Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Marta0574

Sponsorowany lekarz...

Polecane posty

Gość Marta0574

Byłam parę dni temu u lekarza, wchodze do gabinetu a tam jakoś tak nienormalnie. Lekarz w fartuchu z logiem firmy, nie bede pisac jakiej, tej samej firmy notes, dlugopis, kalendarz na scianie. Bylam przeziebiona, bolalo mnie gardlo, mialam goraczke i przepisal mi antybiotyk. No i nie zgadniecie jakiej firmy byl. Powiem szczerze ze nie wiem czy to brac w ogole... Wiem ze lekarze maja od firm notesy kalendarze, ale on mial wszytsko od tych samych!!!

Gość Marta0574
nie no idż do innego lekarza, w ogole po co wykupywałaś ten lek, aj bym od razu poszła

Gość vbgxfngs
kazdy lekarz dostaje od firm farmacutycznych gadzety. generalnie wiekszosc antybiotykow to jedno i to samo tylko pod inna nazwa handlowa. wazne, zeby dany rodzaj leku byl na twoja chorobe no i zeby byl w jak najbardziej korzystnej cenie.

Gość MaxMaxMax
pytanie czy jakby nie był u nich na pensji to czy by w ogóle je to przepisał? dlatego ja nie chodzę do lekarza.

Gość niestety tak jest
no to się zgadza, prezenty prezenciki, a potem lecza człowieka byle czym, nie na to co potrzeba

Gość zmien lekarza
z tego co sie orientuję mozesz zwrócić antybiotyk w aptece. no i zmień lekarza , skoro nie masz do niego zaufania. sponsorowany czy nie czasem się zdarza że przepisuje tak beznamietnie antybiotyk a wcale nie trzeba. ja kiedys dowiedzialam się ze są testy zeby sprawdzic czy anginan jest wirusowa czy bakteryjna. przy tej pierwszej niepotrzeba ci antybiotyku. jak juz pojdziesz do nowego to zapytaj czy nie zrobilby ci testu Quickvue Strepto A. Bedziesz miec pewnosc ze te antybiotyki beda potrzebne a firma sie nie przejmuja, maja racej w tym co ci tu pisza, takiej czy innej dzialaja podobnie, roznia sie cena. pytanie tylko czy w ogole ich potrzebujesz:)