Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość HelloKitty32

Dobra,w tym cyklu musi sie udać!!Kto ze mną???

Polecane posty

Jakbym słyszała swojego byłego lekarza ! Który po ponad roku starań na moją prośbę o skierowanie na badanie hormonów odpowiedział - a po co?? Jednak zlitował się heh i zrobił mi te badania. Na dzień dzisiejszy wolę jednak zapłacić za komfort wizyty.

Gość milliii
Niby tak, ja też jestem skłonna zapłacić, iść prywatnie i mieć spokój, ale to tylko działa na rozbestwianie się lekarzy, za darmo nic nie ma... Przykre, ale postanowiłam gnębić swojego gina z nfz, który oczywiście ma swój prywatny gabinet...

millii idz sobie do labolatorium i zrób sobie LH, FSH, E2, TSH (tarczyca) miedzy 2-5 dc. wyniki na forum 28dni.pl, sama bedziesz wiedziala:) pozatym jak pokarzesz lekarzowi badania to juz chyba je zinterpretuje nie ?:)

Gość milliii
Tak zrobię :)

no i słusznie. ja teraz na luteince i poczekam jeszcze m-c czyli w 2 cyklu zrobie badania jeeeeszcze kupe czasu. w sumie moge zrobic za tydzien, ale nie wiem...hmmm po miesiacu leczenia.. chyba nie, zrobie w kolejnym:)

Mój poprzedni lekarz też ma gabinet, gdzie swoje pacjentki po recepty wysyła właśnie do gabinetu prywatnego... Mam nadzieję, że w przyszłości nie trafię na niego i nie będzie odbierał porodu mojego dziecka :) No tak ja myślę, że to każdego indywidualna sprawa gdzie się leczy :) Ale życzę powodzenia w nękaniu Twojego ginekologa :) Jednak to racja, że ginekolodzy dają czas na poczęcie około roku, no coś w tym musi być. Więc spokojnie masz jeszcze pół roku :)

Hej hej dziewczyny:) co tam u was słychać? bo u mnie jak narazie nic,jestem w trakcie czekania na to czy @ przyjdzie czy nie przyjdzie.jeszcze 9 dni i bedzie wiadomo:)

ZNÓW KOLEJNE WYPOWIEDZI OSÓB KTÓRE SIĘ NIE MOGĄ DOCZEKAĆ BOBASKA, NIE MAM POJĘCIA CZEMU NIEKTÓRE KOBIETY MUSZĄ BRAĆ WSPOMAGACZE NA PŁODNOŚĆ I NIE MOGĄ ZAJŚĆ W CIĄŻĘ, A INNE PARY (MÓJ PRZYPADEK) UWAŻAJĄ I OKRESU JAK NIE MAM, TAK NIE MAM. MAM DOPIERO 22 LATA NIE CHCĘ MIEĆ BACHORÓW JESZCZE, ALE ZACZYNAM SIĘ BAĆ NAJGORSZEGO....I GDZIE TU DO JASNEJ HOLERY JEST JAKAŚ SPRAWIEDLIWOŚĆ???????????????:?(((((((((((((((((((((((

k...89 trzymam kciuki byś dostała okres ! :) Spokojnie, nie denerwuj się najlepiej zrób test, a wtedy będziesz miała pewność skoro Ci się spóźnia. ania to ja poczekam razem z Tobą na Twój okres, a raczej na jego brak bo mój właśnie się skończył :)

mnie się w tym cyklu nie udało :( 26dc i przeyszedł @.... no coż jak w temacie w tym musi się udać.

czesc dziewczyny. U mnie 14dc, śluz troche się poprawił, nawet bym powiedziała że wygląda na płodny. Zrobiłam wczoraj test owulacyjny, ale jedna krecha, druga jasna- wiec negatywny...do dupy :( w środę zaczynam brać luteinę, a wiec cykl stracony, bo luteina nie dopuści do owulacji później...a miałam nadzieje ze cykle wracają do normy :(

Tynka... luteina jest taka jak duphaston a wg ulotki: Lek o wybiórczym działaniu progestagennym, aktywny po podaniu doustnym, o aktywności zbliżonej do podawanego parenteralnie progesteronu. Progestagenne działanie ujawnia się w obrębie endometrium i szyjki macicy oraz pochwy. Dydrogesteron nie hamuje owulacji, nie wykazuje działania termogennego. mi też lekarz mówił że nie hamuje i daje się do w ceniu przywrócenia owulacji... jakby co to startujemy razem w 2 cykl:)

Audiolaa czyli rozumiem, że jak zaczne brac luteine w 16dc (zalecenie lekarza aby uregulowac cykle) a np owulacja mialaby byc w 18dc to nic nie zahamuje sie? dałaś mi iskierkę nadziei :-)

ja biorę od 15dc a wg testów owulacje mam 18. nie mialam robionej nigdy kontroli usg by zobaczysz czy owulacja występuje. jednakże byłam u 2 lekarzy i stosować mam tak samo więc mam nadzieję, że wiedzą co robią.

obys miala racje...mam nadzieje ze bedzie ok. Ja mam kontrolne USG jutro. Dzieki na info :-)

Tynka.. sama prosiłam o kontrolę usg? ja na wizytę idę za 2 m-ce dopiero chybaże w tym cuklu dostanę za wszecznie @ to mam przyśpieszyć wizytę. niestety u mnie cykle ostatnie 21-23 dniowe, teraz 25 wiec juz faza lutealna w granicach gdyby owulacja przyszła 14, ale jak mowilam m-c temu mialam 18 dc a @ przyszla 22 dc.... ehh moj orgaznim jest mega rozlegulowany, ale mam nadzieje ze jeszcze 2-3 cykle i wroci na wlasciwy tor.

