Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość HelloKitty32

Dobra,w tym cyklu musi sie udać!!Kto ze mną???

Polecane posty

audiola, skoro masz takie krótkie cykle, to może faktycznie zbliża się owulacja. A jak śluz i szyjka?

A temperatura. No ja niestety nie należę do osób systematycznych więc jej nie mierzę :) A mam pytanie - czy może pojawić się owulacja bez widocznego śluzu?

Piegusek 27 nie mam pojęcia...z tym sluzem to ciezka sprawa, bo jak go nie ma to poprostu plemniczki nie przezyja :/ ja ostatnio zastanawiałam się czy jeśli śluz płodny i szyjka otwarta, tzn ze napewno pęcherzki są? Czy nie musi wszystko razem wystepowac...??

No właśnie a u mnie tego śluzu w ogóle nie ma :o Lekarz powiedział, że jestem w gorącej wodzie kąpana, że wszystko chcę "na wczoraj" :) A, że informowałam Go o braku śluzu to będzie wiedział co robić przy najbliższej wizycie między 3, a 4 dc :) No widzisz ja 2 miesiące temu miałam troszeczkę tego śluzu, a pęcherzyki na USG minimalne :) Więc wydaje mi się, że kiedy pojawia się śluz i szyjka jest otwarta to i te pęcherzyki gdzieś tam rosną... ;) Ale ze mnie taki ekspert jak... ;D

hmmm no wlasnie sie zastanawialam nad tymi pęcherzykami, a w necie nie znalazlam nic na ten temat. A jak bylam na ostatniej wizycie u gina, pani dr zbadala mnie i zobaczyla duzo śluzu i otwarta szyjke to kazała natychmiast działac...i tak wyczulam- zrozumialam ze pęcherzyki muszą być.... ojjj ze mnie tez specjalista hehehhehe

można być płodnym a śluzu nie będzie. i nie znaczy ze w ciaze sie nie zajdzie. po prostu gdy jest sluz i pecherzyki gotowe do pekniecia to plemniczki maja latwiejszy dostęp:)

najlepiej to sie w te sprawy nie wkrecac:) wazne ze pecherzyki są i rosną skoro na usg powiedziala Ci gin. i mowi zeby sie starac to sie starac :)

Najlepiej to zainwestować w domowy sprzęt do USG i problem byłby z głowy :) Same byśmy "hodowały" pęcherzyki :D

moj maz twierdzi ze ja za bardzo sie wkrecam w to jak, gdzie, kiedy...ze za duzo juz wiem co trzeba, zeby cos :):)

piegusek!! dobre, to byłoby genialne :D tynka to sie odkręć:) ja swojemu mało mowie i uwazam ze tak jest dobre. raz na jakis czas cos napomkne ze mnie boli brzuch albo jajnik i widze ze sie martwi wiec po co mowic cokolwiek.

No tak zeschizować można bardzo szybko doszukując się objawów owulacji, nie mówiąc o objawach ciąży ;) Mnie niepokoi ból jajników. Mam nadzieję, że nic się tam nie dzieje, a jak czytałam wcześniej to na tym topiku popularne stały się torbiele...

Mój mąż to sam mnie nakręca :) Wczoraj np. mówi, że już mi piersi urosły ( a ja tylko lekko przytyłam), a dzisiaj z kolei zapach do odkurzacza mi śmierdział to już puszczał oczka :) A od kilku dni piłam colę więc mam wzdęty brzuch to chodzi i obmacuje mnie :) A jak wczoraj powiedziałam, że nic z tego w tym miesiącu nie będzie (choć nie mówię ale w tym miesiącu w głowie te starania, ta przyszłą ciąża mi siedzi ) to mnie skrzyczał :D

staram sie odkrecic :) heheh generalnie nie schizuje, ale zauwazylam ze za duzo chce wiedziec :) a co do doszukiwania sie objawow to jakos nie robie tego w ogole...

najlepiej to sobie cos zaplanowac na kilka m-cy by nie myslec o ciazy. ja chodze na epilacje laserową i mam jeszcze 1 zabieg za 3 dni :) i ciaza by to wykluczyla, a ze wydalam kase to zalezy mi by te zabiegi skonczyc:D

