Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kanikaka

Strasznie schodzi mi skóra na twarzy ;(

Polecane posty

Gość Kanikaka

Witam. Mam świadomość tego ,że takich tematów było sporo.. Ale bardzo chciałabym prosić o pomoc bo mam okropny problem. O tuż od 3 lat bodajże walczę z trądzikiem. Byłam u kosmetyczki na takim zabiegu ale on pogorszył mój stan, obawiam się ,ze mam gronkowca. Byłam u Dermatologa ,który dokładnie opisał mi zalecenia na kartce, i dodał ,że mam się ich trzymać przez całą moją młodość. Mam bardzo drogie leki i żele. Ostatnio posmarowałam się jednym z żelów, wybaczcie ale nie pamiętam nazwy. Dermatolog kazał mi jednym smarować się na całość zmian skórnych, a drugim punktowo na grudki. Ale ja tak bardzo chciałam pozbyc się tego dziadostwa z twarzy więc posmarowałam się ty i tym na całośc.. W nocy myślałam ,że nie wytrzymam, piekło okropnie, czułam jakby skóra mi się paliła. Otwierałam okno, bo był mróz na zewnątrz i wystawiałam twarz przez okno, wachlowałam się różnymi ksążkami, bo postanowiłam wytrzymać. I tak robiłam przez 2 noce. Gdy się rano obudziałm, moja Babcia się przeraziła. Powiedziała że mam popażenia na twarzy. I rzeczywiście.. Skóra była wypalona, porobiły się takie sklejenia skóry. Tak jakbym miała maseczkę na twarzy. Nie mgołam otwierac buzi. Gdy próbowałam skóra mi pękała.. od 2 dni schodzi mi okropnie. a ja dniami siędzę cała wysmarowana kremami nawilżającymi. Mam tonę tego kremu na twarzy. A ona dalej mi schodzi juz 3 dni:( A jak nakładam fluid robią mi się płaty i widać strasznie. Do dermatologa na razie nie mogę iśc bo czekam na wyniki z labolatorium więc dopiero gdy je dostanę bede mogła skonsultować się z dermatologiem :( Pomóżnie, jestem załamana nie wiem co robić ;(

Gość ajjccc
ojj wiem co to znaczy, bo neidawno przez to przechodzilam, wiesz co nic mi nie pomagalo, poszlam do apteki i babka dala mi taki balsam chyba z 200ml. ale neistety nie pwoiem Ci nazwy, bo mam go w domu u siebie, a jestem teraz u mamy. dopiero on mi przyniosl ulge i pomogl z ta skora schodzaca, jest przeznaczony w szczegolnosci do twarzy i ciala, do twarzy po zabiegach dermatologicznych, kurcze na D mala biala plastikowa butelka z niebieka nakrentka cena ok 33zl. ale awrto to kupic naprawde, pare dni z domu nie wychodzilam, a to w kocnu pozwolilo mi wyjsc i tu najlepsze nalozyc makojaz,zeby wygladal jak nalezy, zaraz poszperam w necie moze to znajde jaks ie nazywa...

Gość vbgxfngs
idz do swojego lekarza rodzinnego, natychmiast, jak mozna doprowadzic skore do takiego stanu! stosuj pantenol w sprayu i moze lekarz da ci cos na recepce, kup sobie tez cold cream avene.

Gość ajjccc
idz do apteki i nie zlauj na to kasy, bedziesz miala na dlugi czas, wiem, bo zrobilm sobie maskare na twarzy, skora schodizla platami, czerowna jak burach i luszczaca sie, tak,ze sie w glowie nie miesci, plakalam, malo tego nie wolno tego skubac samemu, bo bedziesz miala blizny czerwone..

Gość ajjccc
ten preparat neisamowicie szybko nawilza, on jest bardzo lekki, a nie tlusty jak wiekszosc nalizaczow, poszlam do babki do apteki podziekowac pozniej,z emi to dala, to bylo wybawienie