Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Po raz pierwszy mama

Poród w ekstazie. Co o tym myślicie ?

Polecane posty

Ostatnio całkiem przypadkiem trafiłam na program na temat porodu w ekstazie. Co o tym sądzicie ? Myślicie, że takie doświadczenie jest możliwe ? A może któraś z Was przeżyła taki poród ? http://www.youtube.com/watch?v=Dc9VVXpQhko&NR=1

Moim zdaniem fajny pomysł ale nie wyobrażam sobie tego w polskim szpitalu. No może w jakiejś prywatnej placówce otwartej na nowe, niekonwencjonalne metody rodzenia :)

Moim zdaniem fajny pomysł ale nie wyobrażam sobie tego w polskim szpitalu. No może w jakiejś prywatnej placówce otwartej na nowe, niekonwencjonalne metody rodzenia :)

Gość zxcdfghjy
Na czym to polega ? W jaki sposób to się odbywa ?

Chodzi o to, żeby rodzić we własnym rytmie, w otoczeniu najbliższych , w poczuciu bezpieczeństwa i otworzyć się na pozytywne doznania i podobno można wówczas przeżyć podczas porodu uniesienie i ekstazę. Tak mówili w tym programie. Znalazłam też artykuł na ten temat : http://www.rodzicpoludzku.pl/Wokol-porodu/Porod-w-ekstazie-przewidziany-przez-nature-hormonalny-plan-porodu.html

Gość tak, możesz
ja też widziałam ten program... a jak sobie przypomnę moją "ekstazę" podczas porodu to robi mi się słabo... więc - średnio w to wierzę. A już w szpitalu? Forget!

W moim przypadku pierwsza porodowa "ekstaza" przede mną ;) Więc się interesuję tym tematem i tak się zastanawiam, czy to jest możliwe ;)

Gość hehedtdttdt
Mnie takie bzdety nie interesują. W porodzie ważne było dla mnie żeby dziecko urodziło się zdrowe a nie moje odczucia. Rozpraszanie się w trakcie porodu na pierdoły?? Po co??

Gość hgkufk
Po co... Może chocby po to aby zminimalizować ból, aby poród był przeżyciem o którym się miło wspomina? Dla wielu kobiet poród to trauma i już na więcej dzieci się nie decydują, a jeśli taki sposób czy inny pomógł by jakiejś kobiecie uniknąć cierpienia fizycznego czy psychicznego to dlaczego to mają być pierdoły?

Gdybyś się tym tematem zainteresowała, to wiedziałabyś, że dobro i odczucia dziecka są w tym wszystkim równie ważne. A to, żeby dziecko urodziło się zdrowe, to jest chyba najważniejsze dla każdej kobiety i nie podlega dyskusji.