Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość polaaaczkowa

gdzie mogę zgłosić coś takiego?

Polecane posty

Gość do kokojambo troche zagdzam
a] Rybki_trzy a jak juz chcesz być taka prawa to czemu nie podasz znajomego że zatrudnia ludzi na czarno ? mysle ze z tego tytułu panstwo traci dużo więcej Wlasnie nie zapomnij autorko i ZNAJOMYM napewno sie ucieszy jak wszyscy maja placic to wszyscy :) a teraz ruszaj dupsko i zapie... predko do UM i US a i nie polam sobie nog :D🖐️ sa jednak ludzie i parapety :O

Znów_mama Och, nie udało się. Miałam napisać jako pracownica mopru. Zapomniałam się wylogować. A to pech no pech pech :O

Gość jak ktoś powiedział
nie ma to jak przyjaciele.... Boże strzeż mnei przed fałszywymi przyjaciółmi....z prawdziwymi wrogami poradzę sobie sam.... nie zapomnij podać mi swojego adresu bym za Twoją obywatelską postawę mogła pozostawić Ci prezent na wycieraczce

Gość no dobra no
u mnie też się nie przelewa, choć mama pracuje na dwa etaty i widze ją praktycznie raz w tygodniu nie starcza na opłaty, o przyjemnościach nie wspomnnę natomiast oja sąsiadka- nie pracuje, ma 3 dzieci 1 z nich ma już prawie 18 lat i nadal chodzi do gimnazjum, 2gi starszy nie wiadomo co robi :O no i jest jeszcze dziecko- chodzi do przedszkola i tak: matka dostaje zasiłek i alimenty na dzieci, państwo opłaca jej czynsz oraz dopłaca do innych rachunków, opłaca przedszkole fajnie, nie? :O SPRAWIEDLIWOŚĆ, kurvva :O

Gość no dobra no
oczywiście- matka tych trojga siedzi w domu na dupsku i "szuka pracy" bo wiecie- na pół etatu jej się nie opłaca :D:D:D

Gość wyimaginowana33333
ku..ale ma ta pani majątek!!całe 2 tysie na 2 dzieci..pewnie się po Kanarach rozbija za taką kasę...zajmij się lepiej piękna swoim tyłkiem,ja bym takiej pani jeszcze kasy dołożyła żeby dzieci mogły godnie życ.Ja z mężem i jednym dzieckiem za 4 tys ledwo ciągnę i nie starcza do 1.

Gość mammmma mia
Ty autorko to jakas popaprana jestes! Jak mozesz pytac, gdzie zglosic?? Po cholere sie wtracasz??? Szkoda Ci? To z twoich pieniedzy dostaje? Jeszcze w dodatku samotna matka z dwojka dzieci. Zajmij sie wlasnym zyciem i rzestan ludziom kolo tylka robic bo nie znasz dnia ani godziny!!!!

Gość no dobra no
"nie ma to jak przyjaciele"- a od kiedy to sąsiedzi są naszymi przyjaciółmi? nie ma to jak chęć zabłyśnięcia... :O jak już chcesz cytować, to wal cytatami, które pasują

ale czy wy nie rozumiecie tego by sie zajac swoim zyciem a nie innym co was to obchodzi niech kazdy zyje wg siebie :O konfidenty :D

Gość eeeeeeeffffffffffff
twój nik polaczkowa idealnie pasuje do mentalności polskiej, trawi się zazdrośc , chciwośc i źle pojęta sprawiedliwość, odczep się od niej zajmij się swoimi sprawamy, ty myślisz że ytrzymanie 3 osobowej rodziny za 2-3000 tysiące to bajka? najlepiej wyspowiadaj się w kościele jak musisz o tym komuś nakablować

Gość no dobra no
to niech inni nie kradną albo niech szansę na okradanie państwa (i obywateli) mają wszyscy

autorka zmienila nik :D:D na dobra no hahaha autorko ale jak chcesz podjebac za przeproszeniem sasiadkiem powinnas podjebac ZNAJOMEGO KTORY JA NA CZARNO DO SPRZATANIA ZATRUDNIL wiec jak wszyscy maja placic to znajomy rowniez nieprawdaz ? bo gdyby jej nie zatrudnil na czarno wcale by sie dobrze nie miala czyli nie miala by 2000 zl :) kapujesz czy jeszcze nie ? wkoncu bedziesz w pelni usatysfakcjonowana ;)

Gość a kiedy ona się dowie ze to ty
już powinnas sie bać....ma życzliowych i pomocnych kiboli!

Wiecie co, ja nie traktuję tego tematu zbyt poważnie, bo jestem przekonana, że to prowokacja. Ale dziwi mnie naprawdę, że większość osób na tym forum atakuje autorkę i staje w obronie sąsiadki, która okrada państwo, czyli wszystkich, którzy płacą podatki. W tym mnie. Ja się na to nie zgadzam. Naprawdę nie widzę powodu, dlaczego mam dokładać się do zasiłku tej pani. Być może kryterium dochodowe przyznawania zasiłków jest w tym kraju za niskie. Ale nie jest to dla mnie wytłumaczenie oszustwa i wyłudzania pieniędzy od państwa. W dojrzałych demokratycznych społeczeństwach donoszenie na wyłudzaczy jest ogólnie przyjętą praktyką, bo tam nikt nie traktuje państwa jak wroga. Niestety w Polsce trzy pokolenia muszą wymrzeć, żebyśmy się z socjalizmu wygrzebali. Kto donosi - konfident. Nieważne, że donosi na oszusta w trosce o uczciwą część społeczeństwa. Boje się, że w tym kraju nigdy nie będzie normalnie. Zawsze będziemy krajem krętaczy i oszustów.

ale pierdzi stolki jak okradaja na miliony do siebie a kobieta ot 100 zl to chyba jest roznica ja sie nie wpieprzam w czyjes zycie jak ja sami capna to bedzie miala autorce nic do tego powinna zajac sie wlasnym zyciem . Mnie nie interesuje ile kto ma, z czego ma, z kad dostaje i ile, ja mam swoje zycie .

