Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość chorwatka

kupujecie skórzane rzeczy??

Polecane posty

Gość chorwatka

No bo tak nie jestem wegetarianką i nie mogę obejść się bez skórzanych porządnych butów, ale już pasków i torebek nie kupuję bo potrafię się bez nich obejść. Jakie jest Wasze podejście do skórzanych rzeczy?

Gość Nie jem miesa bo nie lubie i
nie mam zadnych butow, paska, kurtki co nie sa skorzane

Lubię skórzane rzeczy bo są mocne i ciepłe. Ludzie z peta chętnie oblaliby mnie farbą bo kupiłam sobie w tym roku futro.

Gość chorwatka
no ja bez futra mogę się obejśc więc nie kupuję ale w szafie mojej zmarłej Babci znalazło się piękne futro które oddałam do czyszczenia i jak sie da to zaniosę do krawcowej do poprawki

Gość chorwatka
ale jak sobie pomyśle o tych biednych zwierzakach to brrrrrr

Gość vbgxfngs
buty, jesli tylko mam fundusze i cos mi wpadnie w oko, najchetniej kupowalabym tylko skorzane. na torby skorzane mnie nie stac, wole jednka z porzadnej skory ekologicznej, kurtek itd nie mam, paskow nie kupuje ale tez kupilabym to co wpadnie mi w oko, niekoniecznie ze skory, kupilam ost skorzane rekawiczki.

Gość chorwatka
a nie macie wyrzutów sumienia?

Gość chorwatka
ja nie jestem wegetarianką:) buty kupuję bez żalu bo wiem, że nie mam wyboru. Muszę mieć takie i tyle no ale torebki mozna już kupić z ekologicznej skóry, tak samo paski czy płaszcze:) pytam bo zastanawiam się jakie Wy macie do tego podejście:)

Gość chorwatka
akurat rosołu nie lubię:P

No to jesteś jakaś dziwna :O Nie jesteś wegetarianką a piszesz " a nie macie wyrzutów sumienia?"... tamtych to bym jeszcze zrozumiał bo to debile, ale jak nie jesteś wegetarianką to w czym masz problem? Może do psychoterapeuty się wybierz?

Tak rekawiczki tez mam. Ze 4 pary, spodnie i spodnice rowniez. Zwierzeta same sie zabijaja, to nornalne. Lepiej miec kilka porzadnych skorzanych rzeczy niz wpierniczac co dnia zwierzaki pasione na rzez. A zal to mi tego ze ludzie tak bezmyslnie niszcza przyrode

Gość chorwatka
jak jem mięso to jakoś się nad tym nie zastanawiam ale miałam nawiedzoną koleżankę wege i teraz przed każdym zakupem skóry myśle o zwierzętach:P tak chyba lekarza potrzebuje;P

"A zal to mi tego ze ludzie tak bezmyslnie niszcza przyrode" Ale jak boberek zrobi tamę i zaleje wszystko dookoła to to jest fajne, naturalne i jest częścią przyrody? A czy my jesteśmy jakimiś robotami czy też jesteśmy częścią przyrody jak ten bober? Weź ty się zastanów co pieprzysz :O Działania człowieka są częścią przyrody!

Ale boberek nie posiada takiego zaplecza technicznego jak ludzie no i ludzi jest stanowczo za duzo w stosunku do innych stworow.

dzialania czlowieka - ok, ale bez zdobyczy cywilizacji. ja bym chetnie sobie wrocila do zycia bez pradu. mimo ze jestem informatykiem :)

Gość jas wegetarianka
ten ostatni niedziel mam do Ciebie jedno pytanie : Dlaczego wegetarianizm to debilizm ?

Gość jdjsllojnbhhh
nawiedzeni wegetarianie to debile normalni są ok:)

Gość gość
Mam skórzaną torebkę z barelly-bags i niedługo zamierzam dokupić sobie jeszcze skórzane buty.