Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość lekooomankaa

IMPREZA W WYNAJĘTYM DOMKU - PYTANIE

Polecane posty

Gość lekooomankaa

Witam mam pytanko , otóż planuje zorganizować sylwestra w wynajętym domu w górach na 10 osób. Kiedyś robiłam tak urodziny i niestety się przejechałam, bo były szkody, a potem nie wszyscy się złożyli itd. teraz pytanie, czy mogę zrobić takie jakby oświadczenie podpisane przez wszystkich uczestników imprezy że biorą wsólnie odpowiedzialność za wyrządzone szkody podczas pobytu w tym terminie ? np. Oświadczam iż biorę pełną odpowiedzialność wraz z innymi osobami zamieszkującymi domek w Miejscowość przy ulicy tej i tej nr 1, za wszelkie uszkodzenia mienia i zobowiązuje się je opłacić razem z innymi osobami. i podpisy wszystkich?? czy takie coś ma potem jakieś znaczenie?

Lepsza będzie kaucja na ewentualne pokrycie szkód, wtedy gwarantuję brak szkód i kasę zwrócisz towarzyszom zabawy

Gość Kiiiikkaaaa
Fajnych masz znajomych:/ Gdyby mi ktoś kazał podpisać coś takiego przed imprezą, olałabym ją. Po co mam iść ze świadomością, że będę musiała płacić za to, że ktoś coś zniszczy?? Nie lepiej po prostu nie zapraszać psuja? Nie wiem, ale ja sobie takiej sytuacji w ogóle nie wyobrażam. Często imprezuję ze znajomymi, ale nikt nigdy żadnych szkód nie wyrządził. Co wy tam wyprawiacie w takim razie??