Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość xoxoxoxox

Zły kolor włosów po farbowaniu - pomocy!

Polecane posty

Gość xoxoxoxox

Dziewczyny, proszę o poradę. Farbowałam u fryzjera włosy farbą Loreal Hi. Richesse kolor moka (średni brąz, lekko rudawy) zmieszanym z odcienieniem kawa (ciemny brąz). Fryzjerka zapewniała mnie ze wyjdzie cos ala mleczna czekolada z miedzianym pomysłem a wyszlo co? Moje włosy mają barwę ciemnej czerwonej porzeczki! Są lśniące i nawilżone ale co z tego jak kolor jest nie ten co trzeba. Czuję się w nim sztucznie, te czerwone refleksy mnie dobijaja, zwłaszcza że chciałam naturalnego efektu. Czy ktoś farbował włosy ta farbą i może dać mi jakieś rady - ile ten kolor się trzyma, jak szybko wypłukuje i ogólnie? Co teraz mogę zrobić aby złagodzić ten kolor - poczekac aż sam zbrązowieje czy raczej na to nie liczyć i iść się znowu przefarbować? Liczę na waszą pomoc!

Gość IKKIARO
w koncu spłowieją, ale niewiadomo kiedy. mozesz zrobic sie kremem koloryzacyjnym, ktorym np. trzyma sie do 30 czy ilu tam myc. Albo znowu sie pofarbowac na jasny braz, jezeli nie boisz sie lekkiego zniszczenia wlosow ;) chociaz ja teaz potrafilam pofarbowac sie dwa razy w ciagu dnia bo kolor mi nie wyszedl i nie mialam nieiwem jak znisczonych

Gość kololowaaa
umyj szamponem h&s szybciej zejdzie kolor

Gość xoxoxoxox
Bardzi dziękuję za odpowiedź! Bardzo nie chciałabym zniszczyc włosów (to moje pierwsze poważne farbowanie) ale nie wyobrażam sobie chodzić z tą czerwnienia na włosach :/ Koleżanka radziła mi odczekać 3 tygonie, miesiąc aż się włosy zregenerują trochę i ufarbowac wtedy znowu, tylko nie wiem czy lepiej farba z tej samej firmy czy inna? Ta czerwona poświata pewnie trochę zostanie, prawda?

Gość xoxoxoxox
Head and shoulders? Taki zwyczajnym czy jakiś specjalnym?

Gość IKKIARO
zapewne zostanie(ja z czerwonego przefarbowałam sie na ciemny braz i pod słonce troszku płoną ;)

Gość kololowaaa
odcienie czerwonego bardzo szybko schodzą nie przejmuj się :)

Gość kololowaaa
tak zwykły H&S szybciej spłukuje farbę ale lepiej myj zwykłym, chyba nie jest aż tak źle a czerwony mówie Ci szybko schodzi :D

Gość IKKIARO
no własnie, ogólnie czerwone i rude farby mają to do siebie, że szybko blakną ;) Wiem coś o tym, bo byłam wiewiórka przez dwa lata :P

Gość xoxoxoxox
Ah dziękuję dziewczyny kochane, podniosłyście mnie trochę na duchu :D A ile taki kolor czerwony może się trzymać? Po trzech myciach mam wrażenie że robi się jaśniejszy przez co bardziej widoczny, ale może mam przywidzenia. Myslicie że da się przejść z tego odcienia do czekoladowego? Chodzi mi o coś takiego: http://www.talkingmakeup.com/pics/news/mist61.jpg Oczywiście liczę się z tym ze trochę czerwieni zostanie.

Gość xoxoxoxox
Kocham kafe! Zawsze jakaś dobra dusza się znajdzie żeby podnieść człowieka na duchu! :*

Gość IKKIARO
jasne, że się da :) kilka myć, kolor zblaknie i mozna nakladac druga farbe ;)

Gość IKKIARO
na poczatku braz mze byc mega ciemny, ja zawsze przez pierwszy tydzien mam prawie czarne :o ale pozniej i on blaknie, i wychodzi czerwony blask

Gość xoxoxoxox
Ahh ciemnego w sumie się nie boję, wszytko jest lepsze niż to porzeczkowe sztuczne COŚ. :P IKKIARO dziękuję za rady kochana! Poczekam jeszcze trochę i pozbędę się tego koszmarnego kolorku, brrr.

Gość xoxoxoxox
Jesli ktos miałby jeszcze jakieś doświadczenie z farbami Richesse to proszę o podzielenie się swoją wiedzą! Ciekawa jestem czy ktoś miał podobny przypadek, kolor który mi wyszedł w niczym nie przypomnia wybranego przeze mnie.