Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamuśśka

Mamy pierwszoklasistów - pytanie o patyczki

Polecane posty

Gość mamuśśka

Mamusie bardzo was proszę pomóżcie w dość glupiej sprawie :D Moja córka przychodzi ze szkoły i mówi ze musimy isc kupic patyczki. Nie wiem o co chodzi a ona nie potrafi mi wytlumaczyc i sie denerwuje. O jakie patyczki chodzi? Ja nie mam w ogole pojecia 😭

Patyczki do liczenia wszyscy uzywalismy ich w szkole idz do sklepu papierniczego kosztuja ze 3 zl:)

Gość mamuśśka
Ja naprawde nic takiego nie pamietam, dlatego bylam zdziwiona :D Dzieki za odpowiedz:)

Gość MAMA 8 MIESIĘCZNEJ WIKTORI
moja córka też chodzi do pierwszej klasy ale patyczki były w zestawie z książkami takie piankowe,takie sobie teraz życzą nauczyciele. zapytaj sie nauczyciela o jakie chodzi bo są różne

Gość Na patyczkach ciezko sie
czlowiekowki (nie tylko dziecku) nauczyc sprawnie liczyc. Jak chcesz zrobic z niego matematyczna alfe (taki zywy kalkulator) to kup mu liczydlo suanpan albo soroban. Rozwali wszystkich w dziedzinie liczenia, nawet kalkulator.

Pomocny w nauce liczenia będzie też komputer :) Masa gier edukacyjnych jest na rynku, zajrzyj choćby na swiatekgier.pl masz cały dział z programami dla dzieciaków. Matematyką też wbrew pozorom można się bawić, ale wiadomo, podstawa to towarzyszyć dziecku podczas zabaw z komputerem i ograniczyć ten czas do niezbędnego minimum.