Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ammber

Do mam, które mają rozstępy !! PYTANIE !!

Polecane posty

Gość Ammber

Jestem 2m-ce po porodzie, waga wróciła do normy, ogólnie zawsze byłam szczupła, brzuch jeszcze troche widać, nie wciągnął się jeszcze do końca, ale to nie problem. Mam jednego rozstępa!!! Niby super, że tylko jednego, ale jest on straszny! Nie dość, że duży to jeszcze centalnie na środku brzucha pod pępkiem. Przykryje go kolczykiem, który zawsze miałam, bo wiem, że taki rozstęp nie zniknie nigdy :( tylko zblednie. Pytanie: Ile czasu potrzeba, aby z tego fioletowego gówna zrobiło się jasne? No i ten rozstęp jest taki pomarszczony. Jak wciągam brzuch żeby zobaczyć jak to będzie wyglądało gdy się całkiem wciągnie to ten rozstęp jest taki ohydnie pomarszczony. To zniknie czy nie? To, że rozstęp bedzie mi towarzyszył do śmierci to wiem :/ ale marze by już był jasny i elastyczny, a nie taki zwiotczały

nie pamiętam kiedy zbladły , ale moje są teraz jak patrzę słabo widoczne, jestem 11 miesięcy po porodzie

Gość zainteresowana tematemm
nie mam rozstępów, ale wiem, ze aby zbladły potrzeba lat!! Nie dni, miesięcy tylko lat !!

Gość mammmmmma
ja mialam takiee wielkie rozstepy po porodzie ze po nastu latach nadal pod pewnym katem sa fioletowe

Gość fdgfh
wiesz...brzych byl rozciagniety i nadal jest jak piszesz, wiec rozstep sie nie splaszczy, zawsze bedzie pomarszczony. Ja tez mam wlasnie jednego rozstepa i tez pod pepkiem, od ponad 2 lat. Brzuszek mam juz zupelnie plaski ale rozstep jak byl tak jest pomarszczony i nieladny..coz, zycie. Ale ja go juz zdazylam polubic;)

Gość kochannnnnnnnna mammmmmma
ja jestem 16 miesięcy po porodzie i niestety jeszcze nie są one białe jeszcze są blado różowe

Gość kolorolowooo
anneczka czy ty jestes z uk i masz coreczke ole?

Gość hyr67
zniknie i rozstęp i to pomarszczenie. Zostanie blada kreseczka

Gość mama też z krakowa
Polecam Ci uzywanie kremów na blizny!! jeżeli rozstep jest czerwony to moze zniknąć, jak jest biały to juz po ptokach tak zwanych.

Gość hyr67
jaki krem na blizny pomoze?

Gość Kate Blll
Pomagają kurze odchody- takie świeże, trzeba nakładać jak maseczkę na 20 min codziennie, po 30 dniach ani śladu!

Gość mama też z krakowa
ja uzywałam contactubex czy jakos tak. i pomogło nie od razu oczywiscie ale chyba po 3 miesiacach smarwania nie mam rozstepów. ogólnie musi to byćkrem na blizny z dużą dawka alantoiny

Gość hyr67
JAK CZĘSTO SMAROWALAS PRZEZ TE 3M-CE?

Gość Kate Blll
No codziennie trzeba smarować, ale nie przez 3 miesiace tylko przez miesiąc. Ja miaam na piersiach i brzuchu i wszystko zniknęło!!

Gość hyr67
raz dziennie wystarczy?? Może byc maść cepan? Taką akurat mam w domu

Gość ishaaaaaaaaaaaa
op

masc cepan stosowalam na blizny po laporoskopi niec nie pomogla blizny nadal sa czerwone i grube.Kiedys w mamo to ja czytalam artykul o masci na blizny nie pamietaj nazwy ale malutka tubka i koszt 90 zl

Gość _________________________
trza było się w ciąży smarować

Gość o holerka ale
z tego co wiem cepan ma mała zawartość alantoiny. możesz tez spróbowac tego, niektórym ponoc pomaga. Poczytaj opinie. http://www.noscar.pl/

ja niestety od zawsze mialam sklonnosci do rozstepow, w czasie dojrzewania wyszlo mi kilka na udach. W ciazy wyszly mi dwa duze , grube na boczkach. A po ciazy jak nagle zaczelam chudnac (23 kg w 7 tyg) to mi dopiero wysypalo boki w rozstepach. Po ok roku te duze staly sie mniej widoczne, male zbladly, teraz 17 miesiecy prawie po porodzie i te duze juz sa prawie niewidoczne. Dodam ze smarowalam sie i smaruje czym popadnie z maniakalna dokladnoscia. I tak to nic nie dalo:-(

mnie porobiły się na piersiach od tebletek(powiększyły się 2 rozmiary) ale po jakichś 5,może 6 miesiącach blizny zrobiły się bardzo jasne,niewidoczne prawie, za to teraz jestem w 16 tygodniu ciąży, kg nie skoczyły mi w górę za to mam fioletowe krechy po obu stronach brzucha...

Gość o holerka ale
kaieńka____ mów szybko co to za tabletki!!!!!!!

Gość Rozstępy i blizny znikają
po kremie Strivactin SD. Kosztuje bardzo drogo, kupisz go w bardzo dobrej drogerii/aptece. Działa!

Gość bez przesady potrzeba kilku
miesięcy, a nie lat tylko jest to raczej od 6-8 miesięcy w góre, 2 miesiace np nie wystarczą. mi zbledły po ok 10 miesiącach

ponad 2 lata brałam Cilest, co prawda cyce urosły, ale pojawiły się nitki. owszem nie zniknęły całkiem,ale naprawdę są bardzo mało widoczne, i tylko naciągnięta pierś przy dobrym świetle ujawnia że kiedyś były.