Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość rudeczka123

Co powinien jeść mały pinczer??

Polecane posty

Gość rudeczka123

Mam 2miesięczną sunię pinczera miniaturę. I mam problem, bo mala nie chce jeść chrupek dla juniorów:( a boję się jej dawać ludzkiego jedzenia, bo jak dałam szyneczkę to cała noc mi wymiotowała/.. A dodatkowo ma bardzo luźne kupki:( Jak mogę jej pomóc?? Pomóżcie

Gość babcia Muminka
frytki

Gość przcietne polskie warzywo
Łopatkę teściowej

Gość przcietne polskie warzywo
Pies razej nie zagłodzi się na śmierć. Jak zgłodnieje, zje karmę.

Gość rudeczka123
Ma 33 zęby.

Gość rudeczka123
ymy szkoda tylko ze tak mało kompetentnych osób sie tu udziela... naprawdę oczekiwałam pomocy

Gość bjcdjbd-ona
Dawaj jej normalne miesko/kurczak/,marchewke i inne warzywa,rózne ale nie słodkie pokarmy. Mam pinczerki od 30 lat/obecnie dwa/ i wychowywałam małe. To cudowne i wiernr psiaki. Gotową karme dawałam jak były dorosłe/3 lata/.I wprowadzałam stopniowo, i tylko Royal Canin. Bo od złej karmy psina zdechnie na wątrobę.Do picia woda./moje pija herbate/.NIE DAWAJ KOŚCI! Chyba ze duża kość wieprzowa/broń Boże z kurczaka bo przebije jelita/.Pytaj-odpowiem.

Gość bjcdjbd-ona
Teraz doczytałam ,że ma biegunke.To od karmy! Ugotuj ryżu i wymieszaj z mięskiem z kurczaka podzielonym na drobne kawałki.Piesek może jesc mało urozmaicone jedzenie ale przyzwycajaj do różnego.Np. wołowinka drobno pokrojona...

Gość rudeczka123
a jak często ją karmić?? 2 razy na dzień wystarczy?? i czy zabierać z miski jedzenie którego nie zjadła, czy zostawiać na cały dzień??

Gość DAJ MU KUBEŁEK Z KFC

Gość bjcdjbd-ona
3-4 razy na dzien,ona mało zje a za to częściej.ja nie zabierałam reszty.Pamietaj o piciu-pies zawsze w miseczce powinien miec świeżą wode/jak masz dobrą w kranie to dawaj a jak nie to przegotuj i ostudz/.Bo wykonczysz psinke....Dbaj o nią, to jak małe dziecko!Ale za to jak urośnie.......wspaniały kumpel.

Gość bjcdjbd-ona
Aha...pinczerek musi miec ciepło/ale nie za goraco/.Na spacerki jeszcze za mały teraz.Kup mu budke i włóż kocyk.Albo zrób jakiś ciepły kącik w domu.

Gość bjcdjbd-ona
Pamietaj o wizycie u weterynarza ,odrobaczeniu i zaszczepieniu.Mi kiedys zdechł piesek na parwowiroze i odtąd szczepie zawsze!Pilnuj,żeby na spacerze nie wąchał kupy kota!Zdala od kotów.To tylko wydatek na początek,potem masz spokój.3 maj sie!

Gość bjcdjbd-ona
No własnie??? Jak mała?

Gość crazy wet
no cóż ,trzeba powoli dawać mu pieczoną goloneczke,pod 50 wódki,setkowego dopiero po pół roku

Gość tampappaaaam
czytam ten topik i śmiać mi się chce:D

Gość rudeczka 1234
byliśmy u weterynarza i mała ma niestrawność. Teaz dostale kurczaka z ryżem i polecena przez panią weterynarz karmę z puszki royala. Ale mała nie za bardzo chcę to jeśc:(( mogłaby cały dzień chodzić i nie zajrzeć do miski. Za to lubi chlebek zjeść. nie wiem co zrobić ja aby przekonać do jedzenia jej karmy.. A co do spacerów to jak tylko widz ze sie kręci i szuka miejsca to biorę ją na podwórko na trawkę, ona załatwi potrzebę i dyla do domu. Mam nadzieję, że dobrze robie

Mam pinczerka juz rok i pierwsze poczatki dawalamu mu chlebek z mlekiem ale tylko troche pozniej karme pedie gree ta w saszetkach z mieskiem potem jak mialam obiad np. Rosół to dawalam trzóstki i skorke od udka ale kosci nie wolno dawac schaba jak mialam to pokroilam w drobniutka kosteczke naprawde mala bo duze nie mogly byc bo by mial problem z pogryzieniem np jak masz jajecznice to morzesz dac troche plasterek a morze i wiecek kielbaski tylko pokrojona w kosteczke klopsa jak masz smarzzonego albo gotowanego z sosem morzesz dac tylko pokrojony tez w drobniutka kosteczke tylko musisz poczekac azvwystygnie skorka od kurczaka schaby czy klops bo ciepoego nie morze jesc. Powinien miec zawsze wode w misce a potem ja bedzie juz troche wiekszy to dawaj mu karme pedie gree junior ona ma male te chrupki to nie bezie problemu z pogryzieniem. Morzesz pozniej dawac smakolyki dla pie-skow te papieroski z miesem takie kosci ciastka z witaminami itd. Musisz tez isc na odrobaczenie i szczepienie. ak wychodzisz z nim/nia na spacer to pamietaj zeby nie wachal/a kup . Jerzeli chodzi o smycz to radze ci kupowac szelki sa najleprze bo jak cie ciagnie na smyczy to sie tak poddusza a jak bedzie mial szelki to nie . Noi to chyba na tyle. Mam nadzieje ze ci pomoglam. Pociechy z pinczerka to naprawde wspanialy kochajacy piesek :-) Jerzeli masz jakies pytania to pisz :-)

Gość gość
żenada

Gość gość
Jak wszystkie psiaki powinien jeść karmę o dobrej jakosci . U nas sprawdzała się bozita . Jest to karma z polki premium produkowana przez Szwecka firmę . Nie posiada GMO ani koserwantow .