A i jeszcze jedno. Sama znam takich ludzi. Żyją z renty, biorą wszystkie możliwe zasiłki, ale prawie nowym Audi A6 się rozbijają. Nie doniosę na nich, bo mi się nie chce, ale wkurza mnie, gdy co miesiąc oddaje państwu 18 procent moich dochodów miedzy innymi po to, żeby ci ludzie mogli sobie na wakacje pojechać.

w Trosce o uczciwą część społeczeństwa ? To czemu, ma donosić tylko na sąsiadke ja się pytam a nie na znajomego który okrada pańswtwo w duzo większy sposób ? jak by dał tej pani prace normalną, od razu by jej się zarobki pomniejszyły i juz na zasiłek by zasługiwała :)

Gość bozemasakra
mam 16 lat młodszego brata i młodszą siostrę wychowuje nas mam troje dzieci mamy razem 4OSOBY I MAMY NA MIESIAC 1500 ZL I CO JA MAM KURWA MAC POWIEDZIEC :(

Po za tym w dojzałych demokratycznych państwach panstwo prowadzi rozbudowaną polityke prorodzinną :)Jak panstwo dojżeje ( rzad ) to może też obywatele :)

Ale ja nigdzie nie napisałam, że na znajomego ma nie donosić. Nie napisałam też, że ma donosić na sąsiadkę. Jak najbardziej potępiam również postępowanie znajomego. Sama uczciwie płace podatki i tego samego oczekuje od innych:-)

Rybki, to tak nie działa. No właśnie tu trzeba zmienić tor myślenia. W druga stronę. Rząd wywodzi się z ludu, najpierw lud musi dojrzeć:-) Ta kolejność zmieniła się ponad 20 lat temu, czas się przestawić.

Gość bozemasakra
A GDZIE JA MAM TO ZGLOSIĆ ZE NIE MAM KASY A KOLEZANKA KTOREJ OJCIEC MA FIRME I ZARABIA 10 TYSIECY MIESIECZNI JEZDZI NA DARMOWE KOLONIE Z MOPSU?? JA NIE POJECHALAM BO NASZE DOCHODY PRZEKROCZYLY 5 ZL ;\

Gość gggloriiiia
wiecie, a ja rozumiem autorkę i to bardzo dobrze. moi rodzice maja 3 dzieci, pracuje tylko tata i zarabia - 1500zl i nic nam sie nie nalezy od pieprzonego panstwa, bo JEDNAK pracuje jak twierdza urocze panie w Mopsie, i wkurw mnie bierze jak co miesiac sasiedzi taszcza do domów kartony z darami... wszedzie dookola jest pelno takich rodzin. Legalnie w Polsce nie pracuja - natomiast jesli z 9 osobowej rodziny, rodzice i trzech najstarszych synow pracuja za granicą i co miesiac nowe auto sprowadzają,ktore po kliku tyg i tak zostaje rozbite przez niedouczonych synalkow. a na zarcie to nie stac? No ludzie... Ale ja zglaszac nie mam zamiaru, bo mam ich gdzies. to oni się powinni wstydzic o ile są swiadomi ze są ludzie ktorzy bardziej tego potrzebują...

Gość no dobra no
nie jestem autorką opisałam zupełnie inną sytuację- wystarczy przeczytać... :O ale widzę, że to przewyższa możliwości niektórych osób ja nie mam zamiaru niczego zgłaszać, ale rozumiem poczucie niesprawiedliwości autorki topiku

Gość pewnie ze zglaszac
Nie chodzi o "pare groszy" ale o to, ze pobiera pieniadze, ktore jej sie nie naleza (jesli sytuacja wyglada rzeczywiscie, jak autorka przedstawila). To nie sa pieniadze znikad, tylko z podatkow, ktore placimy wszyscy. Przez cwaniakow, ktorzy kombinuja nie starcza potem zasilkow dla naprade potrzebujacych.

Znowu mama - no niestety tak to działa. Państwo nie stwarza alternatywy dla osób uczciwych. Wszystko ma jest przyczynowo - skutkowe. I tak gdyby zostły obniżone podatki i składki Zus ludzie mieli by mniejszy problem z zatrudnieniem legalnym. więcej osób płaciło by podatki - efekt końcowy więcej pienioędzy w budzecie. podwyzszenie plac minimalnych to też na dłuza mete jest kożyść dla budzetu. wyzsze kryteria zasiłkowe - nie trzeba by oszukiwać państwa. Ja nie mówie o naciągaczach, ale sa osoby które chciałyby płacić podatki, uczciwie otrzymywać pomoc. Oni nie chca rybki tylko wedke. Państwo zuca ochłapy.