Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość natkaaaa687

polożna środwiskowa pytanie do mam ?

Polecane posty

Gość natkaaaa687

jestem juz po porodzie 4 tygodnie a poloznej ani nie bylo ani nikt nie dzownil ze przyjdzie.....czy jest taki obowiazek ze ma przyjsc? czy mialam to gdzies zglosic ze ma przyjsc lub sie umowic? czy ona wogole cos wnosi ciekawego? wiem ze jakies 1,5 roku temu w przychodni podpisywalam kartke o wyborze poloznej...wiec myslalam ze przychodzi a tu nic :/

Gość ja tez nie na czarno..
do mnie przyszla dzien po wyjsciu ze szpitala, a pozniej to raz w tygodniu przyjezdzala. teraz synek ma 3 miesiace.

Gość musisz to zglosic do swojego
osrodka zdrowia. Wtedy ktos przyjdzie. Ja jestem 5 dzien po porodzie, wczoraj juz byla u mnie polozna...A zglosilam tą potrzebe w piątek.

Gość natkaaaa687
aha dziekuje, a jak nie mam takiej potrzeby bo nic sie nie dzieje to jest jakis sens? cos mi to pomoze? co ona robi?

Do mnie położna przyszła na drugi dzień po wypisie ze szpitala. U mnie była 3 razy.Sama stwierdziła że nie ma potrzeby by więcej przychodziła bo widzi że sobie dobrze radzę,dziecko zadbane itd.Uważam że jak położna jest "równą babeczką" a to Twoje pierwsze dziecko to fajnie taką mieć! Ja byłam zadowolona! Mimo że czytalam wiele o połogu i niemowlakach to jak miałam jakies luki mogłam sie położnej zapytać -dzięki temu nie musiałam zadawać czasami bezsensownych pytań na kafe :D

Gość rythyjgh
raczej trzeba zgłosić, ale nie pamiętam już po co, wiem że wypełniałam jej jakieś papiery- to były chyba te deklaracje o wyborze lekarza i wpisywałam tam dane córki, ale zadzwoń do swojego ośrodka zdrowia i dopytaj

u mnie trzeba zglosic w przychodni, ktora sie wybiera.. tzn zarejestrowac dzieciaczka i wtedy ktos dzowni i sie umawia i przychodzi :)

Gość rythyjgh
no właśnie trzeba przychodnie wybrać, poza tym położna powie kiedy się można umówić na wizytę patronażową do pediatry. ja byłam jak mała miała 3 tygodnie, bo u nas tak jest, że trzeba z dzieciaczkiem dp przychodni, lekarka do domu na patronaż raczej nie przyjedzie chyba że prywatnie