Moje cykle osiągały po 48 dni, stąd ta luteina..a przez dlugość cyków nawet nie wiem czy występowała owulacja...obecny cykl pokazuje cokolwiek chociaż przypominającego owulację, ale test negatywny :/ więc już nie wiem co jest grane... USG kontrolne, ponieważ mam torbiel na jajniku. Jest mała więc narazie ją poprostu obserwuję. Dlatego co 2-3 miesiące kontrola. Zapisałam się specjalnie około owulacji, żeby sprawdzić czy 'coś' tam się dzieje :) jutro napisze co i jak...modle się żeby wszystko było ok.

czesc dziewczyny Dolaczam sie do Was. Bedzie mi bardoz milo dzielic sie z Wami moimi staraniami Otoz 10,04 odstawilam tabletki. 16,04 bylo krwawienie z odstawienia trwalo 6 dni. pozniej 23-24,04 przyytulanko no i pozniej to wiadomo co kilka dni Czekam na pierwszy okres po tabletkach... 5-6,05 bylo brazowe plamienie ale barrrrrrrrrdzo malutkie. 8,05 tez przytulanko.. czekam na okres... ale przedwczorja robilam test i niby negatywny, chociaz tak sobie mysle czy czasami nei za wczesnie na test ? MAM NADZIEJE ZE NIE MACIE NIC PRZECIWKO ABYM DOLACZYLA DO WAS ?

aniu kiedy powinnas miec @ ? Bralas kiedys tabletki antykoncepcyjne ?

ja mam mieć @ 23 .05 chociaz dobrze by było zeby nie przyszła jesli chodzi o tabl.anty bralam przez 5 lat a w kwietniu 2010 odstawiłami od tamtej pory staram sie o bobasa. po odstawieniu tabl dostałam @ tak jak powinna ale pozniej miałam bardzo nie regularny cykl .organizm musial mi dojsc do siebie po tabl anty . no ale z tego co wiem to po odstawieniu tabl anty niby szybko zachodzi sie w ciąże w przypadku niektorych dziewczyn takze moze tobie sie udalo:)

aha. ale @ po odstaiweniu mialas tak jak wtedy kiedy bralas tabletki ? czy zanim zaczelas je braC? bo zanim ja zaczelam je brac mialam srednio co 37 albo 45 dni roznie.. i teraz nie wiem... po podczas branai tabletek mialam 5 dnia podczas 7 dniowej przerwy.. czyli co 26 dni.. i teraz nie wiem bo jesli powinnam miec po tych 26 dniach to powinnam miec juz 13-14,05 ale nic nie przyszlo :)

po wzieciu ostnich tabl to @ przyszła z odstawienia no a pozniej to czekałam kolo 90 dni ,gin powiedziala ze tak sie zdarza i organizm musi sie,, przyzwyczaic do funkcjonowania,, bez tabl anty .ale w sumie to ja zawsze miałam nieregularne cykle,teraz to mam regularne bo biore duphaston. wydaje mi sie ze powinnas zrobic jeszcze raz zrobic test,bo moze zrobiłas go za wczesnie,a jak @ nadal nie bedzie to moze wybierz sie do ginki,bo moze @ ci sie spoznia przez to ze odstawiłas tabl.no albo bedzie bobas

a co to duphaston ? bo duzo kobietek o nim pisze a ja jestme zielona ;) robilam test niby negatyw ale poczekam do 28-29 maja, bo tak powinna byc @ wg moich obliczen... ale wiesz jak to jest jak sie ma nieregularne cykle .. nigdy nic nie wiadomo :) ajjc mam nadizjee na bobaska :)

ja duphaston biore ze wzgledu na problem z zajsciem w ciąże przez niski progesteron (u mnie był problem z brakiem owulacji)no a przy okazji mam jak w zegarku @ co 28 dni,a poza tym duphaston jest lekiem podtrzymujacym ciąze.

tynka ja brałam luteinę w 16 dc właśnie na owulację bo u mnie chyba się jej nie doszukał. Tynka trzymam kciuki by było wszystko ok u Ciebie i oby torbiel zniknęła ! Audiola, nie bardzo chce mi się wracać do poprzednich stron (bo strasznie boli mnie głowa) ale czym spowodowane jest to, że Twój organizm jest tak rozregulowany? novynetka no proszę może "załapało" za pierwszym razem? ;) U mnie dzisiaj mąż zrobił badania nasienia i stwierdził NIGDY WIĘCEJ. Tak bardzo się stresował. Lekarz powiedział, że u Niego wszystko super :) No i niestety pomimo moich dobrych wyników wina leży jednak po mojej stronie. Jutro idę na wizytę do lekarza. Będziemy wywoływać owulację bo na 100% jej nie mam. A jak to nie pomoże to tak jak już wcześniej pisałam zdecyduje się na laparoskopię.

piegusek --> tego nei wiem... mam nadzieje ze tak :) Chociaz z dnai na dzien po tym jak robilam test sadze ze chyba nei wyszlo.... no ale nie wiem czas pokaze poczekam do 28-29 maja ..