Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość załamana justyneczka

Kto przeczyta i doradzi?

Polecane posty

Mam 20 lat, jestem młodą żoną..wyszłam za mąż bo bardzo kocham mojego męża i czułam się po prostu juz gotowa na slub i na małżeństwo, ale nie na dziecko, nie chcę jeszcze dziecka, boję się też ze nigdy nie bede na ciąże gotowa, dla mnie ciąża to koniec kochania się, ponieważ wiem ze macica juz nigdy po porodzie nie kurczy sie tak jak przed ciażą, i nikt mi nie powie ze jest inaczej, co gorsza mój mąż chce dziecka i to nawet juz, ja odwlekam to, obiecuje mu ze jak pójdziemy na swoje to zajdę, ale nie chce tego, a on robi wszystko zeby wyremontowac dom i miec syna, boze czuje sie taka przytłoczona, a nie mam poparcia w nikim, mama mówi to samo, teściowa też...i babcia..a teściowa to zwłaszcza, twierdzi ze to juz najwyższy czas bo ona chce bawic wnuczkę, problem z tym ze maż chce syna i co teraz...bede musiałą miec ze 2 a ja nie chce ani jednego i tu problem sie pogarsza, teściowa mówi ze jej kolezanki twierdza ze jestem bezpłodna bo nie mamy bobasa, a nawet gdybym była w tej ciaży to chciałąbym ukryć sie przed swiatem zeby nikt o tym nie wiedział, (ewentualnie rodzina) a ja wiem ze oni to rozpowiedzą wszystkim :( a jak mysle o karmieniu piersia to mnie obrzydza, czuje coś złego w sobie... jak mozna dziecku dawac piers skoro to jest coś raczej dla meżczyzny ..nie moge pogodzic sie z tym ze taka jstem, tez bym chciałą byc taką matką polka ale nie umiem, a nie mogę zgodzic sie na dziecko tylko dlatego ze każdy chce a ja nie.. :(

może pokaże wam moją piękną pusię to zrozumiecie :)

wieedziałam ze tak bedzie

Gość pojmuje ze nie chcesz miec
dzieci ale nie mam zielonego pojecia o co chodzi z niekurczaca sie macica po porodzie.

uważasz że piersi są tylko dla mężczyzny???jestem prawie w twoim wieku i mam córeczkę roczną też nie chciałam dziecka tak szybko a teraz jest moim największym szczęściem.

Gość uttutututut
bedzie luźno i nikt mi nie wmówi ze skurczy sie taka jak była wczesniej bo to jest niemożliwe

Gość uttutututut
a ja boje się ze nie zawiąże sie miedzy mna a dzieckiem zadna więz tak mysle...nie potrafi opiekowac sie dziecmi, nie umie do nich mówic tak jak niektórzy... nie potrafie uzywac zdrobnien..nawet nie lubie dzieci a zwłaszcza małych

Wydaje mi się, że powinnaś była porozmawiać o tym z mężem przed ślubem, nastawić go na to, ze nie jesteś gotowa na dziecko, a teraz tylko obiecujesz mu gruszki na wierzbie. A z drugiej strony skoro chciałaś założyć rodzinę to trzeba się pogodzić z myślą, że w pakiecie są też dzieci. Może na razie wydaje Ci się, ze to jest najgorsza rzecz jaka mogłaby Cię spotkać, ale uwierz mi to jest najcudowniejsza rzecz jaka może przytrafić sie kobiecie. Zwłaszcza jeżeli masz takiego męża. Jak tylko urośnie Ci trochę brzuszek, poczujesz pierwsze ruchy, nie mówiąc juz o pierwszym uśmiechy to sama sie zdziwisz jak mogłaś tego nie chcieć. Jeśli jednak nie jesteś gotowa powiedz o tym rodzinie. Masz prawo decydować co będzie się działo z Twoim życiem i ciałem. A jeśli chodzi o karmienie piersią to kto Ci każe karmić?? Nie wiesz że jest coś takiego jak butla i mleko w proszku? Idealne wyjście i nie martw się bo takich mam nie karmiących jest naprawdę duzo. Powodzenia

Gość kimono171717171
kobieto, co Ty gadasz? przecież seks nie będzie mniej rozkoszny po urodzeniu, jak przed. życie seksualne kobiet zaczyna się dopiero po 40-stce. tak czytałam

Gość uttutututut
ja rozumiem ze dziecko mozna kochać...ale ja moze być najwiekszym szczesciem, nie mozesz kochac sie z facetem kiedy chcesz..nie masz czasu dla siebie i musisz swoją wypłate dzielic na pół ..bo dziecko...wiem wiem to egoistyczne ale ja po prostu czuje ogromną presję ze strony rodziny i mnie to juz obrzydza

gdybym powiedziała o tym rodzinie tak wprost i tak by tego nie wzięli sobie do serca..oni twierdzą ze gó wno bede z tego wiedziec kiedy zajdę i ze wtedy mi sie wszystko odmieni..a co jesli nie

Gość pojmuje ze nie chcesz miec
justynko droga a przed slubem nie rozmawialiscie o tym?jestes bardzo mloda,masz czas.jedyna rada to porozmawiac z mezem.Swoja droga ja mialam 26 lat jak urodzilam 1sze dziecko i wtedy myslalam ze jeszcze za wczesnie.

jak w czym , ja i tak mam wystarczająco mokro zawsze a później to byłaby masakra..a brzucha a pośladki

mąż ma 27, nie zrozumie mnie, on jetstaki kochany a ja nie chce go zranic..boje sie ze mnie zostawi

:( nie wiem co robić..nie mam w głowie imprez, chce zostac zoną gotowac obiady prac i czekac na niego z kolacjami..kochac sie..ale na miłosc boska taka odpowiedzialnosc, po co to komu..no moze koło 30-stki

upławy

ja tu przyszłam z zapytaniem czy poczuję kiedys instynkt macieżyński...bardzo bym chciała uszczesliwic meza ale nie za wszelka cene

Gość ncbcbnjoanka
a co maja uplawy do macicy?????

pokochałabym, ja to wiem, ale nie bedzie ono moim szczesciem...ja lubie czytać, sprzątać malowac sie, jezdzic na wycieczki, chodzic na basen, do kosmatyczki a gdzie na to czas bedzie

no to jak jesteś pewna ze byś je pokochała to wtedy w nosie będziesz miała wszystkie kosmetyczki i wycieczki świata bo dzidzia bedzie dla Ciebie najważniejsza. A poza tym z tego co czytałam to Twoj mąż na pewno bardzo che tnie zajmie się maluszkiem żebyś miała czas tylko i wyłącznie dla siebie.

taktak ale ja nie bede czuła sie atrakcyjna bo wiem ze nie bede...rozstępy, zwidczałe ciało

To musi być prowo. 20 -letnia mężatka potrafiłaby odróznic pochwę od macicy :) A piersi podobaja sie mężczyznom bo podswiadomi przypominają im o maciezyńskiej roli kobiety. Możesz oczywiście nie chciec dziecka ale to należało omówić z przyzłym mężem przed ślubem... Zreszta co to za niedojrzałe podchodzenie do maciezyństwa! "Za luźna macica i piersi dla mężczyzny"

Gość przecież to durna prowo
10 latki która nie dość że nie odróżnia macicy od pochwy to jeszcze nie ma pojęcia jak się pisze "macierzyński"

macica sie rozszerza aza tym idzie, szersze ujscie pochwy

Odpowiednim dla kobiety na dziecko jest czas kiedu kobieta tego chce. Gdybys była dojrzałą kobieta potrafiłabyś to przedstawic rodzinie.