Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość HelloKitty32

Dobra,w tym cyklu musi sie udać!!Kto ze mną???

Polecane posty

Dzięki Piegusek, że pytasz - narazie okresu brak - ale test tez sie boje zrobić bo jak wyjdzie negatywny to załamka :( poczekam jeszcze - prosze trzymajcie kciuki ;) pozdrawiam

dziewczyny w poniedzialek na tescie mialam jedna bladziutką kreske, poszłam na bete - 61 wyglada tak jakby sie udało, wczoraj byłam u lekarki, nic jeszcze nie widac, trzeba czekac i trzymac kciuki :)

Sisetko Trzymam mocno kciuki:) Mam nadzieję że się Wam udało. strawberry trzymam kciuki za ciebie też oczywiście.

strawberry1985 o ho ho to ja trzymam kciuki mocno :) oby się udało :) no ja nigdy nie dałam rady czekać do dnia przyjścia @ i zawsze robiłam wcześniej :) Jak coś będziesz już wiedziała to pisz, pisz. Musi się udać ;) sisetka, a Ty tak cicho siedziałaś na topiku ostatnimi czasy nie udzielałaś się by zrobić wielkie wejście :) Jak Ci się udało czego Ci życzę to koniecznie prześlij nam dobre fluidy byśmy i my zaszły w upragnioną ciążę. Co prawda, ja zacznę dopiero na przełomie luty - marzec. Mój biedny mężulek musi wyzdrowieć i dopiero wtedy ruszymy pełną parą. A w między czasie zrobimy badania :) Mój mąż mówi, że 2011 rok będzie naszym rokiem, w końcu już wiem, że będzie się sporo w nim działo :) Leti co u Ciebie?????? Jak tam udało Ci się zmienić decyzję męża? Ostatnio pisałaś, że zmienił zdanie i nie chcę teraz się starać o dziecko?

Hej Piegusek Nie zmieniałam decyzji M ale nie oznacza to że ja się poddam w staraniach. Właśnie kończy mi się @ i czekam na owulkę a wtedy staranka przynajmniej tak mi się wydaje :)że uda mi się go wtedy przekonać. No i zaczynam brać w tym miesiącu duphaston i nie ukrywam że robie sobię nadzieję że się uda a jak nie to w następnym miesiącu jadę na narty i może zmiana klimatu pomoże OBY:) bo mam niezłą depresjię bo wkoło mnie same ciężarne w pracy już 3 z którymi siedzę i patrze jak im rosną fasolki w brzuszkach. Życzę szybkiego powrotu do zdrowia twojemu M. I oby ten 2011 był lepszy dla nas wszystkich:)))

Wiesz co? Czytałam o tym duphastonie i, że biorąc te tabletki dziewczyny zachodziły w ciążę - w trakcie brania i po odstawieniu. No niestety u mnie się nie udało, co nie oznacza, że Tobie się nie uda :) Mam nadzieję, że będziesz kolejną dziewczyną, która pochwali się dwoma kreskami :) A podczas wyjazdu... kto wie? Kto wie? :) Ja też mam doła ale raczej nie z powodu braku dziecka, a raczej z powodu pogody. Na nic nie mam ochoty. Oby do lata :)

hej kobietki. życzę Wam powodzonka i trzymam kciuki ;) piegusku 27 - wiesz ja tak boje sie zrobić ten tescik - boje sie rozczarowania - bo jak nie ma dwóch kresek to taka rozczarowana potem jestem. Ale jutro prawdopodobnie jak wstanę to polecę zrobić teścik - chyba ze wcześniej nawiedzi mnie nieszczęsny @ Dlaczego kobiety które nie chcą dzieci nie maja żadnych problemów - a my które damy swoim pociechą dużo miłości musimy tyle przechodzić :( pozdrawiam was wszystkie i trzymam kciuki xxx

zastanawiam się, czy jesli @ mi sie nie pojawi to może tescik zrobie w sylwestra - ale byłabym szczesliwa widząc dwie kreseczki ;) tylko czy wytrzymam :/ jutro Wam napiszę. Ps. fajnie, że jest te forum - wsparcie z Waszej strony daje super energie - dzięki :)

