Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...
Zaloguj się, aby obserwować  
Gość kempna

Odpowiednia dieta dla sznaucerków miniaturek

Polecane posty

Gość kempna

Witam, w najbliższym czasie planuję zakup sznaucerka miniaturowego. Już teraz szukam w internecie wszelkich możliwych porad aby pieskowi było u mnie jak w niebie. Jako, że będzie to mój pierwszy piesek chcę się poradzić co do kwestii żywieniowych. Wiem, że wybór karmy jest naprawdę bardzo rozległy cenowo jak i jakościowo. Ale nie chodzi mi tutaj o karmę bo to zaproponuje mi pewnie wet. Myślałam o RC i tak zrobię jak będzie szczeniakiem bo to jego rozwój ale później zainwestuję w Eukanube i powoli go przestawię. Moje pytanie odnosi się bardziej do żywienia domowego. Chcę aby mój piesek miał bardzo urozmaicony jadłospis i nigdy go jedzenie nie nudziło :) Przygotowałam tutaj parę informacji i proszę o wyrażenie opinii czy jest to prawda czy mit ( informacje pozbierane z różnych witryn www ) oraz o podzielenie się informacją co wg was powinno się jeszcze na tej liście znaleźć. Oto lista: Jedzonko ;)) !! NIE WOLNO !! Żadnych kości oprócz cielęcych. W szczególności piszczelowych z drobiu. Mięsa wieprzowego, garmażeryjnego, wędlin, podrobów. Żadnych przypraw ani skwaśniałych rzeczy. Słodyczy i wywarów z mięsa i kości. Makaronów. Warzyw strączkowych i kapusty. KORZYSTNE ząbek czosnku do posiłku - zapobiega zarobaczeniu jabłka posiekana pokrzywa - żelazo raz dziennie łyżka oleju roślinnego sojowego lub słonecznikowego 2-3 x w tygodniu jajko z żółtkiem surowym, białko lekko ścięte PRZYSMAKI kości cielęce, suchary z bułki, biszkopciki GOTOWANIE Jedzenie najlepiej gotowane lub bardzo rozdrobnione. Prawie wszystkie warzywa (oprócz kapusty i strączkowych). Ryby tylko morskie (gotowane) Gotować każde mięso, które może jeść oprócz wątroby (jak zje za dużo wątroby będzie rozwolnienie) Kasze jedynie kukurydziane lub gryczane, ryż. --------- kuniec ;p Pozdrawiam i czekam na odpowiedzi ;))

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować