Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Pawianus

Chrzest zimą? W co ubrać synka?

Polecane posty

Mam pytanie jak ubarać 10 miesięcznego synka na jego chrzest. Chemy go ochrzcić 14 listopada, a ja kompletnie nie wiem jak go ubarć, bo niby powinien być na biało ale chyba na raz nie będe kupowała mu białej kurtki... Poradzcie jakie widzicie rozwiązanie tej sytuacji :P Pozdrawiam

Gość suche gacie na dnie morza
ja mialam chrzest w grudniu i mialam bialy kombinezonik kuipiony no i garnitur pod spodem, ale widzialam dzieci w kolorowych kurtkach, wlasnie szczegolnie takie wieksze, wiec nie ma sie czym przejmowac, bo przeciez nie kadego stac na biale ubranka specjalnie do chrztu. Widzialam nawet dziewczynke okolo 2 lat, ktora miala na sobie czerwona kurtke i niebieskie spodnie dresowe :) oczywiscie byla ona chrzczona :)

acha czyli raczej wypada aby był na biało... wlasnie kupilam mu szara kurtke na zime i ma jeszcze kurtke + kombinezon ale granatowe... pod spodem bedzie miał garniturek ale mam wlasnie problem co zalozyc na garnitur

Gość suche gacie na dnie morza
szara kurtka bedzie dobra, tylko na nozki warto cos tez zalozyc, bo juz zimno, ale jak dziecko jeszcze nie chodzi, to mozna wziac jakis gruby koc i owinac mu nozki, wazne, ze bedzie mial garniturek pod spodem, choc to wszystko tylko dla oka, wiec nie przejmuj sie specjalnie ubrankami :) najwazniejszy jest chrzest!

chciałabym aby w tym dniu wygladał wyjatkowo i daletgo ten garniturek... ale biała jurtka na nic mi sie póżniej nie przyda i dlatego pytam Was jak to jest z ubrankiem do kościuoła. Juz sama nie wiem bo będą zdjęcia pamiatjowe a on tak "zwykle" bedzie wygladał

Gość Mammammiaa
Mój był w brązowej kurtce. Były dzieci tez w niebieskich, chyba dwie dziewczynki w różowych. Uważam, że kupienie białej kurtki na jeden dzień, to głupota.

Gość a ja aj
jesli ma szara kurteczke to dokup sobie do tego czapke i szalik w kolorze białym i jeśli jeszcze coś to buciki no i rękawiczki tez moga być i będzie wyglądał oryginalnie i pięknie ja bym trak zrobiła!!!

Gość karola29
Mój synek był chrzczony w lutym, ponieważ nie zmieścił się w becik (miał 2 mies) to miał ubrany polarowy komplet w kolorze niebieskim bo dostałam od kogoś. Moje zdanie jest takie że bez sensu kupować drogi biały ciuch na jeden raz, chyba ze na allegro, tam można odkupić za bezcen w idealnym stanie. Kolor nie musi być biały, wg mnie może być na niebiesko z białymi dodatkami

cześć kawusia :) ja też odradzam kupowanie takich ekstra wypasionych ciuszków, typowo na tą okazję, bo potem tylko kłopot z nimi i do niczego już się nie przydadzą... no ale zrobisz jak uważasz...