Gość HelloKitty32
Cześć dziewczyny!! Widzę,że się ruszyło!!Sisetka!Tylko pogratulować!!Beta jest najważniejsza!Myślę,że się udało!!! To dobry znak dla wszystkich!Już my dwie mamy fasolki!Teraz na Was kolej!Tylko głowy do góry i działać! To mój 11 tc,zero mdłości itp.Aż się denerwuję.Do gina idę 7ego.Ciąża to też niezły stres...Zobaczymy:) Najważniejsze,że się Wam powoli udaje:)To cieszy! Pozdrawiam,buziaki na Nowy Rok!!!Powodzenia!

Gość HelloKitty32
Aaaaa,Piegusek, z tymi bakteriami to jest tak,że faktycznie lepiej sie wyleczyć przed ciążą bo te paskudne bakterie mogę wywołać poronienie.Ale jeśli ciąża dotrwa do 12 tygdinia jest już bardziej stabilna i można podjąć leczenie.Ja jeszcze tydzień muszę siedzieć z tymi bakteriami bo gin nic nie mógł przepisać na tak młodą ciążę.Za tydzien jedziemy z antybiotykami i pozostaje się modlić:)Ale jestem dobrej myśli. Mnie też nic nie bolało,nie zdawałam sobie sprawy,że takie koszmary w pochwie noszę,ponoć to od publicznych ubikacji może być.Byłam na objazdowych wczasach...no i tak wyboru nie było.Więc chyba mam pamiątkę po wakacjach. Najważniejsze,żeby się udało. Buziaki!

kurde ciaza to dopiero stres sie okazuje w moim przypadku dzisiaj bylam rano powtorzyc bete, czekam na wynik boje sie prze okropnie zeby wszystko bylo dobrze

strawberry1985 mam nadzieję, że nie zrobiłaś testu :) Zobacz Sylwester już jutro więc musisz wytrzymać, chyba że w Nowy Rok zobaczysz dwie kreseczki :) Ale byłabyś szczęśliwa :) Hello Kitty to już 11 tydzień? Jej, jak ten czas leci :) Ciesz się, że nie masz wymiotów :) To za tydzień antybiotyki? Trzymam kciuki by było wszystko ok :) Sisetka jak wyniki?

Sisetka - gratuluję !!! :) Hello Kitty wszystkiego dobrego:) Dziewczyny Przesyłajcie nam dobre fludi to może sukcesywnie każda z nas zafasolkuje w Nowym Roku. Ciekawe która następna? HiHi Wszystkiego dobreg w Nowym Roku dla Wszystkich Buziaki :)

Leti stawiam na Ciebie, a potem ja :) :) :) ;p strawberry1985 - jeżeli do poniedziałku nie dostaniesz to idź na betę, a wtedy będzie wszystko jasne :) W dalszym ciągu trzymam kciuki ( aż mnie bolą :p) aby się udało :) Sisteka SZCZĘŚCIARO GRATULUJĘ :) :) :) Dziewczyny Wszystkiego Dobrego w Nowym 2011 Roku ! Leti,ania28-2010, Cześć dziewczyny!!!, Beti_8 abyście zobaczyły w najbliższym czasie dwie kreski, strawberry1985 abyś nie traciła nadziei i wierzyła, że w tym cyklu się udało, Sisetka i Hello Kitty aby Wasze Maleństwa zdrowo się rozwijały pod Waszymi serduszkami :) Zdrówka i Miłości :)

Hej dziewczyny witam w Nowym Roku:) Co tu tak cicho? Staracie się hi hi Hello Kity I Sisetka jak wasze samopoczucie jakieś dolegliwości? Piegusek dlaczego na mnie a może u Cibie pierwszej się doczekamy dwóch kreseczek:)

