Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Hanka60

Dodatek mieszkaniowy. Spółdzielnia zaniża faktyczny wydatek za czynsz.

Polecane posty

Gość Hanka60

Witam. Na jakiej postawie spółdzielnia mieszkaniowa, wypełniając mój wniosek o dodatek mieszkaniowy ,wpisuje mój wydatek za czynsz w pomniejszonej kwocie? Urzędniczka w mojej spółdzielni mieszkaniowej ,powiedziała że gdy lokator posiada mieszkanie spółdzielczo własnościowe, to zmniejsza się wtedy łączny wydatek za czynsz, licząc 0,23 groszy razy ilość metrów kwadratowych zajmowanego mieszkania, a w przypadku lokatora, gdy posiada odrębną własność, to zmniejsza się wydatek za czynsz, licząc 0,14 groszy razy ilość metrów kwadratowy zajmowanego mieszkania.

Gość Hanka60
Na jakiej postawie spółdzielnia mieszkaniowa, wypełniając mój wniosek o dodatek mieszkaniowy ,wpisuje mój wydatek za czynsz w pomniejszonej kwocie? Urzędniczka w mojej spółdzielni mieszkaniowej ,powiedziała że gdy lokator posiada mieszkanie spółdzielczo własnościowe, to zmniejsza się wtedy łączny wydatek za czynsz, licząc 0,23 groszy razy ilość metrów kwadratowych zajmowanego mieszkania, a w przypadku lokatora, gdy posiada odrębną własność, to zmniejsza się wydatek za czynsz, licząc 0,14 groszy razy ilość metrów kwadratowy zajmowanego mieszkania.