Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kwiatuszkowaaa

Chcę się coś was poradzić

Polecane posty

Gość kwiatuszkowaaa

Od 5 miesięcy staramy się o dziecko. Bez rezultatów. Przeczytałam w internecie , że pomagają witaminy.Od tego cyklu biore tabletki takie z witaminami i magnez z wit.b6 bo gdzieś przeczytałam , że też pomaga. Myślałam że w sumie witaminy nie zaszkodzą a pomóc mogą lecz znajoma powiedziała dzisiaj żebym to przestała brać bo ona wie , ze to może zaszkodzić. Niestety szukam w internecie i nigdzie nie pisze , że może zaszkodzić więc jak to z tym jest ??

Gość idz do giana
a po za tym napisze ci tak, pierwsza u mnie byla wpadka, po dwoch latach zaplanowalismy drugie i udalo mi sie zajsc w ciaze dopiero w 7 cyklu, moze za bardzo sie nakrecacie??? Kwas foliowy podobno mozna brac przed... a najlepiej skontaktuj sie z lekarzem...

Nadmiar witamin szkodzi. Jeśli zdrowo się odżywiasz nie ma potrzeby do zażywania suplementów. Ważne by na 3 mies przed zajściem w ciążę łykać kwas foliowy. Nie pomoże on w zajściu w ciąże ale gdy do niej dojdzie uchroni dziecko przed rozszczepem kręgosłupa. Sprawdzone sposoby na szybsze zajście w ciążę to: dbanie o jakość nasienia partnera (zdrowo się odżywiać, nie palić, nie pić alkoholu, nie przegrzewać jąder, unikać stresu, unikać długich tras za kierownicą), robienie świecy po stosunku (przez kobietę oczywiście) 10 min nogi w górze wystarczy. Możecie się też wspomóc testami owulacyjnymi, do nabycia w aptece, pokazują z dobowym wyprzedzeniem uwolnienie jajeczka. Sex kilka razy dziennie też nie wpływa korzystnie, bo jakość plemników jest kiepska, bzykanie co drugi dzień wystarczy. Możliwe że otoczka twoich jajeczek jest bardzo twarda dlatego plemniki nie mogą się przebić, to się często zdarza. Cierpliwości życzę.