Hej dziewczyny. Przede wszystkim życzę Wam aby w tym roku się udało! Natomiast tym, którym się udało życzę zdrowych pociech :) Mi niestety się nie udało - pojawił się @ , ale w tym roku się uda ;) trzeba być dobrej myśli. Rozmawiałam dzisiaj z dziewczyną, która starała się pół roku o dzidziusia. Zdenerwowana poszła do położnej (gdyż żyje w UK a tutaj ciężko znaleźć ginekologa) i da dała jej radę aby po stosunku w czasie owulacji podniosła nogi ( zrobiła tzw. świeczkę) i zacisnęła pośladki pupci i tak przez 5 minut. I zaraz po tym jej się udało. Dlatego w styczniu wypróbuje tę metodę i zobaczymy :) pozdrawiam :)

witajcie ja powiem tak brak ciazy to tzw blokada psychiczna z pierwszym dzieckiem tak mialam , o niczym innym nie myslalam jak tylko zajsc w ciaze i tak przez 1,5 roku, odposcilam w jakims momencie i za 1 razem sie udalo moja mala ma teraz 4 latka, staramy sie o drugie i jak narazie 7 dzien bez @, ale jakos mnie nie korci do testu poczekam byc moze tez troszke panikuje jak zobacze tylko 1 kreseczke zycze wam wszystkim 2-och kreseczek

Leti bo ja nie staram się póki co - czekam aż mąż wyzdrowieje a w między czasie sama się leczę by dojść do I-ego stopnia czystości :) Tak więc raczej od marca zaczniemy myśleć o dziecku :) Chociaż wcale nie spieszę się do tego bo doszłam ostatnio do wniosku, że w tym roku jakoś mi nie po drodze do dziecka. Zaczynamy remont domu, a ja zrobiłam się troszkę za nerwowa, chyba to nie jest mój czas. Chociaż jak wyjdzie to będę się cieszyła ale nie będę się nakręcała bo dobrze mi jest tak jak jest :) Mąż oczywiście ma odmienne zdanie, On nie może się doczekać bo uwielbia dzieci:) A ja jeszcze powiedział, że chciałby być kiedyś przy porodzie to mnie zwalił z nóg. Nie ma mowy. Wstęp wzbroniony:) Póki co mam okres i z niego się cieszę :) A, że Ty Leti zapewne intensywnie się starasz to stawiam na Ciebie :) strawberry1985 przykro mi. A z tymi nogami to słyszałam i sama stosowałam ale też czytałam, że nie jest to wskazane ponieważ jakoś tak jesteśmy zbudowane, że to tylko na gorsze wychodzi niż ma pomóc w zajściu - jak widać zdania są podzielone. Anja_Norge - podziwiam Cię, że jeszcze nie zrobiłaś testu. 7 dni bez @ to musi być TO !! Trzymam kciuki za dwie kreski ! :)\ sisetka a Ty tak piszesz bez żadnego entuzjazmu jakoś. Napisz coś więcej jak mąż zareagował, jak przekazałaś Jemu tą informację, jak rodzina zareagowała :)

rodzina jeszcze nie wie entuzjazmu u mnie brak bo strasznie sie martwie bylam we wtorek na usg i byl pecherzyk ciazowy ale nie bylo jeszcze serduszka, moze to za wczesnie a moze cos nie tak, nie wiem...

I to jest właśnie kolejny powód dlaczego chyba wole poczekać z decyzją o dziecku - sisetka zamartwiałaś się kiedy nie zachodziłaś, teraz kiedy prawdopodobnie jesteś w ciąży martwisz się czy wszystko jest ok... a ja podobnie bym reagowała. Taka głupia natura... Z psem średnio sobie radzę to z dzieckiem tym bardziej :)

Gość HelloKitty32
Czesc! Przede wszystkim-Sisetka gratuluję!!!Bardzo się cieszę,że Tobie też się udało.Teraz czekamy na resztę:) Ja dzisiaj skończyłam 12 tydzień.Zaczynam kurację antybiotykami,ciąża jest stabilniejsza i można iść bardziej ostro.Bakterie się we mnie zalęły na dobre.Więc walczę.Dzisiaj lekarz powiedział,że będzie chłopak:)Mąż z radości zaniemówił:) Trzymam za Was kciuki!Walczcie i nie wolno się poddawać!!!!Nigdy!Na każdą z Was przyjdzie czas,ja w to wierzę! Buziaki!

