie grube kreski, w kolejnych jedna minimalnie bledsza od drugiej. Mimo wszystko staraliśmy się z mężem bez względu na wynik:) Najgorsze jest czekanie, nie potrafię nie myśleć 😡 HelloKitty32 - super masz podejście do tematu. Pozytywne nastawienie mimo wszystko :) Ostatnio też staram się myśleć pozytywnie a co ! :classic_cool: fioletowy lakier - bierz przykład z HelloKitty32 - nadzieja umiera ostatnia ! 🖐️ sisetka - a Ty to widzę niecierpliwa jesteś jak ja :O

Gość HelloKity32
Spieszy się nam wszystkim bo to przecież najważniejsza wiadomość w naszym życiu:)Z tymi testami to faktycznie robimy za wczesnie,potem płaczemy ,potem żałujemy i znowu robimy tłumacząc sobie,że wczesniejszy test był uszkodzony.Przerabiałam to:)Ale niektórym się udaje.okazuje sie,że faktycznie z testem było cos nie tak,że jest taaakie wielkie pozytywne zaskoczenie.:)U nas tez takie bedzie,zobaczycie. p.s.jeśli mi sie w tym cyklu tez nie uda to pewnie nie będę pisac przez kilka dni bo będę wyciskac poduchę z łez ale w razie konieczności znowu sie podniosę.Co Cie nie zabije to cie wzmocni..podobno.:)

Na szczęście póki co jeszcze nie wylewałam łez w poduszkę i obym nie musiała tego robić :) Chyba zacznę jak zajdę w ciążę ale to już z radości i ze strachu 😭 Sądziłam, że zajście w ciążę (upragnioną ciążę) jest bardzo proste - przecież tyle par "wpada". Jakże się pomyliłam :-O Pocieszam się tym, że jestem jeszcze młoda i do 30 daję sobie czas :) Potem już zacznę panikować :)

I się nie udało :P No takie głupoty wypisują... :-D i denerwują ale " Naukowcy zauważają jednocześnie, że wiele kobiet "typu 0" bez problemu zachodzi w ciążę i rodzi dzieci. Jak twierdzą eksperci: - Grupa krwi nie jest czynnikiem decydującym. Istnieje cała masa czynników wpływających na kobiecą płodność, takich jak wiek, masa ciała, a nawet ilość spożywanego alkoholu." O! :)

Hej dziewczyny! Sisetka nie załamuj się bo Ja też nie wytrzymałam i zrobiłam test ale wczoraj a @ 1.11. i wyszedł negatywny :( od czwartku bolą mnie strasznie jajniki że masakra. W piątek byłam na badaniach prolaktyna wyszła ok a progesteron chyba coś nie tak jak na 22dc bo 4,04. Jadę dziś do gina bo boję się że coś nie tak jest:(( Chyba też fiksuję i jestem przewrażliwiona. Kolejny cykl szlak trafił! Trzymajcie się laski.

jezu faktycznie nie tylko ja taka naiwna... tyle sie naczytalam ze przed terminem @ robienie testu nie ma sensu i nie wiem na co liczyłam.. człowiek to jest głupi jednak

to wszystko przez to że chciały byśmy bardzo fasolkę i nie jesteśmy zbyt cierpliwe na to żeby tyle czekać. Głupota mimo że tyle wiemy na ten temat to i tak próbujemy wcześniej :)

No i miałam rację właśnie wróciłam od gina i jest źle, nie mam szans na fasolkę przez najbliższe 3 miesiące na pewno a potem zobaczymy. :((((

Mam wielkiego torbiela na jajniku 6 cm i bardzo niski poziom progesteronu:( Miesiąc temu było wszystko ok a teraz już nie jest. Mam zapisane tabletki anty na 2 m-ce a potem dupaston i zobaczymy. Aż się boję czy nam się uda. Chce Mi się płakać.

A i jeszcze powiedział że w tym cyklu nie miałam szans na fasolkę :( i w razie czego przepisał mi luteinę na wywołanie @ jak by za długo nie przychodziła. :(

O jej pamiętam jak swego czasu też miałam torbiel na jajniku podobnej wielkości i faktycznie po tabletkach antykoncepcyjnych zniknął :) L_E_T_I zobaczysz jak szybko minął te dwa, trzy miesiące :) W tym czasie podleczysz się, a potem pełna wigoru i wielkiego optymizmu podejmiesz kolejną próbę starania się o dziecko :) Dwa miesiące temu byłam w podobnej sytuacji. Łykałam tabletki przy których nie można było planować ciąży - planować oczywiście było można ale ze staraniem się już gorzej ;) Więc głowa do góry :) A u mnie bóle jajnika raz jednego raz drugiego, chodzę lekko nabuzowana heh czyli okres się zbliża ups :) Dzisiaj mija 7 dni od pierwszej próby starania się w tym cyklu, a w sobotę chcę zrobić test - czy wytrzymam? :O

heh no niestety optymizmu u mnie nie ma za bardzo ciagle mi nie dobrze po tym duphastonie