Audiola ja zaplanowane miałam i mam dalej, bo remont domu i zamiast skupiać się na tym, że za parę miesięcy wprowadzę się tam to widzisz nie ma mocnych na mnie :)

ja niby tez mam zaplanowane...bo zalatwiamy papiery do budowy domu :) a to bardzoooo czasochlonne zajecie :) latanie po urzedach nic fajnego :) same siebie sie nie oszuka :/ no ale starajmy sie nie zwariowac :)

no to bardzo nie ładnie :) pomyśl teraz o tym remoncie chyba ze potem zwalisz wszystko na glowe męża, a Ty będziesz o siebie dbać :)

tynka i właśnie dlatego to był też jeden z powodów dlaczego nie zdecydowaliśmy się na budowę nowego, a na remont starego - te papiery choć i w tym przypadku remontu było ich masa :) Audiola to mój męzulek zajmuje się remontem, a raczej sprawdzaniem ekipy czy nie leży do góry brzuchem pod naszą nieobecność :) Ja to tylko przyjeżdżałam i mówiłam gdzie ściany postawić :) Będę dbała o siebie jak zajdę w ciążę teraz jeszcze korzystam z dobrodziejstw tego świata :):)

Piegusek uwierz mi że jeśli miałabym dom do remontu to bym się nie zastanawiała...nic fajnego załatwianie papierów...no ale nie mamy takiej możliwości więc musimy się przemęczyć :) już jesteśmy bliżej niż dalej :)

dotarł mój termometr owulacyjny :-) od następnego cyklu ruszamy z mierzeniem :-) chociaż nie bardzo mogę sobie to wyobrazić :/

tynka, tez nie moglam sobie tego wyobrazic a mierze juz 5 dni i jest ok bylebys go miala przy sobie i nie musiala wstawac.

Właśnie otworzyłam stronę, którą podałaś i po 8 czerwca sama zacznę mierzyć temperaturę i wpisywać dane w odpowiednie rubryki :) Audiola u mnie z tym - byle nie wstawać to będzie ciężko bo mój mąż śpi z brzegu łóżka, a tam mam szafkę :) Chyba, że pod łóżkiem od ściany położę :) Ale mam nadzieję, że w tym cyklu nie będę musiała się tak "poświęcać" - bo jak wcześniej napisałam jestem strasznie niesystematyczna :)

ja też myślałam ze nie jestem ale jak zalezy Ci na tym by poznac swoj organizm to dasz rade. ja jakos daje mimo ze weekendy do pozna w nocy torano o 7 budzik i tempka mierzona. moj lezy na lozku, mozesz pod poduszke wsadzic albo pod lozko bys sie tylko schylila i juz :) dasz radę.

aha musisz tez ustalic jednno miejsce do mierzenia. jezeli chcesz w buzi to pod jezykiem i tez w jednym miejscu :)

tak tak, zasady mierzenia znam...ale czy to bedzie wychodzilo to sie dopiero okaze :) musze jeszcze przetestowac ten termometr czy nie 'oszukuje'.

widze ze dziewczyny dzisiaj sie rozpisały:) tynka wiem co to jest załatwianie papierów na budowe domu,ja to juz przeszłam prawie.teraz jestesmy na etapie wykańczania czyli mąż konczy układac płytki(podjął sie tego i nawet mu to bardzo ladnie wyszlo)a za niedługo czeka nas zgłoszenie domu do uzytkowania i tez znowu jakies papierki,ale jak to juz sie załatwi to potem same przyjemne rzeczy ,wybor mebli itp no i przeprowadzka:) piegusku ja tez mialam problem z tym sluzem plodnym i w tym cyklu bralam wiesiołka i sluz sie pojawił w malej ilosci ale byl(mam nadzieje ze w nastepnym bedzie go wiecej) a co do mierzenia temp.ja mierze juz trzy cykle:) dzis moj 28 dc i @ pewnie lada moment u mnie sie zjawi

ania to może @ nie pojawi się u Ciebie w tym miesiącu? :) No ja niestety na własną rękę nie biorę żadnych wspomagaczy śluzu - już raz wzięłam i rozregulowałam sobie cykl.