Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mam juz tego dosyc

Pieprzone studia :/

Polecane posty

Gość mam juz tego dosyc

tylko nerwy i stres

Gość mam juz tego dosyc
i po co one jak i tak z praca nieciekawie a kazdy cisnie zeby zrobic jakiekolwiek studia no bo jak to bez innaczej jestes skonczony

Gość mam gdzieś to wszystko
Dokładnie! Właśnie też z tego względu na studia się nie wybieram. Tryeba w końcu pozyć jak człowiek :P Jaki kierunek?

" i po co one jak i tak z praca nieciekawie a kazdy cisnie zeby zrobic jakiekolwiek studia no bo jak to bez innaczej jestes skonczony" Właśnie dlatego poszłam do szkoły policealnej. Wybrałam kierunek po którym na pewno będę miała pracę. Niestety dostrzegam, że studiowanie z pasją to bardzo rzadkie zjawisko. Gdybym wybrała taki kierunek, który mnie fascynuje to wiązałoby się to z bezrobociem. Mam to gdzieś, że wszyscy robią te studia tylko dlatego bo bez nich jest wstyd... Nie będę postępować jak wszyscy. Czasem należy zachować zdrowy nonkonformizm :P

Gość mam juz tego dosyc
no wlasnie dobrze zrobilas, a presja otoczenia zrobila swoje i jestem na studiach choc wiaze sie z moja pasja i tak po tym kierunku nie znajde pracy tak jak napisalas.. wiec to jest zmarnowany czas ehh

Gość aafisia fisia
ah te studia, ta farmakologia, bleeeee, ale cóż lepiej walczyć o papierek niż coś rzucać na 4 roku...a tak fajnie było na dziekance...

W takim razie radzę po studiach zrobić jakiś kurs, przejść szkolenie lub również wyrobić jakiś konkretny zawód. Nie martw się przynajmniej rozwijasz własne zainteresowania. Zawsze możesz to potraktować jako swoistą rozrywkę :P

Gość mam juz tego dosyc
tylko co zrobic zeby sie tak tym wszytkim nie przejmowac?

Gość Szlag!
Ty się przejmujesz? Ja po półtora roku studiów magisterskich dowiaduję się, że jeśli do końca września nie zaliczę pewnego przedmiotu (wyjątkowo ułomny prowadzący) to skreślają mnie z listy i tracę półtora roku, które temu poświęciłem. Zastrzegam , że to wyższe studia techniczne na renomowanej uczelni. To jest stres a nie jakiś przymus wzięcia dziekanki itp. FUCK!!!!

Gość sdfghjksdfghjkldfghj
szkola to gowno i nic ci w zyciu nie pomoze tylko utrudni te bzdury co ucza to zenada naprawde wiecej sie nauczysz myslac wlasna glowa wiec po prostu zastanow http://www.youtube.com/watch?v=WwK30L9o6lw