Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość polllaa krrrakksaaa

A jak walczyć z innymi 'wyluzowanymi' rodzicami?

Polecane posty

Gość polllaa krrrakksaaa

Moja córka ma 14 lat. Nie było z nią większych problemów wychowawczych, czasami się buntowała ale chyba jak każde dziecko, złości jej szybko przechodziły i było ok. Teraz się wszystko zmieniło. Zaczęła ubóstwiać rodziców swojej przyjaciółki którzy mają dość 'luźne' poglądy na wiele spraw. Swojej córce pozwalają na niemal wszystko: późne powroty do domu (np. o 4 rano), nie chodzenie do szkoły, na picie alkoholu (sami jej kupują piwo), na narkotyki (jej ojciec popala trawkę i daję też jej spróbować) itd... I ja na tle tej super wyluzowanej rodziny jestem po prostu starą, głupią jędzą która ogranicza biedne dziecko, zamyka przed światem. Codziennie z tego powodu wynikają więc kłótnie bo tamci rodzice są ok, ja już nie. Jak ja mam z nią rozmawiać? A moze mam konkurować z tamtymi rodzicami? Kupić córce torbę narkotyków, wódki, kondomów to może wtedy będę fajną matką?

Gość ogolnie lipe masz
musisz starc sie ja zinteresowac innymi sprawami, ale moze byc juz za pozno. Szczera rozmowa i wpajanie odpowiednich wartosci

Gość poszukalabym jej innych
przyjaciół. Moja siostra miała taką koleżankę co wszystko jej było wolno. Rodzice nie bardzo sobie radzili z wiecznym niezadowoleniem siostry. Przyjaźń skończyła się w spzitalu po wypadku samochodowym w którym dziewczyny brały udział. Ale niestety siostra od zawsze ma paskudny charakter i lubi sobie szukać kłopotów, podziwia to co podziwiania niewarte i nie słucha nikogo choćby wszyscy jej mówili, ze nie ma racji to i tak postawi na swoim. W efekcie tak średnio jej się życie ułożyło. Taki typ.