Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

dlaczegoja91

Zdesperowana przyszła mama (24 grudzień 2010)

Polecane posty

Witajcie. jestem w 31 tc. to moja pierwsza ciąża. od 2 dni niepokoją mnie upławy które mam. z pochwy wydobywa się raz białe "mleczko" które jest bardzo wodniste (wieczorem aż mi pociekło no nodze) a raz bezbarwna ciecz (jakby mocz czy cos takiego). Później gdy już ta wydzielina osiadzie na wkładce higienicznej bądź na bieliżnie ma żółty kolor ;/ dodam że pochwa jest podrażniona (czerwona i nabrzmiała). Na pewno nie dzieje się tak przez stosunek ponieważ od miesiąca nie współżyje z mężem. U lekarza byłam w zeszły piątek, nie stwierdził on żadnego stanu zapalnego pochwy. Czy Wy również miałyście podobne upławy? o czym one świadczą? bo koleżanka przestraszyła mnie że to niby sączące się wody plodowe ;/

Gość wody plodowe są
bezbarwne i bezwonne. To może być jakaś infekcja której lekarz nie zdiagnozował i tak najprawdopodobniej jest skoro masz uczucie opuchnięcia i zaczerwienienia warg sromowych.

Też bym stawiała na infekcję, chociaż ja miałam jakiś czas mocno podrażnioną skórę przez właśnie obfity śluz (m.in. po tabletkach dopochwowych) i niedobre wkładki kilka dni. Infekcją i tak się skończyło mimo zapobiegania. Radzę iść do apteki, kupić sobie Clotrimazolum- to taka maść na infekcje. Albo powiedz pani w okienku że podejrzewasz infekcję i sama coś doradzi bezpiecznego. A w najszybszym możliwym czasie idź do innego lekarza bo nie powinien tego olewać, jeśli to infekcja to trzeba leczyć, upławów bez powodu nie ma. Dziwi mnie tylko że masz czerwoną i spuchniętą pochwę, a nie np. skórę przy wejściu do pochwy czy wargi sromowe, bo tak się zwykle infekcje zaczynają. Czujesz pieczenie, swędzenie, nieprzyjemny zapach? A może zdarza Ci się nietrzymanie moczu po prostu?

Gość DOBRA SPACERÓWKA
po pierwsze clotrimazolum w ciąży sie nie stosuje idz do gina i powiedz jakie masz objawy, może jak ci zrobi stopien czystości to wyjdą jakieś drożdze czy coś..........to bardzo częste w ciązy ja mam to od początku ciązy już po raz 3 :(

Dobra spacerówka- ja właśnie (w ciąży) mam infekcję i lekarz po zakończeniu kilkudniowego leczenia inną maścią kazał mi używać Clotrimazolum. Więc stosuje się również w ciązy.