Gość HelloKitty32
Sisetka,serduszko dzidzi dopiero bije w 7 tygodniu.Będzie dobrze,nie martw sie na zapas.Zacznij sie przyzwyczajać,że brzuszek będzie sie powiększał.Ja nie mam żadnych dolegliwości,ale w spodnie juz się ciężko dopiąć.Dzidzia ma 6cm. Piegusek,może dobrze,że odpuściłaś bo zazwyczaj wtedy się udaje:)Z zaskoczenia:) Z tymi nogami do góry to też słyszałam,ja co prawda ich nie podnosiłam ale podłożyłam sobie poduszkę pod pupę,bo też czytałam,że plemniki mają łatwiej.No i jest dzidzia więc może działa.. 3majcie sie!!

Ja w tym miesiącu wypróbuje tę metodę z nóziami do góry i zobaczymy. chociaż też mam wątpliwości. tak jak sobie czasami myślę jak sobie tam radę z niemowlakiem. była u mnie ostatnio znajoma z Julcią (3miesiące) , która ma skazę białkową. I problem w tym, że lekarze tutaj nie wiedza co to skaza białkowa :/ i tak się przeraziłam.

hej dziewczyny ja juz 10 dzien bez @ a jakos do tetu mi sie nie spieszy strach ze wyjdzie 1 kreska

Hello Kitty ale fajnie synusia będziesz miała !! Super :):) Zobaczysz wszystko będzie dobrze, a cholerstwo już niedługo opuści Twoje ciało (bakterie żeby było jasne :)) Nie, no 6 cm to już kawał chłopca :) Jejciu kruszynka i jak ten lekarz dojrzał tam, że to chłopiec :p :p Wczoraj leżałam z mężem na łóżku i tak mówię - zobacz jak nam jest dobrze, leżymy sobie, żadnych zmartwień, odpoczywamy zapominając o małych problemach - a On do mnie - to pomyśl, że leżymy sobie, a po środku nóżkami i rączkami przebiera nasze dziecko - córeczka (bo mówi, że pierwsza będzie dziewczynka :D)... oj uczucie zapewne bezcenne :D Anja_Norge a jak długo będziesz trzymała siebie w niepewności? Zrób test - wtedy będziesz wiedziała na czym stoisz. Chyba, że takie sytuacje miały już miejsce, że czekałaś ponad 10 dni i @ pojawił się. strawberry1985 ale to chyba normalne, boimy się nieznanego. A przynajmniej niektóre z nas bo na przykład samo ubierania niemowlaka wg mnie dla niedoświadczonej osoby to ogromny stres, a karmienie piersią? Nigdy tego nie robiłaś, ale spokojnie wszystkiego można się nauczyć :)

Nie mialam tak wczesniej mam 4 letnia coreczke z nia bylo wogole nie do rozpoznania bolam mnie strasznie brzuch jakbym miala dostac@ zrobilam test byl negatywny jakis tydzien tak sie meczylam poszlam do lekarza a on do mnie ze jestem w 4 tyg ciazy szok i zarazem radosc teraz tez mam bol z prawej strony jakby jajnik byc moze oby hehehe tak sie z mezem nie mozemy doczekac no i nasza mala Amelka juz zaczyna pytac o braciszka albo siostrzyczke bo sasiedzi maja po 2 inni 3 dzieci i mala zaczyna kumac o co chodzi dziekuje za mile slowa