Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Takie tam pytanko

Palette co to znaczy???

Polecane posty

Gość Takie tam pytanko

Witam, mam pytanko do tych, ktorzy byc moze znaja odpowiedz. Kupilam farbe Palette Pernament Colors nr 100 Skandynawski Blond. Czytam ulotke, a tu jest napisane, zeby po nalozeniu farby na odrosty nie rozprowadzac jej na calej dlugosci wlosow. I to tylko o ten jeden odcien chodzi. Jak to nie rozprowadzac? To co z reszta wlosow? Dodam, ze mam wlosy farbowane na blond, ale na nieco inny odcien. Nie wiem, co robic. Z gory dziekuje za podpowiedzi.

Gość zawsze jak rozjaśniasz włosy
to farbujesz najpierw odrosty i trzymasz np 20 minut, póxneij na ostatnie 10 minut rozprowadzasz na resztę włosów żeby kolor wziął równomiernie ps. farby palette są straszne wżerają się we wlosy, niszczą je, póxniej inne farby robia niespodzianki kolorystyczne

Weź ją od razu wywal do śmieci bo będziesz bardzo długo żałowała... Mi ta farba tak okrutnie zniszczyła włosy... z gęstych i mocnych mam cieniutkie i wypadające... trzyma się już 2 rok skubana:o dobrze ,że ściełam włosy na krótko (nie miałam wyjścia) i tej farby już nie widać. Akurat farbowałam na brąz, a wyszła krucza czerń :o NIE i już :o

Gość Takie tam pytanko
No ja wlasnie tez pomyslalam, ze to raczej niemozliwe, zeby nakladac tylko na odrosty, bo przeciez ta reszta wlosow nie moze sie tak odcinac kolorystycznie od tego, co mam przy skorze. Swoja droga, zawila ta instrukcja na ulotce. Dziekuje bardzo za pomoc : ) Co do niszczenia wlosow przez farby Palette. Mam krotkie wlosy, obcinam je srednio raz w miesiacu, aby fryzura nie tracila fasonu, wiec niszczace dzialanie tej farby nie przeszkadza mi az tak bardzo, a farby innych firm na moich wlosach niestety sie nie sprawdzaja. Zolkna, blakna.. Nawet profesjonalna farba fryzjerska, ktora na poczatku wygladala wspaniale, szybko mi zzolkla, pomimo tego, ze uzywam dobrych szamponow do wlosow platynowych niwelujacych zoltawy odcien wlosow. Moze w koncu jakas firma wymysli farbe, z ktorej bede zadowolona w 100% : )

Gość Takie tam pytanko
Ilu ludzi, tyle opinii. Sama nie wiem, co myslec o tej farbie. Mam kolezanki, ktore uzywaja jej od lat i sa naprawde zadowolone. Moze to zalezy od rodzaju wlosow?

Gość zgadzam sie z osobami o nickac
ta farba generalnie niszczy wlosy.wiec lepiej oddaj ja komus kto jej bedzie uzywal i kumu nie zaszkodzi na wlosy.a sama sobie kup taka ktora nie niszczy wlosow.

Gość Takie tam pytanko
No i masz racje, wyszly zolte. Tego samego dnia ratowalam sie u swojej fryzjerki. Zaraz po splukaniu farby mialam w oczach lzy, a w oczach wscieklosc. Nigdy wiecej samodzielnego farbowania, a juz na pewno nie ta farba!!!

Gość Takie tam pytanko
Raczej nie zainteresuje