Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Będę młoda mamą.

Będziemy mieszkać u teściów i chcę miec swoja kuchnię.

Polecane posty

Gość Spoko, dobry pomysl.
Kasa z wesela to sa male pieniadze. Watpie ze wystarcza, trzeba bedzie poprosic rodzicow o pomoc tak czy inaczej. Urzadzenia AGD, hudraulika, elektryka, fachowcy naprawde duzo kosztuja. Nowa kuchnia to nie tylko meble kuchenne, bo cena mebli to pikus w porownaniu z w/w kosztami.

Gość najamka1
sorry jagoda ale ile mozna miec kasy z wesela? ja mialam 5000 i z tego co sie orientowalam to i tak bylo sporo no chyba ze ja jestem az taka biedna :D

Gość najamka1
nikt nie nastawia negatywnie ludzie pisza jak bylo w ich sytuacji sama autorka zadala pytanie co o tym myslimy

Gość najamka1
ja za remont mieszkania 4 pokojowego plus wyposazenie kuchni (nie bylo remontu lazienki) wydalam ok. 50 000

Gość eedsedewed
tak jak szybko tam zamieszkasz tak szybko sie wyprpowadzisz niestety takie sa uroki meiszkania z tesciami

Gość najamka1
no i w ogole wyposazenie mieszkania meble w 3 pokojach lozka

najamka, to nie Ty bylas biedna tylko Twoi goscie. Zartuje :) aLE ROBIAC REMONT TAKI JAK chce autorka trzeba miec swiadomosc ze zarowno materialy budowlane jak i robocizna sa bardzo drogie.

Na koniec praktyczna rada dla mlodej autorki: poniewaz panuje teraz moda na dawanie mlodym pustych kopert :o (tak, niestety to prawda!), wiec radze wam i swiadkom po prostu do nich zagladac i jest to szczera rada! Niestety z roku na rok zwyczaj ten zyskuje coraz wieksza popularnosc, bo ludziom szkoda kasy na wiwat, za to lubia przyjsc i sie za darmo u kogos najesc i potanczyc.

Tzn. zagladac od razu przy dajacych koperte i sie nie przejmowac, czy to wypada czy nie. W ten sposob unikniecie rozczarowania.

Gość najamka1
ale wiesz 2000 od chrzestnego 2000 od dziadka a ten tysiac to mozna rozbic na 3 osoby (jakos tak) od innych to jakies prezenty typu obrusy porcelana ktora stoi teraz (taki wazon ktory wywiozlam za miasto do mamy to podobno sam pekl)

o matko! ale macie rodziny :O u mnie nie bylo zadnych pustych kopert. A pozmysl z zagladaniem do kopert przy gosciach uwazam za wysoce niekuluralny i swiadczacy o buractwie. Autorko lepiej tak nie rob.

Gość ja ci napisze tak
nikt nie chce negatywnie nastawiac , najwazniejsze to szczera rozmowa juz na samym poczatku Co do rodzenstwa mieszanego i nie tylko powinno się traktowac sprawiedliwie , ale z tego co widze u róznych znajomych tak nie jest :-0 Co do siostry moze wyjdzie bogato za maz , a moze nie , po co teraz gdybac :-0 A moze wyjdzie biednie i jej mąz tez bedzie musiał się tam wprowadzić ?? !! :-0 Tam beda mieszkac tesciowa , tesc , babcia , siostra , autorka , jej mąz i dziecko Troche duzo tych osób , najprawdopodobniej ktos zaproponuje wspólne gotowanie Osobna kuchnia by sie bardzo przydała , ale nie wiadomo czy jest sens inwestować w remont , a ja się okaze ze musza się wyprowadzić ze względu na konflikty A wy nie nastawiajcie autorki ,ze bedzie miała zycie jak w bajce , bo jak się okaze ze wspólne mieszkanie było złą decyzja to co wtedy?? Trzeba myslec realistycznie , a nie obiecywac ,ze bedzie super , trzeba pokazać plusy i minusy takiego mieszkania , blaski , cienie Ludzie sa tylko ludzmi

Gość Ja od 5 lat
mieszkam w jednym domu z teściami, z tą tylko różnicą, że mój mąż jest jedynakiem. Też mamy do swojej dyspozycji 2 pokoje i z części jednego z nich zrobiliśmy sobie właśnie taki aneks kuchenny. Koszty nie były aż takie duże bo na wesele nazbieraliśmy od gości 10 tyś a z tego 6 tyś. przeznaczyliśmy na podróż poślubną na Majorkę. Z góry jednak dodam, że takie najpotrzebniejsze sprzęty jak pralka, lodówka i piec elektryczny dostaliśmy w prezencie, więc tego nie musieliśmy kupować. Jedynie szafki kuchenne. Tak wiec uważam autorko że to jest bardzo dobry pomysł bo tez sobie nie wyobrażam bym miała się kręcić w jednej kuchni z teściową. Samo mieszkanie z teściami też nie jest takie złe jak większość z Was tu opisuje. Owszem na początku były zgrzyty ale teraz już jest ok.

Gość oletynika
Spoko, dobry pomysl. Na koniec praktyczna rada dla mlodej autorki: poniewaz panuje teraz moda na dawanie mlodym pustych kopert (tak, niestety to prawda!), wiec radze wam i swiadkom po prostu do nich zagladac i jest to szczera rada! Niestety z roku na rok zwyczaj ten zyskuje coraz wieksza popularnosc, bo ludziom szkoda kasy na wiwat, za to lubia przyjsc i sie za darmo u kogos najesc i potanczyc. :D:D:D:D:D:D:D:D Ups czyli jak ktos mnie ZAPRASZA na wesele to tak naprawde na MOJ KOSZT??? :D:D:D:D I jeszcze prezentu oczekuje? Czyli mam za siebie zaplacic i dodatkowo dac kase?